sultan papağanı sadece idrar

çinçin

iyikus.com Üyesi
Katılım
20 Kas 2022
Mesajlar
12
Yaş
26
Konum
istanbul
selamlar. sultan papağanım bir ay öncesi kadar sırtını kanatmasıyla bir veterinere gittim. orada iki adet ilaç verildi sırtına sürmem için. bu ilaçları kullandıktan sonra dışkıda sadece idrar kısmı vardı ve bildiğimiz su gibiydi. bunun üzerine başka bir veterinere gittim orada daha önce verilen ilaçta kortizon olduğu kuşun buna bağlı olarak organ kaybı yaşayabileceğini söylediler ve 5 adet ilaç bir de krem verdiler verilen ilaçlar mtc 0.20 omegamix 0.20 cepha 0.20 sucrafalt 0.20 melox 0.20 bunların dışında tarçın çayı ve her sabah yarım fincan suya 3 damla elma sirkesi damlatıp içirmem söylendi. kuşumda bunları yaptım. düne kadar dışkı düzelmişti fakat akşama doğru gücü kuvveti gitmişti maalesef öleceğini sanmıştım. o yüzden dün akşam ve bu sabah ilaçları kestim akşama doğru ise dışkının sarı hale geldiğini gözlemledim. ilaçlar cidden kuşumu çok yoruyor gibi görünüyor dışkı fotoğraflarını ilaçları ekley eceğim lütfen yardımcı olur musunuz hangi ilaçlar gerekli hangileri değil ne kullanmalıyım? dışkının doğal gibi göründüğü fotoğrafta yeşil kısım sümüksü bir kıvamdı. ağırlıgını bugün ölçtüm ve 86 gram çıktı şuan boyunluk kullanıyor.

WhatsApp Image 2022-11-20 at 19.41.55.jpegWhatsApp Image 2022-11-20 at 19.42.11.jpegçinçin dışkı 2.jpegçinçin dışkı.jpeg
 

Eyunal 

Yönetici
Moderatör
Katılım
19 Ağu 2019
Mesajlar
1,130
Çözümler
3
Yaş
27
Konum
Ankara
Dışkı normale yakın. Boyunluk takılı kalsın kesinlikle onu çıkartmayın. Tedaviye devam edin. Bence hekimin verdiği, mtc omegamix ve melox'u kullanabilirsiniz. Melox'u ağrı kesici olarak vermiş hekim bu durumda yarası yüzünden oluşacak sızıyı minimuma indirecektir. MTC ve omegamix ise destekleyici. Doğru dozda verdiğinizden emin olun tabi... Diğer iki şeyi kullanıp kullanmamak ise artık size kalmış.
 
Üst