Sultan papağanlarım kafeste cırpındı

Tugraeymenbi

iyikus.com Üyesi
Merhabalar 2 tane sultan papağanım var Erkek kuşuma dişi aldım erkek kuşum 5aydır bende dişiyi 2gün önce aldım aldığım zaman aynı kafese koydum ve gözlemledim erkek kusum dişiye ayaklarını ve kuyruklarını ısırıp ama öyle ısırma değil acıtmadan kızgınlık belirtisiymiş herhalde öyle oldu ve iyi anlaşıyorlar erkek kuşumu dışarıyı çıkardığım an ona ötüyor ve kafese geldiğinde susuyor onun yanına gidiyor ama bugün gece saat 1.5sulaeında kafeste çırpınılarken gördüm ve cok endişelendim erkek kuşumun kanat dirsek kısmı kanamış dişide biraey gozukmuyor erkek kuşuma nemlendirici krem ve bir tane evde olan güzel bir yağ sürdüm ama kavga ettiklerini bilmiyorum ikiside çırpınıyordu acaba kavgamı ettiler yoksa başka biraey mi oldu kavga etseler 1saat çırpınırdı ama 2süds çırpınıyordu annem 5dk önce sesler geldiğini söyledi ama önemsememiş 5dakika boyunca çırpınmışlar anlaşılan acaba ne yapmam lazım ayırmam mı lazım ama kavga ettikler belli değil lütfem yardımcı olur musunuz

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle kuşunuzun görsellerini görebilir miyiz ? Çırpınma durumu gece mi olmuş
Kuşunuzun yaralı olan kanadı ne durumda
Gece çırpınışları genelde anı korkma durumlarında veya dış parazit durumlarında gözlemlenir

Öncelikle kuşunuzun görsellerini görebilir miyiz ? Çırpınma durumu gece mi olmuş
Gece çırpınışları genelde anı korkma durumlarında veya dış parazit durumlarında gözlemlenir
merhaba şu an uyuyorlar fazla yormak istemedim yarın ilk işim çekmek olucak bende anlayamadım neyden korktular acaba kavgamı ettiler kanadı 1.5 cm civarı kanama yaptı oraya gereken müdahaleyi yaptım ama iyi anlaşıyorlardı dediğim gibi dişiyi 2gün önce aldım es olduklarını bilmiyorum ama iyi anlaştıklarını gozlemledım

Birde erkek kusa vilmectin uyguladım yani bit yok 2side çırpındı

Kafes genisliginiz nasıl acaba?
Seba kafes 65 cm kanatlarını rahatça açabiliyorlar ama çarptılar zıplarlerken çok endişelendim bugün sabah 9da ötmeye başlardı 12 ye kadar uyandırmak için şimdi kalktım biraz pusuyor onu uyandırdım öyle ötmeye dışarı çıkmak istedi acaba birdeyenmi korktular

Seba kafes 65 cm kanatlarını rahatça açabiliyorlar ama çarptılar zıplarlerken çok endişelendim bugün sabah 9da ötmeye başlardı 12 ye kadar uyandırmak için şimdi kalktım biraz pusuyor onu uyandırdım öyle ötmeye dışarı çıkmak istedi acaba birdeyenmi korktular
Bir ses, ışık süzmesi ya da hafif bir sallantı durumu tedirgin etmiş olabilir. Bazen durduk yere de bir şeyler tedirgin ediyor ama nokta atışı şu sebepten demek güç oluyor.

Bir ses, ışık süzmesi ya da hafif bir sallantı durumu tedirgin etmiş olabilir. Bazen durduk yere de bir şeyler tedirgin ediyor ama nokta atışı şu sebepten demek güç oluyor.
Sizce kavga etmiş olabilirlermi dişi olan daha 2gün önce geldi ama şu an yan yana tünekteler kavga etselerdi farklı tünekte olurlardı değilmi iyi anlaşıyorlar diye gözlemledim

Doğanay bey fotoğraf geldiği o yara olan yerleri yolmus tüy yok ama kafestedir tüy yok nasıl bırseu aylıyamadım yardımcı olur musunuz

Tüyler uçuşmuş olabilir ya da zamanla tüy yönü bozulunca kelleşmiş gibi görünebilir. Evet kavga da bir sebep çırpınma için.

Tüyler uçuşmuş olabilir ya da zamanla tüy yönü bozulunca kelleşmiş gibi görünebilir. Evet kavga da bir sebep çırpınma için.
Şimdi kavga etmediklerini anladım gece korkmuslar imkanı yok çok iyi geçiniyorlar evet tüy yapısı bozulduysa kelleşmiş gibi olabilir amaeger gerçektends yolduysa daha çok yolar mı ne yapmam lazım nolur yardım edin çok üzüldüm

Gece korkacak bir durumdan onları Uzak tutmak gerekir
Caddeye bakan bir odada iseler korna sesi vs korkma lari için bir sebep

Kendi sürecinde yenilenecektir bir kaç güne. Stresten yoluyorsa devam ettirecektir bu davranışını. Böyle bir durumda önce boyunluk takmalısınız, ardından stres yaratan durumu ortadan kaldırmak gerekiyor.

Kendi sürecinde yenilenecektir bir kaç güne. Stresten yoluyorsa devam ettirecektir bu davranışını. Böyle bir durumda önce boyunluk takmalısınız, ardından stres yaratan durumu ortadan kaldırmak gerekiyor.
Yok kanadığı için yolmus orayı essek sıpası benden daha iyi yaşıyor 😂aramızda bağ var stresten değil yani şimdi orayı kanadıgı için yaptı daha çok yaparmı ne yapmam lazım

Yok kanadığı için yolmus orayı essek sıpası benden daha iyi yaşıyor 😂aramızda bağ var stresten değil yani şimdi orayı kanadıgı için yaptı daha çok yaparmı ne yapmam lazım
Yapabilir. Yaparsa eğer boyunluk takmak gerekiyor. Bu konuda veterinerler yardımcı olacaktır

Geri