Sürekli yem yeme isteği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BurcuO.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BurcuO.

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba daha önce karaciğer yağlanması ve kendini yolma problemiyle veterinere götürdüğüm kuşum için pelet yeme başlamıştık hatırlayanlar vardır belki. Son 2 haftadır tohum yemi çok çok azalttım sadece pelet yem yiyor diyebiliriz bunun yanı sıra yeşillik ve sebzeyi şu sıralar çok sık veremesem de ihmal etmemeye çalışıyorum. 2 gün boyunca evde yalnız kaldı sadece yemini tazeledi ev sakinleri. Kafese de nasılsa altın diye ona zarar vermeyeceğini düşünerek cok sevdigi bilekliğimi taktım. Geldiğimde aşırı yem yemeye başladığını farkettim kursağı tohum yediği Kadar şişmese de boş kalmıyor hiç. Bilekligi hiç vermiyorum o günden beri biraz durgunlaştı normalde benim üstümde çok nadir uyuyan kuş benden ayrı kalmamaya başladı. Halsiz olduğunu düşünmüyorum çünkü kendine oyalanacak bir şey bulduğunda hareketleri normal görünüyor. Takviye olarak sedochol kullanıyorduk haftada 1
Ona devam ediyorum. Bir de belki kursağında mantar olabilir diye şüphelenip fungostatine başladım. 3 gün boyunca 3 günde bir uygulayacağım bugün 2. Kürü verdim. Pelet yem yediginden beri dışkıları pembe kahverengi arasında gidip geliyor ama formunda herhangi bir bozukluk yok. Can sıkıntısından mı bu şekilde bir hale girdi yoksa bu durumu ağır metal zehirlenmesinin belirtileri olabilir mi diye endişelenmeye başladım. Günlük ne kadar pelet yem yedirmeliyim gerekirse kendim kontrol altına alarak da besleyebilirim. Buna benzer şeyler tecrübe edenler varsa vereceğiniz bilgiler benim için önemli. Şimdiden teşekkürler

Merhaba geçmiş olsun. Stres yapmış olabilir ilgilenilmediği zamanlarda. Aniden durgunlaşması başka sebeplerden olabilir. Kuşun ağırlığını tartar mısınız? bir de genel görünüm ve dışkıdan görsel ekleyiniz. Zehirlenme durumlarının belirtileri genelde kusma eşliğinde çok bozuk dışkılarla yansır.

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun. Stres yapmış olabilir ilgilenilmediği zamanlarda. Aniden durgunlaşması başka sebeplerden olabilir. Kuşun ağırlığını tartar mısınız? bir de genel görünüm ve dışkıdan görsel ekleyiniz. Zehirlenme durumlarının belirtileri genelde kusma eşliğinde çok bozuk dışkılarla yansır.
Teşekkür ederim. Ben de strese yormuştum ilk başlarda ama tuhaf bir durgunluk başladı hasta gibi de değil çünkü uyuklarken konuşmaya devam ediyor, dikkatini çeken bir şey olduğunda çılgınlaşıyor, kafesten çıkmak isteyince ötüyor, yem kabını ellediğim zamanlarda her zamanki gibi atlıyor falan. Hasta olsa bunları yapamazdı diye düşünüyorum. Durgunluğunu şurdan anladım daha çok; kızgınlık döneminde yoldu kendini bunun için daha önce veterinere de gitmiştik zaten o yüzden bu duruma alıştım artık ama bu zamanlarda hallendiği şeylere 3-4 gündür artık bakmıyor bile canı sıkılıyormuş gibi bir hali var aşağıya dışkı fotosunu da ekliyorum. Ağırlığı da 3 gün önce 30 gr dı bugün 32 gr. Agırlıgı oldukça düşük ama tipi hiç böyle söylemiyor.

Oyla 0
Evet dediğiniz gibi görünüşü hasta görünümünde. Dışkılar gözüme kötü gelmedi benim. Açıkcası dönemsel bir geçişi olabilir ya da ufak bir üşütme durumu olabilir. Başka sorunlar genelde dışkıya doğrudan yansıyor. Ortam ısısını arttırıp vitamin ve probiyotik katkısı sağlayınız. Arkadaşlar farklı düşünüyor olabilir ancak şuan bu durum söz konusu bence

Oyla 0
Ptesi günü fungostatin vermiştim salı günü kekik demleyip verdim dün 50 ml suya 1 damla gerwit damlatıp verdim. Gerwite cok yüklenemiyorum eski kötü tecrübelerimiz yüzünden. Başka yapabileceğim bir şey varsa bilgilendirmenizi isterim

Oyla 0
Geri