Sultan papağanı tık diye bir ses geliyor

Fatmaguler

iyikus.com Üyesi
Kuşumun bu sesi hep varmış ben fark etmemiştim eşim söyledi. İçinden tık diye bir ses geliyor neden olur ? Videoya çekemiyorum çünkü belli zamanlarda oluyor yakalarsam çekerim

Tık Tık sesler normal zamanlarda da ara ara olabilir. Ancak düzen halinde ve şiddeti artıyorsa hastalık belirtisi. Aşırı zayıf kuşlarda ve solunum problemi yaşayan kuşlarda sıkça oluyor.

Tık Tık sesler normal zamanlarda da ara ara olabilir. Ancak düzen halinde ve şiddeti artıyorsa hastalık belirtisi. Aşırı zayıf kuşlarda ve solunum problemi yaşayan kuşlarda sıkça oluyor.
Teşekkür ederim. Artmıyor ama ara ara dediğiniz gibi oluyor. Birde bu yemi yiyebilir mi ? İçinde böyle mısır taneleri falan var kuş kumu aldım sindirimi kolay olsun diye . Yeminin markasını değiştirdim de danışmak istedim. Dal darı aldım çok seviyor :) darı kısmı dışında şu sapını de yemeye çalışıyor bişey olurmu

Ekli dosyalar

• IMG_20220505_150742.jpg
    IMG_20220505_150742.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20220505_150725.jpg
    IMG_20220505_150725.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20220505_150720.jpg
    IMG_20220505_150720.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20220505_150707.jpg
    IMG_20220505_150707.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20220505_151033.jpg
    IMG_20220505_151033.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Bu yem çabuk ulaşılabilir ekonomik yemlerden. İçeriği yeterli gelir ama çokta iyi bir karışım değil. Boyalı renkli parçalar pek sağlıklı olmuyor. Versele Laga Loro Parque Australian Parakeet Mix Sultan Papağanı Yemi alınabilir eğer bütçenize uygunsa

Teşekkür ederim. Artmıyor ama ara ara dediğiniz gibi oluyor. Birde bu yemi yiyebilir mi ? İçinde böyle mısır taneleri falan var kuş kumu aldım sindirimi kolay olsun diye . Yeminin markasını değiştirdim de danışmak istedim. Dal darı aldım çok seviyor
Bu yem çabuk ulaşılabilir ekonomik yemlerden. İçeriği yeterli gelir ama çokta iyi bir karışım değil. Boyalı renkli parçalar pek sağlıklı olmuyor. Versele Laga Loro Parque Australian Parakeet Mix Sultan Papağanı Yemi alınabilir eğer bütçenize uygunsa
Tamam teşekkürler alırım bir sonrakinde

eski bir konuyu canlandırmak istemem ama internette bu sorunu yaşayan bulabildiğim tek konu bu oldu.Benim dişi papağanım 1yaş 2aylık hızlı nefes alırken bu ses çıkıyor ve elimle göğsüne hafif bastırdığımda oluyor.7-8 aydın var.Veteriner göğsünde hava boşluğu olduğunu kilo alınca geçeceğini söyledi fakat geçmedi , soluk alıp verme sorunu olup olmadığını sordu bende olmadığını söyledim.Yaşam kalitesini düşürmüyorsa sorun olmayacağını belirtti.Tecrübeli bir petshopa sordum o hava boşluğunu patlatabileceğini , ilerleyen zamanlarda problem olabileceğini belirtti.ne yapmalıyım ?

Düşündüğüm şeyse patlatma riskli bir durum. Bunun yerine gaga pozisyonunu ayarlayıp hafif bir el ile sıkıştırma ile fazla hava dışarıya atılabilir. Bir diğer yöntemse kursak enfeksiyonlarına iyi gelebilecek türde ilaç deneyip tekrar kontrol etmek. Triflucan, mikostatin, flagy türevi ilaçlar

eski bir konuyu canlandırmak istemem ama internette bu sorunu yaşayan bulabildiğim tek konu bu oldu.Benim dişi papağanım 1yaş 2aylık hızlı nefes alırken bu ses çıkıyor ve elimle göğsüne hafif bastırdığımda oluyor.7-8 aydın var.Veteriner göğsünde hava boşluğu olduğunu kilo alınca geçeceğini söyledi fakat geçmedi , soluk alıp verme sorunu olup olmadığını sordu bende olmadığını söyledim.Yaşam kalitesini düşürmüyorsa sorun olmayacağını belirtti.Tecrübeli bir petshopa sordum o hava boşluğunu patlatabileceğini , ilerleyen zamanlarda problem olabileceğini belirtti.ne yapmalıyım ?

Nasıl bir ses var kuşta bir video eklerseniz bakalım..

Nasıl bir ses var kuşta bir video eklerseniz bakalım..
Kursağında bir hastalığı olmadığını düşünüyorum.Kusma iştah kaybı vs. gibi bir duruma rastlamadım başladığından beri.2.saniyesinda dikkat edilirse duyuluyor

Ekli dosyalar

Düşündüğüm şeyse patlatma riskli bir durum. Bunun yerine gaga pozisyonunu ayarlayıp hafif bir el ile sıkıştırma ile fazla hava dışarıya atılabilir. Bir diğer yöntemse kursak enfeksiyonlarına iyi gelebilecek türde ilaç deneyip tekrar kontrol etmek. Triflucan, mikostatin, flagy türevi ilaçlar
Düşündüğünüz şey nedir?
boşluk kursağında değil karın tarfında ya da göğsünde

kursakta değil ise dediğim yöntem uygulanamaz. Diğer yerlerindekiler içinse patlatma yöntemi risk doğuracaktır.

Geri