Sultan papağanım Kanlı dışkı yaptı

Elraenn

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Daha önce ağır hastalıktan kurtardığımız sultan papağanı kızımın bir süre sonra yavrusu oldu. Bu 2. Kuluçkası ve şuan 2 yavrusu var (maşallah). Fakat bugün sevmek için saldığımda kanlı dışkı yaptı. İyi gelir belki diye Vitakraft Aktif kömür verdim bolca. Ne yapmam gerekiyor eskisi gibi koksidiyoz mu olmuş? Olmuşsa yavruları varken nasıl tedavi edeceğim? Daha önce ağır hastalık geçirdiği için sindirim sistemi çok hassas. Örneğin çekirdek verdiğim zaman yediklerini sindiremiyor ve olduğu gibi çıkartıyor. Bu yüzden Eski Hastalığından dolayı çekirdek vermiyorum. Yavru baktığı için ve daha önce ağır hastalık atlattığı için bünyesimi zorlandı acaba? Çünkü koksidiyozdan salmonella ya kadar 3 çeşit hastalık vardı ve uzun uğraşlar sonucu kurtarmıştık. Bağışıklık kazanmış mıdır? Hareketi normal şuan bı halsizlik vs. Yok. @Doğanay Y. Sizinde yardımınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20220311_104402-min.jpg
    IMG_20220311_104402-min.jpg
    468.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20220311_104417-min.jpg
    IMG_20220311_104417-min.jpg
    516.7 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba, kuslariniz tez zamanda toparlar umarım. Dışkı yoğun telaş gerektirmiyor. Komple tüm dışkıyi boyasaydi daha riskli oluyor. İyi bir probiyotik ürün, gerekirse pektim içerikli divitsol tarzi bir premiks kullanilabilir.

Merhaba, kuslariniz tez zamanda toparlar umarım. Dışkı yoğun telaş gerektirmiyor. Komple tüm dışkıyi boyasaydi daha riskli oluyor. İyi bir probiyotik ürün, gerekirse pektim içerikli divitsol tarzi bir premiks kullanilabilir.
Atlattığı hastalığa bağışıklık kazanmış mıdır? Birde Röhnfried probiyotik var buzdolabında ilaclik bölümünde tutuyorum kullansam bişey olurmu

Bu tip durumlarda bebekler olmasa veterinere götürmeniz gerekir. Diskilarin analiz edilmesi gerekiyor. Bu nedenle bağışıklık kazanip kazanmadigini anlayamayiz. Probiyotik tam dolu suluga 0,2-3 g oraninda verilmelidir. Mama yiyorsa mama da daha iyi olur

Bu tip durumlarda bebekler olmasa veterinere götürmeniz gerekir. Diskilarin analiz edilmesi gerekiyor. Bu nedenle bağışıklık kazanip kazanmadigini anlayamayiz. Probiyotik tam dolu suluga 0,2-3 g oraninda verilmelidir. Mama yiyorsa mama da daha iyi olur
Yumurta maması çok seviyorlar. Röhnfried probiyotiki mamaya kaç kaşık dökmeliyim?

dışkıdaki taze kan bağırsaktan geliyor mideden gelse daha kötüydü. bozuk dışkı 2-3 gün daha devam ederse ve kuş halsizleşirse ilaç kullanmak gerekebilir. bu tür durumlarda benim tercihim önce levamizol, ardından düzelmezse sulfa grubu antibiyotikler

dışkıdaki taze kan bağırsaktan geliyor mideden gelse daha kötüydü. bozuk dışkı 2-3 gün daha devam ederse ve kuş halsizleşirse ilaç kullanmak gerekebilir. bu tür durumlarda benim tercihim önce levamizol, ardından düzelmezse sulfa grubu antibiyotikler
Çay kaşığının yarısından biraz az eklemek lazım
Bir iç parazit ilacı (levamizol) uygulanması lazım. Ardından duruma göre antibiyotik tedaviside gerekebilir.. @neanderthalensis sende bakarmısın dışkıya..
Bugün kuş yuvadan çıkmış dipte halsiz şekilde duruyordu. Ayırdım ancak daha ilerlemeden tedavi etmek gerek. Elimde şuan tollisan kombi mix ve Sulphamezathine var. 1 sene önce bu ilaçlar ile tedavi etmiştim kuşu. Şimdi bu ilaçlardan mi devam etmeliyim nasıl tedavi edebilirim acil yardım lütfen

kuş ve dışkı güncel fotolarını hızlıca paylaşırmısıniz mümkunse
Ayırınca biraz kendine geldi çok şükür. Dışkıları bu şekilde. Koyu yeşil olanı ayırmadan önce kuluckadan çıkınca yapmıştı.

Ekli dosyalar

• IMG_20220315_110322-min.jpg
    IMG_20220315_110322-min.jpg
    651.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20220315_110400-min.jpg
    IMG_20220315_110400-min.jpg
    623.6 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20220315_111001-min.jpg
    IMG_20220315_111001-min.jpg
    92.7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20220314_115024-min.jpg
    IMG_20220314_115024-min.jpg
    645.5 KB · Görüntüleme: 6
sulphamezathine ağızdan 1 damla verebilirsiniz şimdilik, zaten bactrim ile benzer etkili bir ilaçtır

kuşu susuz bırakmaniza gerek yok

Merhabalar, ben direk sulpha uygulamanizi tavsiye ederim. Kusa market sularindan verin sadece ve surekli onunde dursun. Ornegin 1.5l bir su alin gunluk degistirecek sekilde sulugun tamamini doldurmadan verebilirsiniz ziyan olmasin. Kusun gramajini verirseniz ilacin dozunu hesaplayalim. Ilaci agizdan damla olarak verebilirseniz harika olur. Suluguna karistirmak da bir secenek ama ona girmeyelim digeri daha saglikli. Sulpha koksidiyoz ve yanindaki bircok enfeksiyonu tedavi edecektir fakat koksidiyozun en kotu yani cok buyuk bir oranda sekonder bir enfeksiyon getiriyor. Ben de su an koksidiyoz sonrasi streptokokla bogusuyorum. Once sulpha tedavisini bitirin daha sonra kusun durumuna gore gerekli bir durum varsa ona yonelin derim. Bu arada mutlaka K vitamini,probiyotik elinizde yoksa tedarik edin. Tedavi sonrasi mutlaka uygulanmasi gerekiyor.

Merhabalar, ben direk sulpha uygulamanizi tavsiye ederim. Kusa market sularindan verin sadece ve surekli onunde dursun. Ornegin 1.5l bir su alin gunluk degistirecek sekilde sulugun tamamini doldurmadan verebilirsiniz ziyan olmasin. Kusun gramajini verirseniz ilacin dozunu hesaplayalim. Ilaci agizdan damla olarak verebilirseniz harika olur. Suluguna karistirmak da bir secenek ama ona girmeyelim digeri daha saglikli. Sulpha koksidiyoz ve yanindaki bircok enfeksiyonu tedavi edecektir fakat koksidiyozun en kotu yani cok buyuk bir oranda sekonder bir enfeksiyon getiriyor. Ben de su an koksidiyoz sonrasi streptokokla bogusuyorum. Once sulpha tedavisini bitirin daha sonra kusun durumuna gore gerekli bir durum varsa ona yonelin derim. Bu arada mutlaka K vitamini,probiyotik elinizde yoksa tedarik edin. Tedavi sonrasi mutlaka uygulanmasi gerekiyor.
Teşekkürler cevabınız için. Kuşun gramajini bilmiyorum normal bir sultan papağanına göre bir miktar söyleyebilirmisiniz? Birde ağıza Sulphamezathini normal mi damlatcam yoksa su ile karıştırıp sulu sulphamezathine mi damlatmalıyım? Bugün tollisan kombi mix verdim şimdi hemen sulphamezathine uygulanan bir zararı olurmu?

Teşekkürler cevabınız için. Kuşun gramajini bilmiyorum normal bir sultan papağanına göre bir miktar söyleyebilirmisiniz? Birde ağıza Sulphamezathini normal mi damlatcam yoksa su ile karıştırıp sulu sulphamezathine mi damlatmalıyım? Bugün tollisan kombi mix verdim şimdi hemen sulphamezathine uygulanan bir zararı olurmu?
Sultan konusunda tecrubem yok internetten edindigim bilgiye gore ortalama 100 gram olarak aldim. Bu da 0.06ml yapiyor. Iki turlu de verebilirsiniz hem karistirip hem sade. Eger karistirirsaniz karisimin icindeki ilac miktari 0.06 olmali. Sade vermek daha kolay bence. 7 gun kadar verin. Eczaneden insulin enjektoru derseniz 1ml lik enjektorler var ona cekip verebilirsiniz. Dozuna dikkat edin 0.06 asagi yukari 2 damla gibi yapiyor sanirim goz karari. Gramaj icin de bir tarti edinmenizi oneririm takip acisindan cok onemli. Bugunu pas gecip yarin baslayabilirsiniz. Mumkun oldugunca 24 saatte bir ayni saatte verin ilaci. Gecmis olsun simdiden umarim atlatir hemen :)

Geri