Sultan Papagını Dışkısı Tuhaf

Emir.R

iyikus.com Üyesi
Merhaba az önce Sultan papagınım tuhaf bir dışkı yaptı. Kafes altını temizleyip havlu peçete koydum birkaç gün gözlemek adına ama buna benzer birkaç diski daha gördüm ne yapmalıyım??

Yemek yiyor su içiyor enerjik ama dışkısı beni endişelendirdi zaten kronik solunum yolu sorunu var ara sıra nefes alırken hırıltılı alıyor birkaç kez ama sonra geçiyor bu yeni bir sorun mu?

Ekli dosyalar

• IMG_20260724_224225.webp
    IMG_20260724_224225.webp
    116.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20260724_224200.webp
    IMG_20260724_224200.webp
    127 KB · Görüntüleme: 4
Kronik nefes sorunu derken ? Kronik olduğunu nasıl anladınız ? Daha önce ilaç tedavi vs kullandınız mı ? Besleme düzeninizi detay atlamadan yazın.

Kronik nefes sorunu derken ? Kronik olduğunu nasıl anladınız ? Daha önce ilaç tedavi vs kullandınız mı ? Besleme düzeninizi detay atlamadan yazın.
Ara sıra hıckırımsı tarzı bir ses çıkarıyor bir ya iki kez. Tıksırma gibi düşünebilirsiniz Daha önce üşüttüğü için ilac olarak bunun için monodoks kullandım sizler önermiştiniz hatta. Ondan 1-2 ay önce yani Ekim gibi bağırsakları sorunlu olduğunu söylemiştiniz trifulcan kullanmıştık.

Beslenme için ise genelde normal yemlerden veriyoruz. Ara sıra yeşillik yumurta salatalık gibi sevdiği şeyleri veriyorum ama genelde yem yiyor

Son düzenleme:
Birkaç tane yemli dışkı yine yapmış. Sanırım bağırsak enfeksiyonu var emin değilim @Selçuk YÜKSEL üstad bağırsak enfeksiyonun kaynaklı olabilir mi tekrar mı bactrim başlamak gerekir?

1784978211056.webp

Bunu az önce yaptı ilk defa böyle bir şey goruyorum sarımsı olan şey neyden kaynakalabilir? yemini mi değiştirmem lazım
1784988236079.webp

Cocsidioz ihtimaline karşı bactrim başlayın yine 7 gün kullanın. Cocsidioz için veterinerden ilaç da alabilirsiniz. %80 bactrim çözer ama. Bt amin forte ile birlikte verin ilacı. Probiyotik olsun elinizde.

Cocsidioz ihtimaline karşı bactrim başlayın yine 7 gün kullanın. Cocsidioz için veterinerden ilaç da alabilirsiniz. %80 bactrim çözer ama. Bt amin forte ile birlikte verin ilacı. Probiyotik olsun elinizde.
Trifulcan olur mu? bactrim reçeteli diye hatırlıyorum çünkü. Ek olarak probiyotik olarak denflor var elimde yine siz önermiştiniz trifulcan + denflor yapabilir miyim

Geri