Sultan papağanı yardım

ayseguloz

Yeni Üye
Merhaba,
Anne-baba sultanlarım ve 2 haftalık 4 yavrum var.. anne ve baba bir süredir ishal...aspur kullandım, sulphemezatin, tetrametazin kullandım ama fayda etmedi..bundan önceki yavrular 1 aylık olmuştu, sağlıklı görünüyorlardı ama bir anda öldüler...ishalin tedavisi için ne yapabilirim? Yavrulara zararı olmasından korkuyorum..dc1e3cd5-22ec-45a4-8132-4a3a477e1ee5.jpgfb7eea2c-a97e-414e-b0dc-56aa162720e7.jpg

Merhaba, böbrek sorunları olan kuşlarda da kimi zaman böyle dışkılar olabiliyor. Ancak doğrudan böbrek sorunu diyemem çünkü veteriner aracılığıyla tespit edilmesi gerekiyor.
Diğer yandan da koksidyoz temelli olabilecek bir dışkı gibi maalesef. Ek olarak yavru ölümlerini de hesaba katacak olursak mantar sorunlarınızda olabilir.
Sulphamazethine genel anlamda toparlaması gerekirdi :(
Elinizde kursak enfeksiyonları için kullanılan triflucan, mikostatin gibi ilaçlardan herhangi biri var mı?
Bu arada bebekleri hala kursak sütüyle besliyorlarsa kuluçka sonunu beklemeniz gerekecek :(

Merhaba, böbrek sorunları olan kuşlarda da kimi zaman böyle dışkılar olabiliyor. Ancak doğrudan böbrek sorunu diyemem çünkü veteriner aracılığıyla tespit edilmesi gerekiyor.
Diğer yandan da koksidyoz temelli olabilecek bir dışkı gibi maalesef. Ek olarak yavru ölümlerini de hesaba katacak olursak mantar sorunlarınızda olabilir.
Sulphamazethine genel anlamda toparlaması gerekirdi :(
Elinizde kursak enfeksiyonları için kullanılan triflucan, mikostatin gibi ilaçlardan herhangi biri var mı?
Bu arada bebekleri hala kursak sütüyle besliyorlarsa kuluçka sonunu beklemeniz gerekecek :(
triflucan, mikostatin bunlar yok maalesef, daha önce kullanmadım...bu süreçte, yavrular yeme düşüne kadar yapılacak bir şey yok mu o zaman? yavrulara bir şey olmasından endişe ediyorum..bu arada "koksidyoz" ne olduğunu bilmiyorum, internetten baktım, dışkıda koku olur diyor...erkeğin dışkısı zaten çok ağır kokuyordu, tespitiniz doğru sanırım..4 in1 mix,fmt allround mix, intestinal, salmo stop önerilmişti...bunların faydası olur mu, yoksa bekleyelim mi yavruların yeme düşmesini..

İlaç çok dengeli verilmesi gerekiyor. Bebekleri besledikleri için onları kötü etkileyebilir. Bunu göze alarak ilaç kullanılmalı. Yine de daha hafif sayılabilecek mix ilaçlar denenebilir. .4 in1 mix, fmt allround mix, intestinal, salmo stop gibi.

öncelikle tetramezatin kullandım, 5 gün suyuna pirinç tanesi kadar....sonuç alamayınca daha sonra da sulphamezathine suyuna 6 damla 5 gün devam ettim...

kullandığıniz iki ilaç da (sulfa grubu) yaklaşık aynı etkiye sahiptir fark yaratmaz. bu sekilde toplu yavru ölümleri de görülen durumlarda sorunun kaynağı net bilinemediği için @Doğanay Y. hocanın yazdığı gibi anaçlara mix ilaç kullanmak en mantıklısı. yavruları kurtarmanız zor ancak anaçlara mutlaka kür uygulanmalı diye düşünüyorum

daha önce sulfa kullandığıniz için farklı ilaçlar denemek gerekir. benim önerim aşağıdaki 3 ilacı belli bir sıra ile kullanmanız olabilir. elinizde varsa triflucan ya da mikostatin hemen başlayabilirsiniz, yoksa eczaneden temin ediniz

1- tyson salmonella-respiratory gold power
2- flagyl tablet ya da şurup
3- triflucan ya da mikostatin şurup

Screenshot_20211230-142508_Samsung Internet.jpg

kullandığıniz iki ilaç da (sulfa grubu) yaklaşık aynı etkiye sahiptir fark yaratmaz. bu sekilde toplu yavru ölümleri de görülen durumlarda sorunun kaynağı net bilinemediği için @Doğanay Y. hocanın yazdığı gibi anaçlara mix ilaç kullanmak en mantıklısı. yavruları kurtarmanız zor ancak anaçlara mutlaka kür uygulanmalı diye düşünüyorum

daha önce sulfa kullandığıniz için farklı ilaçlar denemek gerekir. benim önerim aşağıdaki 3 ilacı belli bir sıra ile kullanmanız olabilir. elinizde varsa triflucan ya da mikostatin hemen başlayabilirsiniz, yoksa eczaneden temin ediniz

Ekli dosyayı görüntüle 21967

Ekli dosyayı görüntüle 21967
triflucan ı nasıl kullanacağım, bilgi verebilir misiniz? suyuna mı ilave yapıyorum? miktar? ne kadar süre devam edeceğim?

Geri