Sultan Papağanı yeşil lekelı ishal dışkı ve göğüs kemigi sivriligi

Sude Ç.

Forum Sakini
Merhaba değerli hocalarim.
Sultan papağanlarımdan birinde dışkı problemi yaşıyorum. Dışkıları yeşil lekeli, sulu ve kokulu. Kuşum aşırı kemirgen; alt kağıtlarını da parçalıyordu. Aşırı sulu dışkılıyordu. Bu yüzden kokuyu azaltmak için altlarına mısır granülü serdim. Göğüs kısmı sivrilmiş gibi, zayıflamış görünüyor. Elime alınca göğüs kemiğini hissedebiliyorum ve tüyleri göğüs kısmında iki yana ayrılır gibi duruyor.

Beslenmeleri ; Dal darıyı arada çok az veriyorum, çünkü @Selçuk YÜKSEL hocam bana daha önce dediğiniz “bisküvi” benzetmesinden ötürü abur cubur olarak gördüğüm için kontrollü davranıyorum. Arada az miktarda kenevir tohumu ve aspur da yemlerine karıştırarak veriyorum . Kafeslerine çay tabağında yumurta beyazı ve muz koydugumda yememislerdi. Yem olarak başlangıçta Versele-Laga kullanıyordum fakat muhabbet kuşlarımda yağlanma sorunu yaşayınca aynı şeyi papağanlarda da yaşamaktan çekinerek Quik almıştım. Fakat çok pişman oldum; içinde sürekli renkli ekmek parçaları, dal parçaları ve başka yabancı şeyler çıktı. Hatta böcek oluşumuna benzer bir şey bile görmüştüm. Sürekli onları ayırarak vermeye çalışıyorum . Aslında kuşumun zayıflaması yem değişiminden önce, temmuz ayında başlamıştı.

Normalde başka bir odada duruyorlardı. Kardeşim seslerinden rahatsız olup istemeyince kendi odama almak zorunda kaldım. Acaba bu oda değişikliği de stres yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Zayıflamayı fark ettiğim dönemde, özellikle bu kuş sık sık ağzını uzatır gibi bir hareket yapıyordu. Diğer kusumda yapmisti bu hareketi Daha çok bu kuşta gördüm. Bunun üzerine sahiplendiren üreticiye yazdım. “Gaga mantarı olabilir, ondan zayıflamıştır” dedi ve Triflucan kullanmamı önerdi. O dönem çok üzgündüm ve hem üreticiye bilirkişi olduğu için güvendim, hem de daha önce bir muhabbet kuşumda gaga mantarını Triflucan ile çözmüştüm. Bu güvenle, 24–27 Temmuz arasında 4 gün boyunca suluklarina 5’er damla Triflucan koydum. 5. gün kuşumun kilosunu ölçtüm, 101 gram çıkmıştı. Diğer sultanım ondan daha zayıftı ilk geldiginde . Suanda da disaridan bakinca oyle duruyor ya da ben anlamiyorum bilmiyorum. Fakat onun bu kuşa nazaran göğüs kemigi daha yuvarlak duruyor. Triflucan ilacını kullandiktan sonra iki gün taze su ve sonrasında elektrolit verdim, bunları not da almıştım. Dışkı probleminin kaynağını hem Triflucan’a hem de oda değişimine bağlıyorum.

Daha sonra muhabbet kuşum için önerdiğiniz probiyotik, multivitamin, B vitamini ve karaciğer desteği gibi ürünleri düzenli olarak sultanlarim içinde dikkatle kullanmaya çalıştım fakat bu bahsettigim kus düzelmedi. Ayrıca kuşlarımda tüy yolma sorunu da var. Onları sahiplendiğimde zaten ikisininde kuyruk tüyleri yoluktu. Diğerinin ise kafasının üstündeki tüyler, yani ibik kısmı, neredeyse tamamen yolunmuştu. Ben de ayırmak için ara ızgara taktım ama buna rağmen hala birbirlerine sataşıp yolmaya çalışıyorlar. Çok stresliler. Onlarla konuşuyorum, sultan papağanı sesleri ve şarkılar açıyorum, arada sırada salıyorum fakat düzelme olmadı.

Ne yazık ki ayrı kafes alamadım. İnternette gördüklerim onlara küçük gelebilir, bir yandan da yanlış alışveriş yapmak istemiyorum. Öğrenci olduğum için şartlarım kısıtlı. Suanki kafeslerinin ara ızgarası var kavga etmesinler diye onu takıyorum. Yeni kafes alana kadar idare etmeleri için her ikisinin tarafına da minik zilli renkli tünekler taktım. Ayrıca dikkatleri dağılsın birbirleriyle kavga edip birbirlerinin tüylerini yolmasınlar diye ara ızgaranın yanına boncuklu renkli tahta bir oyuncak astım.

Şu anda hasta olduğundan şüphelendiğim bozuk , ishal koyu lekeli kokulu dışkı yapan sultan papağanı gün içinde kafasını sırtına gömüp uyuyor. Çok su iciyor ve yem yemesinde azalma var. Diğeri ise daha aktif, etrafa bakıyor uzun melodik sarki söylüyor. Cinsiyetlerini de hala anlayabilmiş değilim. Etrafa bakan kuş melodik ötüyor. Hasta olduğunu düşündüğüm kuş ise sadece kuş sesi açınca kısa ötüyor ama uzun ötüş yapmıyor. Ayrıca salıncağın üzerinde dans eder gibi hareket ediyor. Kemirme huyu hala var . Bu arada ikisininde kafeslerinde mineral blok gaga tası var. Bu dışkı problemi yasyan kusum kac tane gaga taşını gagasıyla parçalayıp dışkılarin oldugu tabana düşürdü anlatamam size. Alt taban kagidina uzanip gagalayıp pafcalara ayırıyor. Oldukça kemirgen bir kuş. Mineral blogunuda bir haftada bitirdi. Sizce bu dışkı problemi , göğüs kısmındaki tuylerde ayrılık, göğüs kemiginin sivrilesmesi, yem yemede azalma ve aşırı su icmesi durumları neden olabilir?
Hocam bahsettigim ishali olan sultanımın ve diger sultanımin gorsellerini ve ishal yasayan kusumun dışkı problemini gorsel.ve videolarını müsait bir zamanda ekleyeceğim.
@Umit. @Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y. Cok çözümsüz kaldim hocalarım. Yorumlarınıza çok ihtiyacım var🙏

Son düzenleme:
Daha önce neden sormadınız üreticiye sorduğunuza bize de sorsaydınız keşke. Kuşta %99 mantar var ve siz hem dozu az kullanmışsınız hem tedavi süresi yetersiz kalmış. Mesajımı görür görmez. 3-4 gün yarım suluğa 10 damla triflucan katarak verin. 5. Gün dozu 7 damlaya düşürerek toplamda 14 gün devam edin. İlaçlı suya aynı zamanda probiyotik de katın. Evde antibiyotik var mı ? Bacteri de üremiş olabilir mantarla birlikte.

Daha önce neden sormadınız üreticiye sorduğunuza bize de sorsaydınız keşke. Kuşta %99 mantar var ve siz hem dozu az kullanmışsınız hem tedavi süresi yetersiz kalmış. Mesajımı görür görmez. 3-4 gün yarım suluğa 10 damla triflucan katarak verin. 5. Gün dozu 7 damlaya düşürerek toplamda 14 gün devam edin. İlaçlı suya aynı zamanda probiyotik de katın. Evde antibiyotik var mı ? Bacteri de üremiş olabilir mantarla birlikte.
-Hocam evde şuan kuşlar için aldığım flagyl ve triflucan var.
-Kanatlı oil prozim plus probiyotik var hocam.. Ondan kaç damla katabilirim ikisi bir arada ağır gelmez demi?
- Ikisini birlikte katarsam kac saatte bir değiştirmeliyim ilaçlı suyu? Probiyotik de katınca bozulma riski hizlanir mi?
-Birde bu kafes ara ızgara ile ayrılıyor. Diğer kısımda öbür papağan var temas halindeler, onun dışkılarının formu daha normal fakat hafif lekeli gibi. Ona da ilaç vermeli miyim? Vereceksem aynı dozajda mı vereyim?
-Bakteri için ayrı bir ilaç almalı mıyım yoksa triflucan ve flagyl yeter mi hocam?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Kokulu dışkılama ilerlemiş sorunlarda genelde ortaya çıkar. İlaç kullanımı ile çoğu zaman toparlarlar. Bactrim veya baytril bulunur mu?

-Hocam evde şuan kuşlar için aldığım flagyl ve triflucan var.
-Kanatlı oil prozim plus probiyotik var hocam.. Ondan kaç damla katabilirim ikisi bir arada ağır gelmez demi?
- Ikisini birlikte katarsam kac saatte bir değiştirmeliyim ilaçlı suyu? Probiyotik de katınca bozulma riski hizlanir mi?
-Birde bu kafes ara ızgara ile ayrılıyor. Diğer kısımda öbür papağan var temas halindeler, onun dışkılarının formu daha normal fakat hafif lekeli gibi. Ona da ilaç vermeli miyim? Vereceksem aynı dozajda mı vereyim?
-Bakteri için ayrı bir ilaç almalı mıyım yoksa triflucan ve flagyl yeter mi hocam?
Yarım suluğa 7 damla triflucan 5 damla prozim. Triflucan açıldıktan itibaren 1 ayı geçmişse etkisini yitirmiş olabilir. Ona dikkat edin.

Yarım suluğa 7 damla triflucan 5 damla prozim. Triflucan açıldıktan itibaren 1 ayı geçmişse etkisini yitirmiş olabilir. Ona dikkat edin.
Evet hocam 1 ayı geçti sıkıntı olur mu sürekli buzdolabında tutuyorum sıcaklardam ötürü. Şayet alabilirsem yeni almaya çalışayım o zaman.
Hocam ben kuşun altına çok kokuyor sulu dışkılıyor diye mısır granülü almıştın. Birkaç gündür mısır granülü ile duruyor maksimum 3 gün oldu. Dışkıların olduğu yerde pamuklanma olmuş :(

Pamuklanma mantar belirtisi zaten. Mikostatin alın bu defa da triflucan'a direnç gelişme ihtimaline karşı. Çünkü daha önce kullandınız. Hatta harmanlayıp veririz ikisini.

Pamuklanma mantar belirtisi zaten. Mikostatin alın bu defa da triflucan'a direnç gelişme ihtimaline karşı. Çünkü daha önce kullandınız. Hatta harmanlayıp veririz ikisini.
Hocam az önce triflucan siparişi verdim eczaneye. Akşama doğru geleceğini söyledi..Ve de eczane bactrim için telefonla veterinere ulaşıp bana bactrimi yazmasında sakınca olmadığına dair güvence istedi. Açıkcası bu ilacı biraz rica minnet yazıyorlar gibi bir durum var. Allaha şükür aldım.
Biraz sonra triflucan için gittiğimde mikostatini de soracağım.

Mikostatin daha iyi olur sizin durumunuzda. Mikostatinin dozunu da serbestçe kullanabiliriz mesela. Hatta evdeki triflucan ile harmanlayıp kullanırız dediğim gibi.

Mikostatin daha iyi olur sizin durumunuzda. Mikostatinin dozunu da serbestçe kullanabiliriz mesela. Hatta evdeki triflucan ile harmanlayıp kullanırız dediğim gibi.
-Peki hocam suyuna kaçar damla ve kaç gün kullanayım triflucan ve mikostatini?
-Probiyotik de katacak mıyım katacaksam ağır gelmez mi yoksa ilacı kullandıktan sonra mı probiyotik desteği vereyim?
-Bactrim şurupluk şuan bir işim yok sanırım. Şuan için yalnızca mikostatin + triflucan tedavisi uygulamalıyım demi?
Bu mantar durumu iyileşir demi hocam bu ilaçlardan sonra? :(
-Sonrasında bakteri tedavisi de uygulayacak mıyım?
-Birde diğer sultanımda hemen yanında onunda dışkısı hafif lekeli ve siyah gibi duruyor. Ona da bakteri bulaşmış olabileceğini düşünüyorum.
Açıkcası napmam gerektiği konusunda biraz kafam karıştı.

Hocam bi sakin olun kafa karıştıracak bir durum yok. Tedaviye olumlu tepki verecektir %99 endişelenmeyin. Bactrim bulunsun elinizde karanlık serin bir yerde saklayın. Gerekirse kullanırız. Bazen mantar bacteriyel hastalıkları da tetikliyor şuan olup olmadığını bilmiyoruz gelişmelere göre yol çizeceğiz.

Mikostatin almışsanız şuan suluğunu alın. 4-5 saat susuz kalsın. Sonra 50 ml ( yarım suluk ) suya 8 damla mikostatin, 4 damla triflucan, 5 damla da probiyotik katarak verin. Triflucan dışında hiç biri doz bir miktar aşılsa bile ağır gelecek ilaçlar değildir ki triflucan bile toksik etki yaratmaz doz aşırı abartılmadığı sürece.

Hocam bi sakin olun kafa karıştıracak bir durum yok. Tedaviye olumlu tepki verecektir %99 endişelenmeyin. Bactrim bulunsun elinizde karanlık serin bir yerde saklayın. Gerekirse kullanırız. Bazen mantar bacteriyel hastalıkları da tetikliyor şuan olup olmadığını bilmiyoruz gelişmelere göre yol çizeceğiz.

Mikostatin almışsanız şuan suluğunu alın. 4-5 saat susuz kalsın. Sonra 50 ml ( yarım suluk ) suya 8 damla mikostatin, 4 damla triflucan, 5 damla da probiyotik katarak verin. Triflucan dışında hiç biri doz bir miktar aşılsa bile ağır gelecek ilaçlar değildir ki triflucan bile toksik etki yaratmaz doz aşırı abartılmadığı sürece.
Hocam bu şekilde kaç güne tamamlayacağım? Ve de aynı kafesin diğer bölmesindeki kuşa da vermeli miyim? Onda da bu kadar olmasada lekeli dışkılar oluyor. O bu kadar su içmiyor sadece. Bu bahsettiğim kuş kadar hissetmesemde onunda hafif göğüs kemiğini hissetmiştim.

Tedavi süreci 14 gün duruma göre uzayabilir de veya daha erken de kesebiliriz. Gelişmelere göre karar vereceğiz. Suyu uyanıkkenki süreye göre günde eşit aralıklarla 2 defa taze hazırlayın ve temiz suya erişemediğinden emin olun.
Şimdiki dışkı resmi ve kuşun videosu olsun elinizde. 4. Günden itibaren dışkı resmi ve hem eski hem güncel videosunu paylaşırsınız farkı değerlendiririz. Yarın 20-30 saniyelik birkaç video çekin mesela. Daha sonra güncel videolarıyla birlikte paylaşırsınız bizimle.

Son düzenleme:
Tedavi süreci 14 gün duruma göre uzayabilir de veya daha erken de kesebiliriz. Gelişmelere göre karar vereceğiz. Suyu uyanıkkenki süreye göre günde eşit aralıklarla 2 defa taze hazırlayın ve temiz suya erişemediğinden emin olun.
Şimdiki dışkısı ve videosu olsun elinizde. 4. Günden itibaren dışkı resmi ve hem eski hem güncel videosunu paylaşırsınız farkı değerlendiririz. Yarın 20-30 saniyelik birkaç video çekin mesela. Daha sonra güncel videolarıyla birlikte paylaşırsınız bizimle.
Tamamdır hocam öyle yapayım. 4. Gün burada paylaşırım gözlemlerimi🙏🏻 Hocam ben bugün yeniden bütün kuşlarım için Versele Laga yem aldım. Papağan yemini açtığımda yem soluk göründü Siyah taneler ve çekirdekler çok göründü gözüme.. Zaten önceki seferde yemden ziyade çekirdek çok fazla diye elimle ayrıştırıyordum.. Fazla çekirdek yağlanma yapar diye ayırarak veriyordum. Ayrıca bu sefer sanki bazı yemler paketin üst kısmında ipliklenmiş gibi gledi. Bilmiyorum belkide ben fazla evham yapıyorum. Fakat yem konusu çok sıkıntılı. Ne yazık ki şuan için internetten alma şansım yok. Ve ne yazık ki versele laga almış bulundum. Elimde Quik de var. Öncesinde yıllarca muhabbet kuşum için Quik kullandım iyidir diye düşünüp Quik almıştım. Fakat sultanları için aldığım yemin içinden paketin üstünde yazmamasına rağmen bir ton boyanmış renkli ekmek parçası, garip yapılar, çer çöp ve böcek ölüsü çıktı :(.. Ve şimdide kalitesi iyi diye düşünülen versele lagada ipliklenmeye benzer şeyler görüyorum. Yine quikten temiz görünüyor onda ne ararsan vardı. Versele lagada son kullanma tarihi haziran 2026 yazıyor. Bir sonraki yem alışverişinde bana hangi marka önerirsiniz? Bu yem sorunu çok sıkıntı.
-Hocam birde ben bu mantar problemi olan kuşumın kemirme problemini bir türlü çözemiyorum. Asla taban kağıdını parçalara ayırmaktan vazgeçmiyor. Kafeste dikkatini farklı yöne çekmesi için oyuncak asmıştım kemirmiş tabana düşürmüş. Materyali tahtaydı Allahtan. Bugün her iki kuşuma dönen toplu asmalı bir oyuncak aldım zilli. Bu kuş da ne güzel oynuyordu tekrar sıkılıp tabana yöneldi. Normalde mısır granülü sermeye başlamıştım birkaç gündür. Onuda alıp kemiriyordu. Dışkılarında Pamuklanma görünce ve de dışkı görselleri çekerim tedavi süreci boyunca diye yine kağıt serdim. Yine başladı inşaat işçisi gibi. Acilen kafes almak istiyorum zaten bunun için çaba gösteriyorum. Bana kafes materyali olarak ne önerirsiniz. Burada çok fazla tartışılmuş bu konu. Pirinç kafesleri öneren var adını unuttuğum bir tane materyal daha var. Teller nasıl olmalı ve de birbirlerini yolma durumlarına yönelik ayrı mı almalıyım kafesleri (ne yazık ki cinsiyetleri bilmiyorum. Üretici biri kız biri erkek demişti fakat bunu nasıl anladı bilmiyprum. Bunun için lab testi yaptırdığını düşünmüyorum:/)

Ekli dosyalar

Galveniz tavsiye ederim. Prinçte olur ama Galveniz daha iyi. Boyalı olmasın yeter.
Yem olarak gardenmix iyidir. Ama bence aldığınız yemi kullanın kullanma tarihi geçmemiş sonuçta. Koku yoksa kullanın.

Çok geçmiş olsun, Selçuk hocam gerekenleri yazmış. Kemirmesi aslında doğal döngüsünün bir parçası. Engel olmamanızı tavsiye ederim. Düzenli taban temizliği yaparsanız problem oluşmayacaktır.

Merhaba değerli hocalarım,
Yaklaşık 2–3 hafta önce sitemize yazmıştım fakat ailevi sağlık sorunları nedeniyle devamını getiremedim. O yüzden hem önceki yazımı toparlayarak hem de güncel durumu kısaca aktarmak istiyorum.

Sultan papağanlarımdan birinde (adı: Pırıl) uzun süredir dışkı problemi devam ediyor. Dışkıları yeşil lekeli, sulu ve kokulu. Göğüs kısmında tüyler iki yana ayrılıyor, göğüs kemiği belirgin..Çok su içiyor, yem tüketimi azaldı, gün içinde kafasını sırtına gömüp uyuyor. Kemirme huyu ve mineral blok tüketimi çok fazla. Hâlâ enerjik, oyuncu kafes alt kağıtlarını yolmayı çok seviyor üstlerine örttüğüm ince örtüyü hep deldi fakat genel görünümünde zayıflama var. Son tartımda yani dün yaklaşık 105 gr çıktı

Diğer kuşum (Pırpır) daha aktif, ötüşleri uzun ve melodik. Dışkısında hafif lekeler olsa da genel sağlık durumu daha iyi ve daha iştahlı görünüyor. Onun kilosunu bilmiyorum her ne kadar melodik ötse ve seslere karşı duyarlı olsa bile o daha vahşi ve baya kötü ısırıyo.
Pırılda yani rahatsızlık yaşayan kuşum yemlerini genel olarak hep kafes tabanına döküyor. Çok oyuncu bir kuş oyun olarak yapıyo sanırım.

Tedavi geçmişi:

Pırıl (dışkısı problemli/ mantar olduğunu söylediğiniz kuşum)

Daha önce sahiplenmiş olduğum üreticinin yönlendirmesiyle Triflucan kullandım (4 gün, 5 damla/tam dolu suluk).

Sonrasında Selçuk hocamızın önerisiyle yaklaşık 14 gün boyunca yarım doldurduğum suluğa:
• 8 damla Mikostatin,
• 4 damla Triflucan,
• 5 damla Kanatlı oil Prozim Probiotic Plus uyguladım.
Ancak bu tedaviden belirgin bir düzelme göremedim. Sonrasında probiyotik desteği verdim ne yazık ki hala aynı. Şuan ikisinede sade su koydum.

Barınma ve bakım:

İki kuş da aynı kafeste fakat kavga ettikleri için ara ızgara kullanıyorum. Birbirlerini yolma sorunları var. Bu kuşlara yaklaşık 2 hafta babam baktı eve aldığımda stresten kuyrukları yolunmuştu. Şuan kuyrukları düzeldi elimden geldiğince ilgileniyorum fakat hala ara ara bibirlerinin kafasını yolmaya çalışıyolar. Bende ızgara ile ayırdım.

Yem olarak önce Versele-Laga kullanıyordum, sonrasında Quik aldım ama içinde yabancı maddeler çıktığı için pişman oldum. Dal darıyı kontrollü ve az veriyorum mantarı fazlalaştırmasın diye. Sizden öğrenmiştim. Kenevir aldım sultanlar çok seviyormuş dikkatli bir şekilde verdim . Şu sıralar ilaç tedavisindeler diye vermedim. Yem karışımlarına aspur ve yulaf koydum.

📌 Güncel durum:

Pırıl hâlâ ishal ve zayıf.

Pırpır daha iyi durumda görünüyor fakat onun dışkıları da hafif lekeli.

Görselleri ve videoları:

Pırıl’ın görsel ve videoları :

Watch pırıl | Streamable

Watch Pırıl salıncakta sallanıyor | Streamable

nt4kn5c.jpg - Hızlı Resim

5mp6lxz.jpg - Hızlı Resim

Pırpır’ın görsel ve videoları:

Pırpır burada bir ara garip bir hareket yapıyor bu nedir?

Watch Pırpır salıncakta | Streamable

Watch Pırpır | Streamable

rny7s0p.jpg - Hızlı Resim

73xkpf3.jpg - Hızlı Resim

rt8zkpo.jpg - Hızlı Resim

Bu arada söylememde fayda var diye düşündüm. Her ne kadar kafesleri ızgarayla ayırmış olsamda yinede tam anlamıyla uzak tutamıyorum. Pırıl için uyguladığım tedaviyi Pırpır'a da uyguladım.
Farkı daha iyi anlamanız için; ilk kuş Pırıl, tünekte duran ve dışkı formları daha düzgün olan kuş Pırpır:

Bu uyguladığım (mikostatin 8 damla, triflucan 4 damla, kanatlı oil prozim plus probiyotik 5 damla yarım suluğa 14 gün kullandım sonra probiyotik verdim)tedaviden ne yazık ki sonuç alamadım. Hocam şuan elimde bactrim ve flagyl isimli şuruplar var. Sizlere sorup ne olur ne olmaz diye bactrim almıştım. Bunlardan hangisi derdimize derman olur?
Veyahut bu ilaçların haricinde başka bir çözüm var mıdır?
Yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz benim için çok değerli, teşekkür ederim.

@Selçuk YÜKSEL @Umit. @Doğanay Y.

Son düzenleme:
Yarın eczaneden flagyle ve bactrim alın. ( reçete isterler tanıdık eczane yoksa ). İlk flagyle başlayalım 50 ml suya 8 damla katarak 7 gün verin. Tedavinin 3. Ve 5. Günleri gelişmeleri yazın. 5. Gün işe yarayıp yaramadığı netleşmeye başlar. İlaçlı suya probiyotik de katın 5 damla.

Yarın eczaneden flagyle ve bactrim alın. ( reçete isterler tanıdık eczane yoksa ). İlk flagyle başlayalım 50 ml suya 8 damla katarak 7 gün verin. Tedavinin 3. Ve 5. Günleri gelişmeleri yazın. 5. Gün işe yarayıp yaramadığı netleşmeye başlar. İlaçlı suya probiyotik de katın 5 damla.
İkiside var hocam . Flagyl yeni açıldı sayılır ve bactrimide henüz hiç açmadım. Bütün ilaç ve takviyeleri buzdolabında tutuyorum.
Hocam hasta kuşumun yan tarafında da dışkı formu lekeli olsa da daha düzgün olan, melodik öten diğer kuşum var. Kuşlarım ızgara ile bölünmüş kafeste ve birbirleri ile temas halindeler ayıramıyorum ne yazık ki. Bu durumda diğerinede öncesinde yaptığım gibi ilaç vereyim mi? Şuan antibiyotik vereceğim ya o yüzden soruyorum .
Birde flagyli kullanacağım süre zarfında bactrim kullanmayacağım demi? Flagyl tedavisi bitince bactrime geçeceğim yanlış mı anladım? Teyit etmek amacıyla soruyorum

Geri