Sultan papağanı solunum problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pepee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam durumu kötüleşti ve başladım antibiyotiğe doksimis verdi sanırım hocamız. Onu suluğuna damlatıyorum. Yemeden kesildi garibim. Elimden bir şey gelmiyor çok çaresiz kaldım. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum :(
Kötüleştiyse başlamak gerekiyor tabi. Ne kadar suya ne kadar ilaç katıyorsunuz ? Enjektörle mi verdi ilacı ?

Evet hocam enjektör ile verdi. Veterinere sordum yemeden kesildi dedim. Yavrum bir şey yiyemiyor nefes zorluğundan dolayı. 1 bebe büskivisi ve bir yumurta sarısını sulandırıp mama yapıp enjektör ile verin dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Elimden ne gelirse yapacağım.

Evet hocam enjektör ile verdi. Veterinere sordum yemeden kesildi dedim. Yavrum bir şey yiyemiyor nefes zorluğundan dolayı. 1 bebe büskivisi ve bir yumurta sarısını sulandırıp mama yapıp enjektör ile verin dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Elimden ne gelirse yapacağım.
Eğer az da olsa yem yiyorsa mama vermeyin. Telaş yapmadan soğuk kanlı olmalısınız. Probiyotik var mı evde

Eğer az da olsa yem yiyorsa mama vermeyin. Telaş yapmadan soğuk kanlı olmalısınız. Probiyotik var mı evde
Evet 6 saat aralıklarla probiyotik, multi vitamin, balgam soktürücü, nefes açıcı, antibiyotik ve bazen aralardada ılık su veriyorum ama bugün yem yşyemediğini farkettim. Yemek istiyor ama yiyemiyor nefes alamamaktan. Korkuyorum ölecek diye. Buhar makinesi var evde serumda var hava vermeyi düşünüyorum. Veterinerimizde olabilir faydalı olur dedi akşam deneyeceğim inşallah

Buhar makinesi ve ventolin varsa kafesini bir bezle kapatıp kafesin içine doğru buhar verin faydası olacaktır.

Aaaa ! Çok şaşırdım ciddi bir hastalığı yok gibiydi. Demekki hastalığı solunum yolu enfeksiyonu değilmiş. Başınız sağ olsun. Belki kalp krizi geçiriyordu kuyrul sektiğinde.
Elimden geleni yaptım onun için. Demekki yiyeceği ekmek bu kadarmış. Vadesi geldi. Sizede çok teşekkür ederim. Bir sürü çözüm yolu sunmaya çalıştınız. Sağolun

Geri