Sultan papağanı solunum problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pepee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pepee

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, bir tane 3 yaşında sultan papağanım var ismi Pepee. Pepee bir anda nefes alıp verirken ses çıkarmaya başladı. Daha önce böyle bir durum yaşamıştım ve veteriner hocamız ilaçlar vermişti ama şuan hafta sonuna giriyorum ve veterinerler kapalı. Nefes alırken hırıltılı ses ve tık tık diye ses geliyor. Ve kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor nefes alırken. Bu kuyruk ve tık tık sesin solunumdan kaynaklandığını biliyorum. Bizim hocamız kendi yaptığı bitkisel ilaçlardan veriyordu. Hiç markalı bir ilaç ve vitamin kullanmadım. Ne yapmam gerekiyor lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi çok üzgünüm 😢

Merhabalar, bir tane 3 yaşında sultan papağanım var ismi Pepee. Pepee bir anda nefes alıp verirken ses çıkarmaya başladı. Daha önce böyle bir durum yaşamıştım ve veteriner hocamız ilaçlar vermişti ama şuan hafta sonuna giriyorum ve veterinerler kapalı. Nefes alırken hırıltılı ses ve tık tık diye ses geliyor. Ve kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor nefes alırken. Bu kuyruk ve tık tık sesin solunumdan kaynaklandığını biliyorum. Bizim hocamız kendi yaptığı bitkisel ilaçlardan veriyordu. Hiç markalı bir ilaç ve vitamin kullanmadım. Ne yapmam gerekiyor lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi çok üzgünüm 😢
Merhaba 🌸Durumu görseller videolar dışkı resimleri ile daha da çok açınız.

Resim ve video atılmıyor dosya çok büyük diyor :(
GÖRSEL YÜKLEMEK İÇİN:

hizliresim.com adresinden görsel linkini, açtığınız konuya kopyalayarak paylaşımda bulunabilirsiniz.

1- Yüklemek istediğiniz görseli seçin

Ekli dosyayı görüntüle 10378

2- Seçtiğiniz görsel yüklendikten sonra, çember içinde bulunan "yükle" simgesini tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 10379

3- Yükle simgesini tıkladıktan sonra görseliniz başarılı bir şekilde hizliresim.com adresine aktarılacaktır. Bundan sonra yapmanız gereken sadece, çember içerisinde bulunan linki olduğu gibi kopyalayıp, sitemizde açtığınız konu içerisine yapıştırmaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 10380

KONUYA VİDEO EKLEMEK:

streamable.com adresine gidin ve "upload video" seçeneğini tıklayın. Yüklemek istediğiniz videoyu seçtikten sonra yükleme işlemini başlatın.

Ekli dosyayı görüntüle 10381

Videonuz yüklenip işlendikten sonra, aşağıda ki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız. "Copy link" seçeneğini tıklayarak, kopyaladığınız linki açtığınız konu içerisinde paylaşabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 10382

Kuşun dışkısının net resmini ve kuşun videosunu paylaşın. Görüp değerlendirelim.

Kuşun dışkısının net resmini ve kuşun videosunu paylaşın. Görüp değerlendirelim.

https://hizliresim.com/nnb8dhf
bu dışkı resmi

https://streamable.com/7qir2k (video)

https://streamable.com/zor541 (video)

Yemesinde içmesinde herhangi bir problem yok iştahı gayet yerinde maşallah

Doksisiklin etken maddeli bir ilaç alıp 5-7 gün kullanın. Yarım suluğa 8 damla damlatıp suyu en geç her sabah yenileyin. Ayrıca mutlaka probiyotik ve multivitamin de edinin. Probiyotiğin enzimler içerdiğinden emin olun ama.

Doksisiklin etken maddeli ilacı kullanırken gaga taşı, kalamar, kuş kumu gibi yan ürünleri çıkartalım. Bir de kafesi ve aksesuarları dezenfekte edelim.

Bence ciddi bir solunum problemi yok. Ben olsam antibiyotik başlamam. Multivitamin ve multimineral ile destekleyin bir süre gözlemleyelim.. Haftada birer kere kullanılabilir..

İdrardaki yeşil renk enfeksiyona işaret ediyor hocam. Bana göre başlanmalı.

Bana görede karaciğer fonksiyonlarının bozulduğuna işaret ediyor hocam. Sultan papağanlarında çekirdek tüketimi yaygın olduğundan genelde karaciğer yağlanması olur ve bu tarz safralı dışkılar gözlemlenir. Antibiyotik kullanılsada düzelmez..

Bana görede karaciğer fonksiyonlarının bozulduğuna işaret ediyor hocam. Sultan papağanlarında çekirdek tüketimi yaygın olduğundan genelde karaciğer yağlanması olur ve bu tarz safralı dışkılar gözlemlenir. Antibiyotik kullanılsada düzelmez..
Nefes alıkenki zorlanma peki ? Kuyruk sekmesi ?

nfk9zum.jpeg (güncel dışkı)

Watch unnamed | Streamable (Video)

Hocam videoda 30 saniye falan uçuş sonrası pepeenin anlık hali mevcuttur.

Dün veterinerine gittim. Bana 4 tane ilaç verdi 1 probiyotik, 2 multivitamin, 3 balgam söktürücü, 4 nefes açıcı( mentol kokuyor). Bunları 6 saat arayla vermem gerektiğini belirtti ama balgam söktürücüyü bugün verdiysem yarın az biraz limonu sukağuna doğra ve limonlu su içsin dedi yani balgam söktürücü ve limonlu suyu dönüşümlü kullanmamı söyledi 1 gün o bir gün o. Bugünde uzun yıllarını kuşa adamış birinden bir takviye aldım. Az önce med tolyamin forte kullandım. Ve tollisan kombi mix ve devit 3 diye bir vitamin verdi. Bunları kullanmamı istedi. Bu arada veteriner antibiyotik kullanmamı doğru bulmadı henüz. Şuan için gerekli değilmiş.Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Geri