Sultan papağanlarım ishal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NNisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NNisa

Yeni Üye
20250425_083733-min.jpg20250424_234016-min.jpg20250425_083836-min.jpg20250424_193152-min.jpg20250425_083733-min.jpg20250424_234016-min.jpg20250425_083836-min.jpg20250424_193152-min.jpg
Merhabalar
Kuşlarımın dışkıları bu şekilde dün gece ve bu sabah olmak üzere fotoğraflarını çektim. Yetişkin olan erkek,yavru olan dişi. İkisinin de ayakları çok soğuk, ek olarak yetişkin tüy değişimi yaşıyor. Her ikiside yemlerini yiyip suyunu içiyorlar. Hareketleri gayet canlı görünüyor ancak gece bayağı kabarmışlardı. Ne yapmalıyım? Yol gösterirseniz çok müteşekkir olurum. Birde Samsunda güvenle götürebileceğim bildiğiniz bir veteriner var mıdır?

merhaba, entrobac gibi bir probiyotik takviyesi geçiniz. Ayrıca elektrolit de iyi gelecektir. Bunun için eczaneden ge-oral alınabilir.

Elektrolit 2 gün peş peşe verilebilir. Probiyotik ise haftaya yayabilirsiniz. İshalimsi durumlarından dolayı 3 kez birer gün arayla verebilirsiniz.
Çoğu zaman kendim sabah çok erken saatte probiyotikli su hazırlıyorum. Öğle sonrası da elektrolit veriyorum ve akşam yatmalarına yakın temiz suyla değiştiriyorum. Sabah ise benzer bir döngü ile devam ediyorum. 3. gün ise sadece temiz su gidiyorum.

Elektrolit 2 gün peş peşe verilebilir. Probiyotik ise haftaya yayabilirsiniz. İshalimsi durumlarından dolayı 3 kez birer gün arayla verebilirsiniz.
Çoğu zaman kendim sabah çok erken saatte probiyotikli su hazırlıyorum. Öğle sonrası da elektrolit veriyorum ve akşam yatmalarına yakın temiz suyla değiştiriyorum. Sabah ise benzer bir döngü ile devam ediyorum. 3. gün ise sadece temiz su gidiyorum.
Anladım,dediğiniz gibi yapacağım.

Ayrıca genel beslenme düzeninizi de yazın.çünkü beslenme hatasından kaynaklanıyor gibi geldi bana. Neler verdiğinizi detaylı yazın takviyeler de dahil.
Doğrusu bilgisizliğimden kaynaklı takviye olarak pek bir şey vermiyorum. Yaklaşık iki hafta önce B vitamini vermiştim. Kafeste her zaman kuş kumu,kalamar kemiği, gaga taşı ve yemi bulunuyor. Bazen meyve ve marul veriyorum. Dün elektrolit aldım,bulunduğum yerde probiyotik olmadığından sipariş verdim. Sabah ve az önce tekrar dışkıların fotoğrafını çektim. Üsttekiler az önce çektiklerim. 20250426_160718-min.jpg

Teşekkür ederim

Geri