Sultan papağanı neredeyse her gün vik vik diye öterek ses çıkarıyor ?

muhabbet_

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba;
Benim bir Sultan Papağanım var yaklaşık 6-8 Ay önce aramıza katıldı. Fakat son zamanlarda şöyle bir şey oluyor anlayamadığımız bunu da sizlere danışmak istedim. Daha önce kuşlarla ilgili bilgim yok. İlk defa deneyimlemiş oluyorum bu arada onu belirtmek isterim.

Papağanım her gün neredeyse üstümüze gelip konduğunda yada evin içinde uçarak bir yerlere konduğunda hep şu sesi çıkarıyor vik vik diye sanki öterek bunun sebebi ne olabilir sizce herhangi bir sıkıntısı mı var acaba yada ne yapmak istiyor yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkında şimdiden teşekkürler.

Merhaba, uçma sonrası viklemenin bir çok nedeni var. Yeterli kondisyonda olmaması, yağlanma durumları, tüy eksiklikleri ve son olarak bazı hastalık durumlarından kaynaklı olabilmektedir.

Oyla 0
Merhaba, uçma sonrası viklemenin bir çok nedeni var. Yeterli kondisyonda olmaması, yağlanma durumları, tüy eksiklikleri ve son olarak bazı hastalık durumlarından kaynaklı olabilmektedir.
Peki açlıktan kaynaklı olabilme olasılığı da var mı sizce hocam. Çünkü hastalık durumu gibi vb bir şey hissedemiyorum yada görmüyorum da normal şekilde yemeğini yiyor suyunu içiyor uykusunu uyuyabiliyor vs hiçbir şey de olmamış olma olasılığı vs de bulunuyor mu ? Eğer ki belirttiğiniz gibi durumlar var ise nasıl anlayabilirim net bir şekilde özellikle hastalık konusunda.

Oyla 0
bu viklemeyi ne zamandır yapıyor ? mümkünse o sesi çıkarırken videoya alın, ilaveten dışkıların net fotolarını da paylaşın

streamable.com ya da youtube üzerinden paylaşabilirsiniz

Oyla 0
Merhaba hocam, Şu anda öyle ilk konuyu açarken bahsettiğim gibi bir ötme durumu olmadığı için ne yazık ki videoya alamıyorum. Ancak öyle bir durum olursa ekstra olarak onu da paylaşmaya çalışacağım elbette. Şu anda dışkısını çekme şansım olduğu için onu paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• resim_2021-10-12_130729-min.png
    resim_2021-10-12_130729-min.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
benim bildiğim kadarıyla dışkılarda bir sorun var. pankreasla alakalı olabilir ve acilen tedavi olması gerekebilir. Tabii uzmanlar size müsait olduklarında dönüş yaparlar. imkanınız varsa vakit kaybetmeden kanatlılardan iyi anlayan bir veterinere gidin

Oyla 0
Bu dışkı çok şey ifade edebilir. İmkan varsa veteriner hekime danışınız

Oyla 0
Geri