Sultan papağanım hasta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zuhresum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zuhresum

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Sultan papağanım 2 yıldır bizimle, aldığımız yer yavru demişti ama olmadığını düşünüyorum. Geçen sene ocak ayında birden hapşırır gibi yapıp ağzından ve burnundan kan geldi. Daha önce hiçbir belirti vermemişti. O gün birkaç kez yaptı, akşamına götürdük veterinere. Solunum yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi vitaform verdi. 5 gün kullandık. Hiçbir şikayetimiz kalmadı. Ekim 2021’e kadar. Tıkanır gibi yapıp burnunu kaşıyarak birkaç kez hapşırdı, burnundan hırıltı sesleri geldi, durgunlaştı. Veterinere götürdük röntgen çekti, akciğerlerinde bulutlanma var dedi. Yine vitaform kullanın dedi. O zamandan beri dönem dönem piko böyle yapmaya başladı. Ama kesinlikle üşütmüyor rüzgarda kalmıyor kafesini duvarın yanında tutmuyorum soğuk almasın diye. Geçtiğimiz kış 3-4 ker vitaform kullandık. Öyle oluyor 4-5 gün kullanıyoruz, geçiyor. Birkaç hafta sonra yine aynısı. Geçen hafta yine oldu. Nefes alırken hırıltı yapıyor, boğuluyormuş gibi kafasını uzatıp ağzını açıyor ve keyifsiz. Çok fazla hapşırıyor ve burnu ıslanıyor. İnternetten birçok kuş veterinerine yazdım ama ilgilenmiyor. Sakaryada kuştan anlayan vet yok. Geçen hafta dediğim gibi olup yemek yemesi de azalınca internette bulduğum ve yakında bir veterinerin söylediği doximixi aldım ve 6. gündeyiz. Ama burnundan hala hırıltı geliyor. Sürekli değil ama arada. Ne yapacağımı şaşırdım, doximixi 50 ml suya 4 damla koyuyorum 12 saatte bir değiştiriyorum. Acaba ilaç daha etkisini göstermedi mi yoksa işe yaramadı mı anlamadım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kuşu biraz dinlendirin elinizdeki vitaminleri kullanın. Bir gün gervit, bir gün bt amin forte, bir gün entrobac kullanın.. Sıvılar tam suluğa 7-8 damla, entrobac ise 2-3 pirinç tanesi kadar eklenicek.. Daha sonra tekrar yazın değerlendirelim..

Bu süreçte de diğer ilaçalrı temin etmeye çalışın. Triflucan biraz zor bulunuyor onun yerine mikostatin şurupta alabilirsiniz.. Lavotil (veterinerden), Flagyl şurup (eczaneden), mikostatin şurup (eczaneden) alınıcak... Veterinere gitmişken birde vilmectin alın ne olur ne olmaz onuda kullanalım..

Birde kuş tam olarak nasıl tıkanıyor görebilsek iyi olur. Videoya çekmeye çalışın...

Elinizdeki diğer takviyeleri kullanmadığım için yorum yapmadım. İçeriklerine baktım pek hoşuma gitmedi. Kullanan varsa yazar...

Hexenbier , soğan, bal, propolis, ekinezya, mürver suyu ve sarımsaktan oluşan, vücudun savunmasını güçlendiren ve güvercinlerin uçmaktan keyif almasını sağlayan canlılık karışımıdır.
Usne Gano , usnik asit, karvakol ve timol içeren doğal maddelerle beardmoss Usnea barbata ve Kekik tentüründen oluşur.

merhaba doximixi iki gün önce vermeyi bıraktım. iki gündür entrobac veriyorum. Bu akşam hiç yapmadığı kadar tıkandı, hapşırdı nefes darlığı çekti, ne yapmalıyım?

Belkide sorun mantar kaynaklıdır. Entrobacın içinde dekstroz bulunur buda mantarı besler ve azdırır.. 2 gün entrobac kullanılmış ve kuş ağırlaşmış aklıma bu ihtimal geldi..

Kuş tıkanırken kafasını ileri doğru uzatıp ağzını açıyormu? Böyle boğazında birşey varmış ve rahatsız oluyormuş gibi?

Belkide sorun mantar kaynaklıdır. Entrobacın içinde dekstroz bulunur buda mantarı besler ve azdırır.. 2 gün entrobac kullanılmış ve kuş ağırlaşmış aklıma bu ihtimal geldi..

Kuş tıkanırken kafasını ileri doğru uzatıp ağzını açıyormu? Böyle boğazında birşey varmış ve rahatsız oluyormuş gibi?
aynen öyle ve burnundan tık tık ses geliyor hapşırarak atmaya çalışıyor

Son düzenleme:
tabii ki siz daha iyi bilirsiniz ama internette okuduğum kadarıyla pikoda mantarın ana belirtileri yok. bu kadar fazla ilacı kullanmak yerine ilk önce tyloneti kullansak nasıl olur?

benim önerim önce tylonet. malkoçoglu önce mantar ilacı önermiş. kuşun durumu ağır değil dolayısıyla istediğiniz yöntemi uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum

ilaveten, çok yoğun antibiyotik kullanmışsıniz. kuşta mantar hastalığı olmasa bile her halükarda mutlaka mantar ilacı kullanmanızı öneririm

benim önerim önce tylonet. malkoçoglu önce mantar ilacı önermiş. kuşun durumu ağır değil dolayısıyla istediğiniz yöntemi uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum

ilaveten, çok yoğun antibiyotik kullanmışsıniz. kuşta mantar hastalığı olmasa bile her halükarda mutlaka mantar ilacı kullanmanızı öneririm
tylonete ne zaman başlayalım ve nasıl vermeliyim? doximixi en son perşembe sabahı vermiştim

kuşun durumu kritik değil gibi. hangi ilaç olursa olsun kuşu min 1 hafta dinlendirmeniz önemli
merhaba piko bugün yine hapşırdı burnu ıslandı ama tıkanmadı ve genel halinde sorun yok. vitaminlerini hiç kesmedim 3 gün entrobactan sonra devam ediyoruz. sizce iyileşti mi tylonet kullanmalı mıyız? doximixten sonra çok tıkandığı olmuştu şimdi neden geçti

merhaba piko bugün yine hapşırdı burnu ıslandı ama tıkanmadı ve genel halinde sorun yok. vitaminlerini hiç kesmedim 3 gün entrobactan sonra devam ediyoruz. sizce iyileşti mi tylonet kullanmalı mıyız? doximixten sonra çok tıkandığı olmuştu şimdi neden geçti

3-4 gün daha bekleyip izleyin bence

Geri