Sultan Papağanı Sulu Dışkı (Koksidiyoz) Tedavisi

executioner21

iyikus.com Üyesi
Merhaba @Atilla Algansoy hocam kuşun durumunu bu konudan paylaşmaya devam edeceğim. 2 gün önce Net-cox tedavisini kesmiştik bugün suluğuna porbiyotik ve elektrolit karıştırdım kokulu ishalde maalesef tekrar artış var. İştahı ve enerjisi iyi şimdilik.

Ekli dosyalar

• IMG_20210930_124110.jpg
    IMG_20210930_124110.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20210930_124049.jpg
    IMG_20210930_124049.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20210930_132645.jpg
    IMG_20210930_132645.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 9
Konunuzu inceledim. Daha önce yazmış olduklarınızı da. 6 ya da 7 günlük bir netcox uygulaması yapılıyor. Bu süre zarfında olumlu belirtiler alınıyor ancak, durumunda tekrarlama söz konusu.

Koksidiyoz olsa idi, geçerdi diye düşünüyorum. Toltrazuril, koksidiyoz da en etkili etken maddelerden biridir. Probiyotik ve multivitamin takviyesi yapın, mama vs verin. Bir kaç gün daha dinlendirin. Ardından Bi mantar kürü yapın derim. Ondan sonra durumun gidişatına göre bakılır..

Geçmiş olsun.

Oyla 0
Konunuzu inceledim. Daha önce yazmış olduklarınızı da. 6 ya da 7 günlük bir netcox uygulaması yapılıyor. Bu süre zarfında olumlu belirtiler alınıyor ancak, durumunda tekrarlama söz konusu.

Koksidiyoz olsa idi, geçerdi diye düşünüyorum. Toltrazuril, koksidiyoz da en etkili etken maddelerden biridir. Probiyotik ve multivitamin takviyesi yapın, mama vs verin. Bir kaç gün daha dinlendirin. Ardından Bi mantar kürü yapın derim. Ondan sonra durumun gidişatına göre bakılır..

Geçmiş olsun.
Peki koksidiyoz değilse neden ilacı kullanırken iyileşme gözlemleniyor? Elimde mantar kürü var ama daha önce hiç kullanmadım.

Oyla 0
Peki koksidiyoz değilse neden ilacı kullanırken iyileşme gözlemleniyor? Elimde mantar kürü var ama daha önce hiç kullanmadım.
Bakteriyel bir sorun olabilir. Antikoksidiyallar aynı zamanda belli bir düzeyde, bakterilere karşı da aktiftir.bi antibakteriyel kadar olmasada. Mantar kürü yapın dememin sebebi, antibiyotikler mantar sayısını arttırır.

Oyla 0
Bakteriyel bir sorun olabilir. Antikoksidiyallar aynı zamanda belli bir düzeyde, bakterilere karşı da aktiftir.bi antibakteriyel kadar olmasada. Mantar kürü yapın dememin sebebi, antibiyotikler mantar sayısını arttırır.
Netcox'tan önce 2 ay boyunca bilinçsiz antibiyotik kullandım (1 ay sulphamezatin 1 ay tetramezatin) ama onlar da kalıcı bir iyileşme sağlamadı ilacı bırakınca tekrar başlıyor ishaller.

Oyla 0
Netcox'tan önce 2 ay boyunca bilinçsiz antibiyotik kullandım (1 ay sulphamezatin 1 ay tetramezatin) ama onlar da kalıcı bir iyileşme sağlamadı ilacı bırakınca tekrar başlıyor ishaller.
Keşke daha önce görmüş olsaydım..

Sulphamezathine ve tetramezatin kullanmışsınız, ikiside sulfonamid grubuna ait antibiyotik. Bunlar çözüm olmadı ise, netcox'un pek bir etkisi de olmayacağı aşikarmış.

Siz kuşu 1 hafta dinlendirin. Ardından eczaneden, fungostatin ya da flucan alıp 5 ila 7 gün kullanın..

Oyla 0
Sulphamezathine ve tetramezatin koksidiyoz için kesin çözüm olmaz, zayıf kalır, yeterli olmaz...
Ancak baskılar, tamamen bitirmez.
Koksidiyoz tedavisinde netcox veya muadili ilaçlar kullanılır.
Netcox antibakterilye değil,antikoksidiyel bir ilaçtır.
Sulphamezathine kullandıktan sonra Netcox kullanarak bir çok kuş koksidyozdan kurtuldu.
Mantar konusuna gelince;
Mantar kürü yapmayı düşünürsek bunu ilaç uygulamalarının en sonuna koyarız.

Oyla 0
Keşke daha önce görmüş olsaydım..

Sulphamezathine ve tetramezatin kullanmışsınız, ikiside sulfonamid grubuna ait antibiyotik. Bunlar çözüm olmadı ise, netcox'un pek bir etkisi de olmayacağı aşikarmış.

Siz kuşu 1 hafta dinlendirin. Ardından eczaneden, fungostatin ya da flucan alıp 5 ila 7 gün kullanın..
Teşekkür ederim bu söyledikleriniz mantar tedavisi için olan ilaçlar sanırım ama ben eczaneden almak yerine veterinerden kanatlılar için olan muadili varsa onu tercih ederim. Hayvanlar hakkında sizin kadar bilgim olmasa da ben de sağlıkçıyım insan ilaçları hayvanda çok ağır toksik etkiler yapabilir toksik maddelerin atılımı insandaki gibi olmaz

Oyla 0
Sulphamezathine ve tetramezatin koksidiyoz için kesin çözüm olmaz, zayıf kalır, yeterli olmaz...
Ancak baskılar, tamamen bitirmez.
Koksidiyoz tedavisinde netcox veya muadili ilaçlar kullanılır.
Netcox antibakterilye değil,antikoksidiyel bir ilaçtır.
Sulphamezathine kullandıktan sonra Netcox kullanarak bir çok kuş koksidyozdan kurtuldu.
Mantar konusuna gelince;
Mantar kürü yapmayı düşünürsek bunu ilaç uygulamalarının en sonuna koyarız.
Sulphamezathine ve tetramezatin hafif ve orta vaka koksidiyoz vakalarında etkilidir. Ancak sulfonamidler in etkisi azımsanacak bir ölçüde değildir. Ona bakacak olursak erken teşhis yapılmaz ise toltrazuril bile kuşu kurtarmayabilr. Kesin çözüm diye bir şey yok yani. Toltrazurilin geniş bir etki alanı vardır koksidiyoz da, ağır vakalarda da kullanılabilir, en etkili etken maddelerden biridir.

Mantar ilaçlarında ise antibiyotik kullanımından sonra kullanılabilir, Bi sakıncası yok. Antibiyotikler mantarı arttırır, bundan dolayı da antibiyotikten sonra kullanılmasında sakınca yok.

Son düzenleme:
Oyla 0
Şöyle bir tablo paylaşayım size ilaçların etki-tepki konusunun nasıl olduğunu inceleyin isterseniz..
Koksidiyoz.png
Kanlı ishalin olduğu anlarda bile Toltrazuril çok yüksek oranda ölümü engeller.
Çok kan kaybetmiş ise zaten yapacak bir şey olmaz ama Toltrazuril denenmeden ümit kesilmez.
Dediğim gibi;
7 günlük diyet den sonra bakacağız, mantar ilacı kullanmayı düşünürsek antibiyotik veya mix bir ürün kullandıktan sonra
değerlendireceğiz.
Eğer bakteriyel bir sorun varsa mantar ilacını önce kullanıp sonra tekrar antibiyotik kullanmak doğru olmaz.
Ayrıca;
Diyetten sonra herhangi bir İlaca gerek de kalmayabilir.
Sürece göre hareket edeceğiz..

Son düzenleme:
Oyla 0
Şöyle bir tablo paylaşayım size ilaçların etki-tepki konusunun nasıl olduğunu inceleyin isterseniz..
Size sulfonamid in etkisinin toltrazuril den çok olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum.. Bir önceki mesajımı tekrar okuyun isterseniz, ne demiştim sulphamezathine hafif ve orta vakalarda etkilidir, Sulfonamidlerin etkisi azımsanacak bir ölçüde değildir. Atmış olduğunuz tablo da bunu gösteriyor zaten.. Sulfonamidlerin Toltrazuril den etkili olduğunu söylemek de mümkün değil zaten...

Kanlı ishalin olduğu anlarda bile Toltrazuril çok yüksek oranda ölümü engeller.
Durum kanlı ishale gelmişse toltrazuril bile kurtarmayabiliyor. Kanlı ishal hastalığın son evresi ve ilaçların etkisi önceki safhalara göre daha az oluyor ama istisnalar da var tabii..

Son düzenleme:
Oyla 0
Ben okudum yazdıklarınızı..
Vakanın hafif veya orta olduğunu nereden bilecektik, elimizde bir laboratuvar raporu yok.
Bu durumda kesin çözüm sağlayanı varken neden zayıf ilacı seçelim ve tekrar tekrar yükleyelim ve işi şansa bırakalım??
Kaldı ki kullanılmış zaten Supha..
Ölüm kalım olayı ise;
Dışkıda kan olduğunun ne kadar önce fark edilmesi ile alakalı bu durum.
Ayrıca kuşta belli, bir oranda koksidiyoz olmasaydı düzelme, toparlanma, iştahta artış olmazdı, demek ilaç sindirim sistemindeki koksidiyoz parazitlerini halletmiş.
Dışkının bozuk olması ise mantardan olacak diye bir şey yok.
Koksidiyoz ile birlikte seyreden Sulphanın fayda etmediği başka bir bakteriyel rahatsızlık olabilir ama şu an için ilaç kullanmayacağız..
İlave mantar olabilir mi?Evet olabilir, ama bilmiyoruz.
Diyetin sonucuna göre bakacağız.

Son düzenleme:
Oyla 0
Bu durumda neden kesin çözüm sağlayanı varken neden zayıf ilacı seçelim ve tekrar tekrar yükleyelim??
Sulphamezathine ve tetramezatin kullanılmış zaten toltrazuril in çok Bi etkisi olmayacağı da zaten az çok tahmin edilebilir.

Dışkının bozuk olması ise mantardan olacak diye bir şey yok.
Ben durumun mantar kaynaklı olduğunu zaten söylemiyorum, antibiyotikten sonra kullansın, eğer mantar kaynaklı bir sorun da varsa ise zaten çözülecektir.

Dışkı da koku genellikle Bakteriyel ve mantar hastalıklarında görülen bir durum. Sırayla gerek kuşun vermiş olduğu belirtiler ile gerek deneme yanılma ile (herhangi bir laboratuvar bilgisi olmadığı için) antibakteriyel ve mantar ilaçları kullanılacak zaten, durumunda bir değişiklik olmaz ise..

Oyla 0
Sulphamezathine ve tetramezatin kullanıldığı ve fayda etmediğini görüdüğümüz için Netcox kullandık zaten..
Dışkıda koku en çok koksidiyozda görülür, mantar ve bakteriyel dışkılar kokar ama koksidiyoz kadar koku vermez.
Bizde onu söylüyoruz zaten;
Mantar ilacı kullanmaya gerek olursa antibiyotikten sonra kullanılır diyoruz.
Önce mantar kullanıp dışkı düzelmez ise sonrasında antibiyotik ile tekrar neden bozup mantar ihtimali yaratalım?
O yüzden en sona aldık mantar ilacını.
O da gerekirse.

Oyla 0
Sulphamezathine ve tetramezatin kullanıldığı ve fayda etmediğini görüdüğümüz için Netcox kullandık zaten..
Dışkıda koku en çok koksidiyozda görülür, mantar ve bakteriyel dışkılar kokar ama koksidiyoz kadar koku vermez.
Bizde onu söylüyoruz zaten;
Mantar ilacı kullanmaya gerek olursa antibiyotikten sonra kullanılır diyoruz.
Önce mantar kullanıp dışkı düzelmez ise sonrasında antibiyotik ile tekrar neden bozup mantar ihtimali yaratalım?
O yüzden en sona aldık mantar ilacını.
O da gerekirse.
Bakın, sulphamezathine ve tetramezatin kullandıktan sonra, etki etmediyse netcox un öyle çok büyük bir etkisini beklemek ümitsiz vaka, bunu demek istiyorum.

Mantar hastalıklarında koku ön plana çıkar çoğunlukla..

Mantar ilacı kullanılsın dememin nedeni sulph, tetr, ve netcox. 3 antibiyotik kullanılması.
Bu tartışmanın sonu yok anlaşılacağı üzere.. :)

İyi akşamlar..

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri