Sultan papağanları ne zaman eş tutar ?

EmreBltcgl

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba , yaklaşık bir ay önce sultan çiftimin dişisi ölmüş erkek tek kalmıştı. Bende bunun üzerine erkeğe yeni bir dişi sultan aldım. Alırken de baya bir gözlemledim . 1 hafta sonra dişi çiftleşme isteğini göstermeye başladı ama erkekte tık yoktu . Biraz daha süre verdim ve 1 ay oldu. Yine dişi aynı şekilde davranıyor , erkek kur yapıyor , beraber yuvalığa girip çıkıyorlar ama yine bir çiftleşme yok ortada. Haftalık olarak vitamin , yumurta maması ve sularına VİTAFLY kızıştırıcı toz katıyorum. Kafesleri yüksekte ama kapının yanında soğuk almasınlar diye o tarafa örtü attım.
Başka yapmam gereken herhangi bir şey var mı , acaba bir şeyi eksik mi yapıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sizce biraz acelemi ediyorum yoksa erkek dişiyi istemiyor olabilir mi ?

Böyle durumlarda şiddetli kavgalar yoksa zaman tanimalisiniz. Besleme programını değiştirmeden düzenli gitmeli. Buna adapte olduklarinda kuluçka baslatacaklardir. Bazen yem karışımı bu yönde etkin rol oynuyor. Örneğin üretici yemi olarak satilan aspurlu karışımlar çok ilginçtir kuluçka sürecini bende hızlandırıyor 🙃

Geri