sultan papağanım hapşırıyor

Betül y

iyikus.com Üyesi
yeni aldığım 1 haftalık Sultan papağanım hapşırıyor. Enerjisinde yemesinde bir sorun yok.
Her şeyi çok çabuk kavrıyor bana çok çabuk alıştı ama hasta gibi tüylerini kaşıdığında vs peşpeşe hapşırıyor. Bugün burnunda bi sarılık farkettim nezle mi oldu acaba benden bulaşmış olabilir mi

video video video video video
sabah böyle ötüyordu.Şimdi tüylerini kaşıyor hapşırarak çıkan kepek tarzı tozlara hapşırıyor galiba

Banyo yapmaya alışkınsa banyo yapsın. Rüzgar değmediği sürece sıkıntı olmaz korkmayın. Veya spreyle su sıkabilirsiniz üzerine. Ayrıca keten tohumu verin hem sağlıklı yağlar içerir hem protein oranı yüksektir. Probiyotik varsa başlayın bitkaç gün üstüste verin. Yoksa edinin. Günde 2 damla zeytin yağı içsin çok küçük ekmeğe damlatıp verebilirsiniz mesela. Kuş genel olarak yağsız kalmış. 3-4 gün yapın bunu. Kendir tohumu da verebilirsiniz.

Banyo yapmaya alışkınsa banyo yapsın. Rüzgar değmediği sürece sıkıntı olmaz korkmayın. Veya spreyle su sıkabilirsiniz üzerine. Ayrıca keten tohumu verin hem sağlıklı yağlar içerir hem protein oranı yüksektir. Probiyotik varsa başlayın bitkaç gün üstüste verin. Yoksa edinin. Günde 2 damla zeytin yağı içsin çok küçük ekmeğe damlatıp verebilirsiniz mesela. Kuş genel olarak yağsız kalmış. 3-4 gün yapın bunu. Kendir tohumu da verebilirsiniz.
röhnfried entrobac almıştım haftada bir kullanmak için önerilmişti
ilk defa cumartesi kullanmıştım tekrar vereyim mi ?

zeytinyağlı ekmek verdim yiyor.
Yem olarak versele-Laga kullanıyorum. Çekirdeklerini yiyor hep sonra kalmayınca diğerlerini yiyor her gün yemini değiştirdiğim için çok çekirdek yiyor bi sorun oluşturur mu

Ekmek miktarını az verinki tam 1 damla yağ yemiş olsun. Bitirsin yani. Sabah akşam 1'er damla zeytin yağı yesin. Fazla ekmek tüketmesin ama. Ayrıca mutlaka probiyotik edinin. Multi vitamin de yoksa edinin

Ekmek miktarını az verinki tam 1 damla yağ yemiş olsun. Bitirsin yani. Sabah akşam 1'er damla zeytin yağı yesin. Fazla ekmek tüketmesin ama. Ayrıca mutlaka probiyotik edinin. Multi vitamin de yoksa edinin
ürün probiyotik değil mi yanlış mı biliyorum? ayrıca birkaç gün veriyim mi üst üste bu ürünü?
Multi vitamin ne önerirsiniz?

Ekli dosyalar

videolara erişemedim ama genel görünümü hafif bir üşütme durumu olabilir. Banyo sanılandan daha fazla yararlı. Bu nedenle hava sıcak/soğuk fark etmez verilebilir.

videolara erişemedim ama genel görünümü hafif bir üşütme durumu olabilir. Banyo sanılandan daha fazla yararlı. Bu nedenle hava sıcak/soğuk içilmesi fark etmez verilebilir.
şu ana kadar hiç suyla teması olmadı o yüzden nasıl verebilirim bilmiyorum.Üzerine su sıkılmasından korkabilir diye düşünüyorum.
yarın yeşillikli bi banyo yaptırmaya çalışırım. şuan durduk yere hapşırmıyor dediğim gibi biraz fazla kepek döküyor tüylerini kaşıyınca hapşırıyor video video
video öterken şark söylerken ağayı hep havada ne anlama geliyor acaba bu:)

Banyoluğunu çeyrek doldurun kafese asın. Ertesi gün suluğunu çekin sadece banyoluk kalsın ordan su içmeye başladığında banyo yapmayada başlayacaktır. 👍 Bir gün bekleme sebebi banyoluğa güvenmesini sağlamak.

Banyoluğunu çeyrek doldurun kafese asın. Ertesi gün suluğunu çekin sadece banyoluk kalsın ordan su içmeye başladığında banyo yapmayada başlayacaktır. 👍 Bir gün bekleme sebebi banyoluğa güvenmesini sağlamak.
hocam kuşum su falan içti çok ıslanmadı sonra bıraktı bende çok üstelemedim.Bazen karın tüyleri böyle titriyor üşüdüğü için mi yoksa korkuyor mu acaba? video bazı sesler çıktığı zaman korkup uçuyor daha tam alışamadı ama elime geliyor.

hocam kuşum su falan içti çok ıslanmadı sonra bıraktı bende çok üstelemedim.Bazen karın tüyleri böyle titriyor üşüdüğü için mi yoksa korkuyor mu acaba? video bazı sesler çıktığı zaman korkup uçuyor daha tam alışamadı ama elime geliyor.
Üstelemeyin zaten kendiliğinden banyo yapmasını bekleyin sabırla her gün suyu yenileyip banyoluktan su içmesini sağlayın. Zamanla banyo yapacaktır mutlaka.

Üstelemeyin zaten kendiliğinden banyo yapmasını bekleyin sabırla her gün suyu yenileyip banyoluktan su içmesini sağlayın. Zamanla banyo yapacaktır mutlaka.
sağ olun , kuş hasta mı değil mi bilmiyorum hapşırma, bazen nefes alırken hafif fıs fıs ses geliyor burnu tıkalı gibi ama geçiyor sonra, veterinere götürdüm fakat pek ilgilenilmedi normal dediler stresten olabilirmiş.
sizce bir sorunu var mıdır?
probiyotik vermeye devam ediyorum multi vitamin temin ederim en yakın zamanda.

sağ olun , kuş hasta mı değil mi bilmiyorum hapşırma, bazen nefes alırken hafif fıs fıs ses geliyor burnu tıkalı gibi ama geçiyor sonra, veterinere götürdüm fakat pek ilgilenilmedi normal dediler stresten olabilirmiş.
sizce bir sorunu var mıdır?
probiyotik vermeye devam ediyorum multi vitamin temin ederim en yakın zamanda.
Düzgün bir multi vitamin temin edin ama.

Geri