Sultan Papağanım Sürekli Esniyor ve Tüylerini Karıştırıyor

executioner21

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, üç gün önce sultan papağanım ağzını kocaman açıp kusuyormuş gibi ardarda esneme hareketi yapıyordu ve aynı gün dışkısında 1 tane sindirilmemiş yem gördüm. O günden sonra çok sıkı takibe aldım ama bir daha sindirilmemiş yem görmedim dışkısı çoğunlukla normal bazen sulu (ishal değil) ve o günden sonra iştahında azalma oldu kafesinde daha mutsuz duruyor. Sürekli gagasıyla tüylerini karıştırıyor ama herhangi bir tüy dökmüyor. Tüylerine üflediğimde 5-10 tane kepek uçuşuyor havaya ben de bitlenmiş olabilir diye sirkeli su ile banyo yaptırdım sizce sorun ne olabilir eski canlılığına kavuşturmak için ne yapabilirim yardım eder misiniz? En sevdiği yiyecekleri bile çok az yiyor kafesindeyken. Kafesten çıkarınca daha iştahlı.

Merhaba. Kuşun kusma hareketini yaparken kısa bir videosunu, fotoğrafını ve dışkı fotoğrafını yükler misiniz?

Oyla 0
Kuşun gagasında, ağzında bir koku var mı?
Veteriner muayenesi ve tahlil olamadan kesin olarak konuşmak zor ama kursak mantarı olma ihtimali var.
Eğer mantar varsa yeme isteğinde azalma olur.
En doğrusu kanatlı veterinerinde muayene ve tahlil yaptırmak.
Eğer imkan yoksa kursak mantarı için kullanılan ilaçlardan edinmeniz gerekebilir.
Diğer forum üyelerinin de konuya yorum yapması doğru olacaktır.
Bu arada;
-Kefes alt ızgarası kullanmanızı tavsiye derim. Ayrıca suyunu her gün düzenli temiz su ile mutlaka değiştirin.

Oyla 0
Kuşun gagasında, ağzında bir koku var mı?
Veteriner muayenesi ve tahlil olamadan kesin olarak konuşmak zor ama kursak mantarı olma ihtimali var.
Eğer mantar varsa yeme isteğinde azalma olur.
En doğrusu kanatlı veterinerinde muayene ve tahlil yaptırmak.
Eğer imkan yoksa kursak mantarı için kullanılan ilaçlardan edinmeniz gerekebilir.
Diğer forum üyelerinin de konuya yorum yapması doğru olacaktır.
Bu arada;
-Kefes alt ızgarası kullanmanızı tavsiye derim. Ayrıca suyunu her gün düzenli temiz su ile mutlaka değiştirin.
Hayır ağzında herhangi bir koku yok kafes alt ızgarası var ve suyunu yemini her gün tazeliyorum. Bir kaç veteriner gezdim kuşlara bakmadıklarını söylediler pet shopçu da bir sorun gözükmediğini söyledi son çare olarak buraya yazdım. Kafesten çıkarınca iştahı gayet yerinde kafesin içinde küs gibi ve iştahsız. Dışarıya çok alıştığı için olabilir mi bu? Ben de kafeste yemiyor diye çıkarıp veriyorum kısır döngüye girdik. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Oyla 0
Eğer devamlı dışarda gezmeye alıştıysa kafese girmekten dolayı depresif davranması normal.
Kafeste tutmanız için sevdiği yiyecekleri kafesin içinde vermeye devam edin.
B vitamini takviyeleri de depresif durumdan hızla çıkmasına yardımcı olacaktır.

Oyla 0
Eğer devamlı dışarda gezmeye alıştıysa kafese girmekten dolayı depresif davranması normal.
Kafeste tutmanız için sevdiği yiyecekleri kafesin içinde vermeye devam edin.
B vitamini takviyeleri de depresif durumdan hızla çıkmasına yardımcı olacaktır.
Cuma gününden sonra gagasından koku gelmeye başladı uçup omuzuma konduğunda hissedebiliyorum kokuyu. İshali de arttı ve esneme hareketini eskisi gibi sık yapmasa da yaparken küçük gazlar çıkardığını fark ettim. Kursak mantarı değilse de önlem amaçlı bu ilacı kullanmam herhangi bir yan etki yapar mı? İshali durdurmam için ne önerirsiniz patates sevmiyor damla kullanıyorum o da işe yaramadı henüz.

Oyla 0
Cuma gününden sonra gagasından koku gelmeye başladı uçup omuzuma konduğunda hissedebiliyorum kokuyu. İshali de arttı ve esneme hareketini eskisi gibi sık yapmasa da yaparken küçük gazlar çıkardığını fark ettim. Kursak mantarı değilse de önlem amaçlı bu ilacı kullanmam herhangi bir yan etki yapar mı? İshali durdurmam için ne önerirsiniz patates sevmiyor damla kullanıyorum o da işe yaramadı henüz.
Bu durumda kursak mantarından şüphelenebilirsiniz ama mantar ile beraber başka bir hastalık da olabilir.
Mantar hastalığı daha çok kuşun bağışıklığı düşünce ortaya çıkar.
Forum'un araştırma bölümden ''kursak mantarı'' için araştırma yapın.
Bu konuda bir çok bilgi bulacaksınız.
Tahlil yaptırmak gerektiği için tam olarak teşhis şudur diye size ilaç önermek istemem.
Ama kuşçular arasında kursak mantarı hususunda insan ilacı olan Triflukan kullanımı oldukça yaygındır ve etkili sonuçlar alınmıştır.
kullanımı konusunda forum içerisinde bir çok bilgi bulabilirsiniz.
İshal için de öncelikle kuşun kaybettiği mineralleri elektrolit vasıtası ile kuşa geri vermek gerekir.
Ama bu esnada kuşun ishal olmasındaki sebepleri bulmak lazım.
Mantar+başka bir hastalık olabilir. Bu durumda kombine veya ardışık bir tedavi gerekebilir.
Bakteri kökenli İshal denince de akla ilaç olarak Sulphamezatine ve türevleri gelir.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri