Sultan papağanım kafeste çırpınıyor

ulvihsnli

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar, sitede yeniyim. Yeni bir sultan papağanı aldım, 2.5 aylık erkek.
Büyük ve rahat bir kafesi var. 4 gündür ki bende ve ilk geldiği günden beri çok yol katettik. Eskiden kafese yaklaşınca kaçardı ama şimdi parmağımda oturup yem yiyor.
Fakat bazen (günde 4 5 defa) deliriyor. Kendini oradan oraya vuruyor, kanat çırpıyor. Kendini yaralayacak hareketler yapıyor ve durdurmak mümkün olmuyor. O sırada etrafta korkacağı birşey de yok, durduk yere deliriyor ve şaşırtıcı olan şu ki, bu her defa olduğunda kuş biraz daha yabanileşiyor, elden kaçıyor bir süre. Bundan önce de defalarca kuş deneyimim oldu, bu ilk kez yaşanıyor.
Sizce bu konuda ne yapmalıyım?
Fazla uzun oldu biraz, kusura bakmayın

Merhaba, görme sorunu yaşamadığından eminsiniz değil mi? Genelde ilk akla gelen bu olur.
Bir diğer nedeni, ufak bir ses, ışık süzmesi ya da ürpertecek herhangi bir şeyden kaynaklı yapabileceği durumu.
sosyal ve genç kuşlarda bu tip davranışlarının ilk nedeni bana göre iyi bir uçuş becerisine sahip olmamaları ve kafese alışma süreçleriyle alakalı bir durum. Kafes düzeninizi görmem mümkün mü?

Aramıza hoşgeldin ☺️
Kuşun o hareketi yaparken ki videosunu çekip atarmısın YouTube üzerinden veya stramable.com dan
Kuşunuzu görmek isteriz 🐦
Önlem amaçlı dışkı resmini de görebilirsek iyi olur

Merhaba, görme sorunu yaşamadığından eminsiniz değil mi? Genelde ilk akla gelen bu olur.
Bir diğer nedeni, ufak bir ses, ışık süzmesi ya da ürpertecek herhangi bir şeyden kaynaklı yapabileceği durumu.
sosyal ve genç kuşlarda bu tip davranışlarının ilk nedeni bana göre iyi bir uçuş becerisine sahip olmamaları ve kafese alışma süreçleriyle alakalı bir durum. Kafes düzeninizi görmem mümkün mü?
Hayır, görme sorunu yok. Sadece kafesten kaçmak istiyor sanki. Bu hareketini tetikleyen birşey de yok, durduk yerde telleri kırmaya, kaçmaya çalışıyor. Bu arada kuş yalnız. Kafesin resmini atamıyorum, dosya çok büyük diyor

Aramıza hoşgeldin ☺️
Kuşun o hareketi yaparken ki videosunu çekip atarmısın YouTube üzerinden veya stramable.com dan
Kuşunuzu görmek isteriz 🐦
Önlem amaçlı dışkı resmini de görebilirsek iyi olur
Hoş bulduk, evet tekrar yaptığında çekmeye çalışırım. Tuneye çıkıyor, ordan atıuor kendini, kafesin duvarının en ustune tırmanın kaçmaya yer arıyor. Bulamayınca ordan kendini yere atıyor. Kanatlarıyla ortalığı toza dumana çeviriyor...

Hayır, görme sorunu yok. Sadece kafesten kaçmak istiyor sanki. Bu hareketini tetikleyen birşey de yok, durduk yerde telleri kırmaya, kaçmaya çalışıyor. Bu arada kuş yalnız. Kafesin resmini atamıyorum, dosya çok büyük diyor
Resim kalitesi yüksek olduğu Zaman dosya büyük diyor isterseniz düşük kaliteli bir resim çekip ekleyince sorun olmayacaktır

Kuşunuz gün ivunde kafes tabanında mi kalıyor hasta gibi temiz peçete üzerinde olacak şekilde dışkı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız

Hayır, sürekli orada durmuyor. Vücudunu kaşıyordu sadece.
Şu anda tünekte oturmuş ötüyor.
Dışkısı geldiği gün açıkkahve rengi ve baya suluydu, stressden kaynaklı olduğunu düşündüm. Öyle de oldu. Şu anda normal dışkılıyor, hiçbir sorun yok.
Kuşunuz gün ivunde kafes tabanında mi kalıyor hasta gibi temiz peçete üzerinde olacak şekilde dışkı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız

Ekli dosyalar

• 16711088364867711547964999976057.jpg
    16711088364867711547964999976057.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
Hayır, sürekli orada durmuyor. Vücudunu kaşıyordu sadece.
Şu anda tünekte oturmuş ötüyor.
Dışkısı geldiği gün açıkkahve rengi ve baya suluydu, stressden kaynaklı olduğunu düşündüm. Öyle de oldu. Şu anda normal dışkılıyor, hiçbir sorun yok.
Yani anlattıklarınıza bakılırsa bu durumda sadece dışarı çıkmak istiyor gibi
Eksik birşeyler var video ve dışkı görmekte fayda var diye düşünüyorum

Kafes geniş görünüyor olabilir size ancak sultanlar için biraz küçük ve atlamalı, tırmanmanlı aktiviyeleri sevdiklerinden bir uçtan diğerine atlayabileceği bir tünek takılması gerekir.

Geri