Sultan papağanım hasta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alperen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alperen

iyikus.com Üyesi
Normalde kapısı hep açıktır dışarıda gezinir kapısında oturur 3/5 gündür sürekli kafasını sırtına koyarak ve kabararak uyuyordu kafesin içinde okulda olduğum için çok fazla gözlemleme şansım olmadı bu akşamda kafesin tabanına inerek uyumaya başladı suyuna bikaç damla sirke damlatarak verdim yem yemeyi baya azalttı napmam gerek

dışkı oldukça kötü duruyor. sultan papağanı tecrübem yok ancak tecrübeli kişiler bakacaktır.

min 30 sn video paylaşınız ACİLEN

Oyla 0
Kuşun videosunumu paylaşıyım yumardaki linkten resim atmayı denedim yapamadım yardımcı olurmusunuz

telefonla resim çekin, bu resmin ekran görüntüsünü alın, aşağıdaki "dosya ekle" seçeneğinden resmi ekleyebilirsiniz

kuşta bakteri kökenli olabileceğini düşündüğüm acil (hemen) müdahale gereken bir durum olabilir, vakit kaybetmemeniz önemli

Oyla 0
evet acil mudahale gerekiyor bakteriyel bir duruma benziyor ancak sultan deneyimim yok yanlış yönlendirmek istemem , tecrübeli arkadaşları etiketliyorum. bu arada evinizde antibiyotik varsa onların isimlerine bakın , gerekebilir

@Doğanay Y. ve @Malkoçoğlu müsait olunca bakacaktır

Oyla 0
evet acil mudahale gerekiyor bakteriyel bir duruma benziyor ancak sultan deneyimim yok yanlış yönlendirmek istemem , tecrübeli arkadaşları etiketliyorum. bu arada evinizde antibiyotik varsa onların isimlerine bakın , gerekebilir

@Doğanay Y. ve @Malkoçoğlu müsait olunca bakacaktır
Şuanlık arkadaşlar gelene kadar suyuna elma sirkesi mi multivitaminmi koymalıyım

Oyla 0
Dışkısı ne yazık ki kötü olduğunu ve zaman kaybedilmemesi gerektiğini gösteriyor. İshali ve yaşadığı dehidrasyon problemi çok düşürmüş onu. Elektrolit biraz enerjisini yerine getirebilir ancak kisa sürede bir veteriner görmesi gerekir. Yeşil baskın boyuyan dışkılar birden çok hastalığın işaretçisi olabilir. Götürmem derseniz eğer deneme yanilmalarla kuşu yorma durumunuz var.

Oyla 0
Dışkısı ne yazık ki kötü olduğunu ve zaman kaybedilmemesi gerektiğini gösteriyor. İshali ve yaşadığı dehidrasyon problemi çok düşürmüş onu. Elektrolit biraz enerjisini yerine getirebilir ancak kisa sürede bir veteriner görmesi gerekir. Yeşil baskın boyuyan dışkılar birden çok hastalığın işaretçisi olabilir. Götürmem derseniz eğer deneme yanilmalarla kuşu yorma durumunuz var.
Şuan yem yemeye indi yeni dışkı yaptı yem yemesi bitince yeni dışkısını atıcam bu biraz daha farklı ,suyuna biraz vitamin koydum hiçmi faydası olmaz daha çok zararı olucaksa sade su veriyim

Oyla 0

Ekli dosyalar

• IMG20211022234919.jpg
    IMG20211022234919.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG20211022234850.jpg
    IMG20211022234850.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Şuan yem yemeye indi yeni dışkı yaptı yem yemesi bitince yeni dışkısını atıcam bu biraz daha farklı ,suyuna biraz vitamin koydum hiçmi faydası olmaz daha çok zararı olucaksa sade su veriyi

Ufak ufak cikler gibi ses çıkartmaya başladı gece lambayı açtığım ve uyandığı içinmi

Oyla 0
Tecrübeli kullanıcılar yardımcı olmaya çalıştıkça siz konuyu dağıtıyorsunuz. Lütfen istenildiği gibi evdeki ilaçlara bakın ve söyleyin elinizde ne var ne yok. Eğer ki acil bir durum sezilmeseydi acil denmezdi size. Çıkardığı sesler yaptığı değişik hareketler bu aciliyet gerektiren hastalığından dolayı olabilir. Endişeleriniz ve sorularınız süreci değiştirmeyecek ve daha kötü hale getirecektir. Arkadaş size ilaç derken kendiniz için kullandığınız her evde bulunabilecek antibiyotikleri sormuş.

Oyla 0
Tecrübeli kullanıcılar yardımcı olmaya çalıştıkça siz konuyu dağıtıyorsunuz. Lütfen istenildiği gibi evdeki ilaçlara bakın ve söyleyin elinizde ne var ne yok. Eğer ki acil bir durum sezilmeseydi acil denmezdi size. Çıkardığı sesler yaptığı değişik hareketler bu aciliyet gerektiren hastalığından dolayı olabilir. Endişeleriniz ve sorularınız süreci değiştirmeyecek ve daha kötü hale getirecektir. Arkadaş size ilaç derken kendiniz için kullandığınız her evde bulunabilecek antibiyotikleri sormuş.
Antibiyotik olarak sadece augmentin var

Oyla 0
Antibiyotik olarak sadece augmentin var

Tamam onu kullanın. İlacı ezip toz haline getirin ve tam dolu suluğa 2 pirinç tanesi kadar ekleyip iyice karıştırın. Bu sudan kuşun ağzına damlatın bir kaç damla. Geriside kafeste kalsın içsin bütün gün. İlaçlı suyu 6 saatte bir tazeleyin...

Oyla 0
Geri