Sultan Papağanımın Ayak Kırığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NadireG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NadireG

Yeni Üye
Selamlar, kuşum bir süredir kafesin en alt kısmında pinekliyor. Ne olduğunu anlamak için baktığımda ayağının eğri bastığını farkettim. Ayağı kırılmış olabilir mi? Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Yemesinde içmesinde tavırlarında bir yavaşlama gerileme veya bunalım hali yok. Gönderiye fotoğrafları da koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.IMG_7391.jpeg

Selamlar, kuşum bir süredir kafesin en alt kısmında pinekliyor. Ne olduğunu anlamak için baktığımda ayağının eğri bastığını farkettim. Ayağı kırılmış olabilir mi? Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Yemesinde içmesinde tavırlarında bir yavaşlama gerileme veya bunalım hali yok. Gönderiye fotoğrafları da koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 29563
Çok geçmiş olsun, bende yaşadım ayak kırığı ama bacaktan kırılmıştı bu daha farklı, çevrenizde kuştan anlayan veterinere götürün mutlaka, bu kısmı sarmak nasıl olur bilmiyorum ama düzeltilip ilaç verecektir.

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle ne zamandır bu durumda
Kuşunuzun bir parmağı kırık görünüyor kaynamış gibi şuan iyi sanırım ki tunegi kavrayabiliyor siz fark etmeden olmuş ve Kendi kendine düzelmiş gibi ama en doğru cvbi röntgen sonucunda alabilirsiniz isterseniz size yakın bir kanatlı uzamana götürmeniz ve röntgen çektirmeniz gerekiyor

Bazen tırnaklar aykırı yönde uzayabiliyor. Bunun haricinde hasar almış ise farklı bir durum da gerçekleşmiş olabilir ama bence kırık değil. Böyle sorunlarda mutlaka veteriner hekim kontrolü gereklidir

Geri