Sultan papağanım çok hasta

limon010203

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım çok hasta. Dün bi şeyi yoktu. Bugün sürekli uyuyor yem hiç yemedi. Halsizlik zorla hareket ediyor. Dışkısı beyaz su şeklinde. Bende kurmaktan besledim . Besleme den sonra bayağı kötü oldu ceresi kıpkırmızı oldu . Ayrıca bugün ayakları rengi de bir tuhaf. Zor durumdayım. Kağıthane de bşr veteriner den randevu aldım ama yarın akşama versin. Bana gerçekten kuştan anlayan bir veteriner önerir misiniz çünkü hepsi antibiyotik verip öldürüyor

Merhaba sultan papağanım çok hasta. Dün bi şeyi yoktu. Bugün sürekli uyuyor yem hiç yemedi. Halsizlik zorla hareket ediyor. Dışkısı beyaz su şeklinde. Bende kurmaktan besledim . Besleme den sonra bayağı kötü oldu ceresi kıpkırmızı oldu . Ayrıca bugün ayakları rengi de bir tuhaf. Zor durumdayım. Kağıthane de bşr veteriner den randevu aldım ama yarın akşama versin. Bana gerçekten kuştan anlayan bir veteriner önerir misiniz çünkü hepsi antibiyotik verip öldürüyor
Umarım el besleme mamasını soluk borusuna kaçırmamışsınızdır. Öyleyse çok ciddi bir durumdur. Kullandığınız yemin taz3 olduğundan emin misiniz ?
Neden Kuşun bir videosunu ve son birkaç günlük dışkısını paylaşmadınız?

Umarım el besleme mamasını soluk borusuna kaçırmamışsınızdır. Öyleyse çok ciddi bir durumdur. Kullandığınız yemin taz3 olduğundan emin misiniz ?
Neden Kuşun bir videosunu ve son birkaç günlük dışkısını paylaşmadınız?
Bekledikten sonra öyle oldu ama yarım saat sonra yine eski haline döndü yani yine halsiz uyuklama haline. Sadece ceresinin rengi falan eski haline döndü. Birde beslemeyi daha önce muhabbet kuşum da da yaptım. Kuşun sağ tarafı ben karşıma alınca da benim sol tarafımdan direkt uzattım aparatı . Dışkı fotoları yok zaten bembeyaz su yapıyor yeşili hiç yok. Mamanın tarihine baktım geçmemişti. Hiç bir şey yemedi . Verdiğim mamayı da biraz kusmuş.

Ekli dosyalar

• 20260616_224831.webp
    20260616_224831.webp
    723.9 KB · Görüntüleme: 3
  • 20260616_224831.webp
    20260616_224831.webp
    723.9 KB · Görüntüleme: 3
Yemi kastetmiştim aslında. Yem bayat olunca da sıkıntı yaratabiliyor.
Ben olsam zaman kaybetmek yerine bir yerlerden tedavi başlardım. Tedavi yöntemi Doğru mu değil mi tartışmaya bile vakit yok. Hızlıca enroflaksasin, amoksisilin veya doksisikkin etken maddeli bir antibiyotik edinip başlayın. Sabah akşam birer damla ağzına damlatarak.. Ayrıca birer damla da bt amin forte damlatın. Günde 4 kez kursak besleme yapın gece hariç eşit aralıklarla..

Görüntüsü açıkçası sağlıklı bir izlenim sunuyor. Ancak onu etkileyen veya karın ağrısı yaratan bir durum söz konusu gibi. Son bir kaç gününü değerlendirmeniz lazım. Ne süredir dediğiniz şekilde dışkılıyor. İlk olarak elektrolit veya prebiyotik vermeyi denediniz mi?

Geri