Sultan Papağanları Cinsiyet ve Yaş tahmini verebilecek var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozankaran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozankaran

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar iyi eğlenceler, İyi hobiler dilerim!

Ben geçen hafta perşembe günü Sultan Papağanı çifti aldım PetShop bana biri erkek biri dişi olarak 1 çift verdi. Fakat kuşlarımı görenlerin hepsi ikisi de erkek diyor. Gerçekten bildikleri için mi söylüyorlar yoksa atıp tutuyorlar mı bilmiyorum. Bir forum da arkadaş sağolsun çok yardımcı oldu oda bitanesinin erkek olduğunu %100 söyledi ama bir diğer kuşum Pearl mı Cinammon mu ne onda kararsız kaldı. Ötüşünü takip edin dedi oradan anlaşılır. Resimlerini ekliyorum bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG-20210331-WA0004.jpg
    IMG-20210331-WA0004.jpg
    69.1 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20210331-WA0005.jpg
    IMG-20210331-WA0005.jpg
    56.2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG-20210331-WA0006.jpg
    IMG-20210331-WA0006.jpg
    56.2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG-20210331-WA0007.jpg
    IMG-20210331-WA0007.jpg
    53.9 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG-20210331-WA0008.jpg
    IMG-20210331-WA0008.jpg
    54.7 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba @Hosmanoglu iyi forumlar dilerim.
Evet böyle diyenelr var görüpte bende kararsız kaldım fakat internetten dişi kuş sesi açtığım da grey olan kuşum kafesin içinde sağa soal zıplıyor deliye dönüyor ötüyor fakat diğer kuşum da hiç tepki olmuyor bazen kısık ve cırtlak bir sesle cik diye ötüyor o kadar ama ikisinin de melodik şekilde öttüğünü hiç görmedim.

Oyla 0
Merhabalar,

Sultan papağanlarında cinsiyet konusunda pek bir bilgim yok maalesef yalnız bende bir iki şey eklemek isterim. Kafesiniz çok güzel maşallah lakin düzeni pek iyi değil gibi. Yani üst tünekten alttaki tüneğe inmek isteyen kuş muhtemelen gagasıyla kafes tellerini tutarak iniyordur. Bu bağlamda ne demek istediğimi anladığınızı umuyorum. Tüneklerin düzenini değiştirerek daha güzel bir ortam sağlayabileceğiniz düşüncesindeyim. Takdir sizin tabii ki. Sağlıcakla kalın..

Oyla 0
Merhaba @taha.aktaas değerli yorumun için çok teşekkür ederim çok sağolun verdiğiniz bilgi için. Tünekleri şuan da böyle koydum fakat bir kaç güne değiştireceğim zaten, Kısa ve dışardan vida ile monte edilebilir tünek almayı düşünüyorum kat kat yapıp rahat inip çıkabilsinler diye hem ieçride fazla yer kaplamaz hemde kuşlar rahatca gezine bilir.

Örnek olarak bunlardan düşünüyorum: https://www.amazon.de/dp/B07L9JG814...d57f6&pd_rd_wg=EJPqE&pd_rd_i=B07L9JG814&psc=1

Oyla 0
Merhaba @taha.aktaas değerli yorumun için çok teşekkür ederim çok sağolun verdiğiniz bilgi için. Tünekleri şuan da böyle koydum fakat bir kaç güne değiştireceğim zaten, Kısa ve dışardan vida ile monte edilebilir tünek almayı düşünüyorum kat kat yapıp rahat inip çıkabilsinler diye hem ieçride fazla yer kaplamaz hemde kuşlar rahatca gezine bilir.

Örnek olarak bunlardan düşünüyorum: https://www.amazon.de/dp/B07L9JG814...d57f6&pd_rd_wg=EJPqE&pd_rd_i=B07L9JG814&psc=1
Ne demek.:giggle:

Tamam o zaman değiştirecekseniz sıkıntı yok. Yalnız attığınız linkteki tünek o kafes için küçük gelecektir ve her ne kadar takıldığı yüzeye sağlam otursa da, (tüneğin) iki tarafı kafes teline değmediği sürece hafif sallanmalar oluyor. Aslında kendiniz istediğiniz boyutlarda ağaç kesip (kuşlar için uygun olanları tercih etmelisiniz, aşağıya link ekliyorum oradan bakabilirsiniz.) pul ve vida ile yapabilirsiniz.

Oyla 0
@Doğanay Y. Evet herkes bu şekilde söylüyor ama şu ötüşlerini gören de dişi diyor link deki video ya bir bakıp ötüşlerini dinler misiniz rica etsem? Sizin yorumunuz ne olacak acaba bu ötüşlere. Hiç erkek gibi melodikte ötmüyorlar.

Oyla 0
@Doğanay Y. Evet herkes bu şekilde söylüyor ama şu ötüşlerini gören de dişi diyor link deki video ya bir bakıp ötüşlerini dinler misiniz rica etsem? Sizin yorumunuz ne olacak acaba bu ötüşlere. Hiç erkek gibi melodikte ötmüyorlar.

Hep böyle tek tip mi? Arada nameli ötusler olmuyor mu?

Oyla 0

Burada yaptıkları tek tip çığlıklar. Bana da ikisi de erkek gibi geldi, şu sayfadaki bilgilerden yola çıkarak. Nameli ötmüyorlarsa da, kanatlarını kalp gibi açarak kafes içinde dolaşmak, gagalarını bir yerlere vurmak erkek sultana işaret eder. Bunlara dikkat edebilirsiniz. @Hosmanoglu hocam ne der bilmiyorum ama bana kuşun mutasyonu pied gibi geldi. O yüzden de bu linke göre bir yorum yapıyorum;

Oyla 0
Hep böyleler hocam hiç nameli melodik yok. Bu video da ki gibi ötüşü var sağ daki kuşumun onu da geldiğinden beri 2 kere yaptı sadece. Ben ıslık çalarken o kadar. Diğer grey hiç bunu bile yapmıyor.

Oyla 0
Hep böyleler hocam hiç nameli melodik yok. Bu video da ki gibi ötüşü var sağ daki kuşumun onu da geldiğinden beri 2 kere yaptı sadece. Ben ıslık çalarken o kadar. Diğer grey hiç bunu bile yapmıyor.
Buradaki ses garanti erkek. Gayet de melodik.

Oyla 0
@Hosmanoglu peki hocam diğer Grey hiç bunu bile yapmıyor o direk cik diye ötüyor oda mı erkek bu durum da?

Diğer grey zaten mutasyon itibariyle erkek. Kanat tüylerindeki benekler, kuyruk tüylerindeki sarı çizgiler hep dökülmüş. Yetişkin erkek tüyleri gelmiş yerine. Pied olan da videoda melodik bir şekilde ötüyor. İkisi de erkek kuşların. Hatta ötüşü de çok güzelmiş :)

Oyla 0
@Sultan Duman Grey mutasyon itibari ile erkek ne oluyor yanlış anlamayın papağanlara tam hakim değilim o yüzden merakımı ve bilgisizliğimi mazur görün☺️ Grey mutasyon ne oluyor yani kötü birşey mi?

Oyla 0
Geri