Sultan papağanım kendi tüylerini yoluyor

Ahmet Emir 2525

Yeni Üye
Merhaba benim sultan papağanım kendi tüylerini yoluyor kuluçka döneminden yeni çıktı ve dışkısında garip fotoğraflara bakarsanız sevinirim

Yukardaki linke daha detaylı fotoğraflarını ekledim

Kafasının üstündeki tüyleri yolması imkansız. Tüyleri kendi dökülüyor muhtemelen. Vitamin takviyesi yapıyormusunuz?

kuluçka döneminde tüy kayıpları olabiliyor. Normal bir durum, takviyeler ve normal sürecinde uzayacaktır.

Vitamin eksikliği sebebiyle değil ama psikolojik sıkıntılı olduğu için yolanlar da olabilir aramızda 🥲 2 yıldır ne yapsam önüne geçemedim, 2 yıl önce yavruları olduktan sonra kendini kanatana kadar yolmaya başladı, hala aynı devam ediyoruz. (Boyunluk bile diktik, çıkarınca devam etti.)

Ekli dosyalar

• 0d756e1f-91a0-4b70-8a4e-c30889d7db89.jpeg
    0d756e1f-91a0-4b70-8a4e-c30889d7db89.jpeg
    222.7 KB · Görüntüleme: 15
  • 7f6050d5-017a-4754-8d64-b55d76d60961.jpeg
    7f6050d5-017a-4754-8d64-b55d76d60961.jpeg
    73.7 KB · Görüntüleme: 8
  • 46983170-cab1-4c14-980c-f4bed76b79cf.jpeg
    46983170-cab1-4c14-980c-f4bed76b79cf.jpeg
    291.7 KB · Görüntüleme: 9
Vitamin eksikliği sebebiyle değil ama psikolojik sıkıntılı olduğu için yolanlar da olabilir aramızda 🥲 2 yıldır ne yapsam önüne geçemedim, 2 yıl önce yavruları olduktan sonra kendini kanatana kadar yolmaya başladı, hala aynı devam ediyoruz. (Boyunluk bile diktik, çıkarınca devam etti.)
bebeklerinde benzer bir davranış gözlemlediniz mi hocam?

Dış parazit damlası yaptınmı hiç kuşa? İki üç defa vilmectin uygulaması faydalı olabilir. Ayrıca bakır sülfat (göz taşı) eritilmiş suyla tüysüz bölgeleri temizlersen onunda faydası olucaktır.

Vilmectin varsa akarları temizler, bakır sülfatta varsa mantarları temizler.. Yalnız bakır sülfat etkili bir üründür. Bir su bardağı suya sadece mercimek tanesi kadar ekleyip eritsen yeterli..

Bunlara ilaveten mineral takviyesininde faydası olur. Alttaki konudan ürünlere bakabilirsin...

Parazit damlası hiç yapmadım. Artık yolmaktan kaynaklı bazı yerlerde hiç tüy çıkmıyor, tamamen kelleştirmiş bazı yerleri. Aminoasit, vitamin takviyelerini eksik etmiyorum aslında. Yavrularda böyle bi şey olmadı @Doğanay Y. Bundan başka kuşumda bu sorun yok. Parazit damlası + göz taşını aralıklı olarak uygulayayım o zaman?

aktarloji 500 gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol Bu ürün değil mi

Son düzenleme:
Kafes büyütmeyi denediniz mi? Aynı şekilde yanına eş geldikten sonra mı davranış problemi arttı (tüy yolması)?

Kafes büyütmeyi denediniz mi? Aynı şekilde yanına eş geldikten sonra mı davranış problemi arttı (tüy yolması)?
Geldiği günden beri yanında eşi vardı ama yavrular olduktan sonra hepsini aynı kafeste topladım, farklı odaya aldım. 2. kuluçka sırasında ufak ufak yolmaya başlamıştı zaten, sonrasında da arttı önünü alamadık. Bir ara eşiyle beraber kafesini değişip eski odasına aldım ama yine devam etti

Sanırım tek yaşamaya ve geniş bir kafese ihtiyacı var. Bazı kuşlar maalesef kalabalık kafesi istemiyorlar. Ona tüy yolmasını da unutturacak güzel oyuncaklar test ederek eklenebilir. Zamanla yolmasını engelleyebilir diyeceğim ama süreci deneme yanılmayla çözmek lazım

Parazit damlası hiç yapmadım. Artık yolmaktan kaynaklı bazı yerlerde hiç tüy çıkmıyor, tamamen kelleştirmiş bazı yerleri. Aminoasit, vitamin takviyelerini eksik etmiyorum aslında. Yavrularda böyle bi şey olmadı @Doğanay Y. Bundan başka kuşumda bu sorun yok. Parazit damlası + göz taşını aralıklı olarak uygulayayım o zaman?

aktarloji 500 gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol Bu ürün değil mi

Evet bu ürün. Bir su bardağı suya bir mercimek tanesi kadar eritiyorsun daha sonra bu suya pamuğu batırıp tüysüz bölgelere sürüyorsun. Bunu arka arkaya bir hafta uygulamanı öneririm..

Vilmectinide deriye temas edicek şekilde enseye bir damla damlatıyorsun. Bir hafta sonra bir damla daha damlatıyorsun.. İki uygulama yapsan yeterli..

Şahsen ben bu kadar uzun süre stresten yolucağını düşünmüyorum. 2 sene neyin stresi bu :) Bence kuşu rahatsız eden parazit yada mantarlar var.. Veya çinko eksikliği gibi birşey olabilir.. Onun içinde internetten apex pure minsol gibi ucuz yollu bir mineral takviyesi alıp haftada bir tam dolu suluğa 3-4 damla eklemen yeterli.. Gervit gibi vitamin ürünlerinde mineraller olmadığı için ayrıyetten kullanmak gerekiyor düzenli...

Evet bu ürün. Bir su bardağı suya bir mercimek tanesi kadar eritiyorsun daha sonra bu suya pamuğu batırıp tüysüz bölgelere sürüyorsun. Bunu arka arkaya bir hafta uygulamanı öneririm..

Vilmectinide deriye temas edicek şekilde enseye bir damla damlatıyorsun. Bir hafta sonra bir damla daha damlatıyorsun.. İki uygulama yapsan yeterli..

Şahsen ben bu kadar uzun süre stresten yolucağını düşünmüyorum. 2 sene neyin stresi bu :) Bence kuşu rahatsız eden parazit yada mantarlar var.. Veya çinko eksikliği gibi birşey olabilir.. Onun içinde internetten apex pure minsol gibi ucuz yollu bir mineral takviyesi alıp haftada bir tam dolu suluğa 3-4 damla eklemen yeterli.. Gervit gibi vitamin ürünlerinde mineraller olmadığı için ayrıyetten kullanmak gerekiyor düzenli...
Tamamdır çok teşekkür ediyorum. Şu ürün işimizi görür mü?

Ekli dosyalar

• IMG_4586.jpeg
    IMG_4586.jpeg
    320.6 KB · Görüntüleme: 9
Sanırım tek yaşamaya ve geniş bir kafese ihtiyacı var. Bazı kuşlar maalesef kalabalık kafesi istemiyorlar. Ona tüy yolmasını da unutturacak güzel oyuncaklar test ederek eklenebilir. Zamanla yolmasını engelleyebilir diyeceğim ama süreci deneme yanılmayla çözmek lazım
Eğer takviyeler sonrası hala devam ederse kafesini ayırmayı deneyeceğim 🙏🏻

Avit, çinko, D vit, kalsiyum tüy gelişimi ve sağlığı için önceliklilerden.
Stres kaynağı değilse eğer durum davranışsal bir bozukluk. Onun çözümü de zor :( Davranışını unutturacak farklılıklar gerekiyor, çok ilgi gerekiyor :(

Geri