Arkadaşlar merhaba daha önce karaciğer yağlanması ve kendini yolma problemiyle veterinere götürdüğüm kuşum için pelet yeme başlamıştık hatırlayanlar vardır belki. Son 2 haftadır tohum yemi çok çok azalttım sadece pelet yem yiyor diyebiliriz bunun yanı sıra yeşillik ve sebzeyi şu sıralar çok sık veremesem de ihmal etmemeye çalışıyorum. 2 gün boyunca evde yalnız kaldı sadece yemini tazeledi ev sakinleri. Kafese de nasılsa altın diye ona zarar vermeyeceğini düşünerek cok sevdigi bilekliğimi taktım. Geldiğimde aşırı yem yemeye başladığını farkettim kursağı tohum yediği Kadar şişmese de boş kalmıyor hiç. Bilekligi hiç vermiyorum o günden beri biraz durgunlaştı normalde benim üstümde çok nadir uyuyan kuş benden ayrı kalmamaya başladı. Halsiz olduğunu düşünmüyorum çünkü kendine oyalanacak bir şey bulduğunda hareketleri normal görünüyor. Takviye olarak sedochol kullanıyorduk haftada 1
Ona devam ediyorum. Bir de belki kursağında mantar olabilir diye şüphelenip fungostatine başladım. 3 gün boyunca 3 günde bir uygulayacağım bugün 2. Kürü verdim. Pelet yem yediginden beri dışkıları pembe kahverengi arasında gidip geliyor ama formunda herhangi bir bozukluk yok. Can sıkıntısından mı bu şekilde bir hale girdi yoksa bu durumu ağır metal zehirlenmesinin belirtileri olabilir mi diye endişelenmeye başladım. Günlük ne kadar pelet yem yedirmeliyim gerekirse kendim kontrol altına alarak da besleyebilirim. Buna benzer şeyler tecrübe edenler varsa vereceğiniz bilgiler benim için önemli. Şimdiden teşekkürler
Ona devam ediyorum. Bir de belki kursağında mantar olabilir diye şüphelenip fungostatine başladım. 3 gün boyunca 3 günde bir uygulayacağım bugün 2. Kürü verdim. Pelet yem yediginden beri dışkıları pembe kahverengi arasında gidip geliyor ama formunda herhangi bir bozukluk yok. Can sıkıntısından mı bu şekilde bir hale girdi yoksa bu durumu ağır metal zehirlenmesinin belirtileri olabilir mi diye endişelenmeye başladım. Günlük ne kadar pelet yem yedirmeliyim gerekirse kendim kontrol altına alarak da besleyebilirim. Buna benzer şeyler tecrübe edenler varsa vereceğiniz bilgiler benim için önemli. Şimdiden teşekkürler