iyi günler dilerim ekte göndermiş olduğum sultan papağanlarımın kafes düzeni ve cinsiyetleri hakında yardımcı olabilir misiniz. ?
teşekkürler yemlik ve yemlere biraz daha dikkat edeyim .@Rüştü Okumuş 'un dediklerine ilaveten; yemin içerisinde renkli/boyalı ekmek kırıntıları barındığından kötü/kalitesiz olduğunu belirtmek isterim. Akıllı yemlik yerine de ızgaralı yemlikler tercih edebilirsiniz. Kafesin boydan bir fotoğrafını çekerseniz düzeni hakkında daha net cevaplar alırsınız. İyi forumlar.![]()
cinsiyet konusunu nasıl netleştirebilirim biraz daha zaman geçmesi ve ötüşüne göre mi normal de iki dişi kavga etmez mi i anlaşıyorlar gibi de kafesteMerhabalar kuşlarınızın ikiside dişi gibi görünüyor. Kafes düzeniniz çok kalabalık, artı akıllı yemlikler sultanlar için çokta uygun değildir. Biraz kaynaşabilrcekleri boş alanlar açabilirseniz güzel olur. Artı tünekleri herzaman temiz tutabilirseniz iyi olur.![]()
cinsiyet konusunu nasıl netleştirebilirim biraz daha zaman geçmesi ve ötüşüne göre mi normal de iki dişi kavga etmez mi i anlaşıyorlar gibi de kafeste
çok güzel bir paylaşım teşekkürler bendeki daha başlamadı ötmeye ama tiz bir ses çıkartıyor melodi gibi değil deSultan Papağanları - Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı
Çok araştırmama rağmen, muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirlemede dikkat edebileceğimiz noktalardan sultan papağanlarında bulamadım. Tabi ki belirli bilgiler var fakat kesin şuradan anlayabilirsin şeklinde bir konuya denk gelmedim. O yüzden yabancı bir siteden yapabildiğim kadarıyla çevirerek...iyikus.com
Sultan Papağanları - Nedir bu sultan papağanı kur ötüşü?
Sultan papağanlarında cinsiyet ayrımı renk mutasyonuna göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak zordur. 6 ay civarında erkek dişiliği en garanti ötüşlerine göre belirleniyor. Bir örnek bırakıyorum aşağıya. Kur ötüşünde olan sağlıklı bir erkek papağan. https://youtube.com/shorts/slwHHg9NdgMiyikus.com
hafta sonu ilk iş buna dikkat edecem. ses kaydı var da whatsapta olduğu için buraya atamıyorum ama tiz bir sesi var dişinin çıkartığına benzeyen. ikisi iyi anlaşıyorlar gibi sanki de yaş olarak ne denebilir.Ötüşleri hakkında bilgi sunabilir misiniz ya da kısa bir video?
Kafes arkadaşlarımın da dediği gibi biraz düzensiz. İlk dikkat etmek gereken rahat kanat egzersizi yapıp doğrudan tünekten tüneğe atlayabileceği bir boşluğu yaratmak. Geri kalan köşelerde ve tabanda ise oyuncaklar için değerlendirilebilir.