Sultan papağınım kafesinden dışarı çıkmıyor.

Charmolypi

Yeni Üye
Papağanı dün aldık, öbür kuşumuz kaçmıştı. Eve alışması ve yabancılık çekmemesi için dünden beri kafesini açık tutuyorum ancak çıkmıyor. Köşede ayakları görünmeyecek şekilde yerleşiyor ve hareket etmiyor. Ne kadar konuşsam, ne kadar korkusunu yenmesine yardımcı olmaya çalışsam da çıkmıyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
Merhaba, kusu daha dun almissiniz henuz cok erken. Yemlerinin, suyunun, kafesinin yerini benimsemesi, uyku duzenini, etrafinda olan biteni tanimasi ve benimsemesi biraz zaman aliyor. Bir de biraz once su post'a rast geldim bir yonuyle cok hosuma gitti, kusa size guvenmesi icin sure verip kusun durumuna gore hareket ederseniz bir sure sonra alisacaktir, alistikca da yavas yavas kafes disina cikacaktir :)

Muhabbet Kuşunun Bir Ricası Var?
Ekli dosyayı görüntüle 1077
  • Ömrüm kısa sürer, senden her uzak kalışım beni üzer. Beni almadan önce bunu iyi düşün.​
  • Bana seninle dost olup, anlaşabileceğim kadar süre ver.​
  • Beni ailem veya arkadaşlarımdan sen ayırdın, beni korkutma içimde güven duygusu oluştur.​
    ...
Merhaba, kusu daha dun almissiniz henuz cok erken. Yemlerinin, suyunun, kafesinin yerini benimsemesi, uyku duzenini, etrafinda olan biteni tanimasi ve benimsemesi biraz zaman aliyor. Bir de biraz once su post'a rast geldim bir yonuyle cok hosuma gitti, kusa size guvenmesi icin sure verip kusun durumuna gore hareket ederseniz bir sure sonra alisacaktir, alistikca da yavas yavas kafes disina cikacaktir :)

Muhabbet Kuşunun Bir Ricası Var?
Ekli dosyayı görüntüle 1077
  • Ömrüm kısa sürer, senden her uzak kalışım beni üzer. Beni almadan önce bunu iyi düşün.​
  • Bana seninle dost olup, anlaşabileceğim kadar süre ver.​
  • Beni ailem veya arkadaşlarımdan sen ayırdın, beni korkutma içimde güven duygusu oluştur.​
  • Bana hiç bir zaman darılma ve beni cezalandırmak için kafesime kapatma.​
  • Senin eşin, işin, arkadaşların var. Benim kimsem yok, hayatımda yalnız sen varsın. İlgilenemeyeceksen yanıma bir arkadaş al.​
  • Ara sıra benimle konuş, bana ilgi göster yoksa konuşmayı nasıl öğrenebilirim.​
  • Bebeklerin ne kadar zamanda konuştuğunu unutma, bana da zaman tanı.​
  • Bana kuş beyinli diye hakaret etme, göreceksin bende sizler kadar akıllıyım.​
  • Beni hava alayım diye balkona çıkarma, güneşte bırakma hastalanabilirim.​
  • Yemi mi, suyumu, taşımı, kumumu unutma.Çünkü ben kuş kumu ile yemlerimi öğütürüm.​
  • Bana kıvırcık salata, marul verme, düşün bunları yersen sende ishal olursun.​
  • Yemi mi topraklı saksıda çimlendir de ver, hani okulda pamuk arasında tahıl çimlendirirdiniz ya öyle.​
  • İhtiyarladığımda beni başkalarına verme, benimle ilgilen, unutma ki bir gün sende yaşlanacaksın.​
  • Zor anlarımda yanımda ol, yanıma arkadaş alalım ama unutma ben eşimi kendim seçerim.​
  • Hastalandığımda özen göster. Görevini yap. Unutma ben HAYVANIM sense İNSAN.​
  • Ölümden korkma ibret al. (içim kaldırmaz ben görmeden ne olursa olsun) deme.​
  • SENİNLE BİRLİKTE ÖLÜM BİLE DAHA KOLAY​

Çözüm
Cevabınız için teşekkürler.

Geri