Orcun icyer
Yeni Üye
TEŞEKKÜR EDERİMAynen. Parazitler kanlarıyla beslendikleri için ısırdıklarında zehirleniyor ve ölüyorlar. Fazla verilmemesi gerekiyor karaciğerlerini yorduğu için. Suya max 3 damla. Bu ürünü örneğin bugün sudan uyguladınız. 3. gün ise 1-2 damla enseden damlatmanızı öneririm. Dış parazitler ölebilir ilk 3 günde ama kuluçka yapmışlarsa 3. gün çıkıyor yavruları. Onlarında ölmesini sağlamış oluyorsunuz bu şekilde. Bu ürün kullanıldığında etkisiz parazit spreyleri kullanmaya gerek kalmıyor.
4. gününde kuşlarınıza banyo sağlayarak rahatlatabilirsiniz
Tüy çıkımını da kolaylaştırmak için B kompleks vitaminler vermelisiniz. Bunun içinde Beforvel öneririm. Yine zirai ürün satan yerlerde bulunuyor ve çok uzun süre gidiyor.
Doğanay özellikle bu konuyu çok araştırdım,muhabbet,kanarya,bülbül gibi kuşlarda çok fazla görülüyor ama sultanlar da görünmüyor ve yaklaşık 4bucuk yildir sultan besliyorum bende hic rastlamadım,Sultanlar kendilerini ve özellikle tüylerini temizlemeyi çok seviyorlar.Tabi bu önlem alınmaması anlamına gelmez.Olur muÖzellikle kanarya, muhabbet ve sultanlarda bit oldukça yaygın rastlanır. Eğer fark edilmez ve çoğalırsa temizliği zor oluyor. Başka bir canlı aracılığıyla geçme olasılığı da yüksek.
Ama kaşınıyor diyede illaki parazit var diyemeyiz. Normal bir durum.
peki fotoğraf da ki durum normal miArkadaşlar sultan papağanlar inin büyük bir bolumu gün için de tüylerini düzeltmek ve kasimakla geçer,Dış parazit diye nitelendirdiğimiz bit gibi haşerelerin bu tarz kuşlar da pek görülmez özellikle sultan papağanların da rastlanmaz,Çünkü onlar günün büyük bir bolumunu kendilerini temizlemekle geçirirler.Kemirgen kuşlarda görmek pek mümkün değil açıkçası.
Benim kuştada aynı problem var ama çok kaşınıyor kaşınırken bağırıyor ne yapabilirimStres yolmaları çok yoğun yeni gelen kuşlarda. Şuan acil bir durumda değil ama her yeni gelen kuş için iç dış parazit ürünleri kullanmak gerekiyor. Vilmectin iç ve dış parazitler için kullanılabilir ama dış parazitler için daha etkilidir.
Büyük ihtimalle dış parazit sorununuz var ve kuşu çok yoruyor olmalılar. Acilen üstte ki ürünü kullanın derim. Birde kırık, çıkmakta zorlanan tüyleri tespit edip inceleyin ve gerekirse müdahale ediniz.Benim kuştada aynı problem var ama çok kaşınıyor kaşınırken bağırıyor ne yapabilirim
Nasıl yapacaz daha yavru abi yani 4.5 aylıkBüyük ihtimalle dış parazit sorununuz var ve kuşu çok yoruyor olmalılar. Acilen üstte ki ürünü kullanın derim. Birde kırık, çıkmakta zorlanan tüyleri tespit edip inceleyin ve gerekirse müdahale ediniz.
Bir şey sormak istiyorum vilmectini toz halinde almıştım onuda yine suyuna katabilir miyim ?Stresli mi şu sıralar? tüylerini yolduğu zaman bu halde oluyor ya da yeni çıkmaya başlarken. Sizin ki biraz daha yolma gibi. Parazit problemi olabilir yahut stresten yapıyor olabilir. Kaşınma normal bir durum ama abartılı olması diğer problemleri de değerlendirmeniz gerektiğini gösteriyor.
Dış Parazitler, Bitlerle Mücadele - Vilmectin
Bu ürün kullanılabilir. Ayrıca banyo imkanı sağlamanızı öneririm.