taha.aktaas
Veteran
Hocam siyah çam talaşı hakkında ne düşünüyorsun?gelişimi doğru giden bir yavrunun kokusu 6. günden itibaren değişmesi gerekiyor. Dikkatli bir üreticisiniz, tebrik ederim
Hocam siyah çam talaşı hakkında ne düşünüyorsun?gelişimi doğru giden bir yavrunun kokusu 6. günden itibaren değişmesi gerekiyor. Dikkatli bir üreticisiniz, tebrik ederim
Tabana bir şey koyuyor musun hocam?Siyah çam talaşı ve Mısır granülü kullandım. Talaşın bit yaptığını herkes söyler ancak siyah çam talaşı bit yapmadığı için kullanmıştım bir zamanlar, iyiydi, memnun kalmıştım, şuan mısır granülü kullanıyorum. Mısır granülü ile devam etmeyi düşünüyorum.
Mısır granülü kullanıyorum.Tabana bir şey koyuyor musun hocam?
Bonacibo kedi kumu kullanıyordum. Herşeye rağmen tozlarından arındırmak için ince elek kullanıyordum. Ciddi derece de memnundum, koku, bakteri oluşumu vb. durumlarda çok etkili... Lakin iş gücüm zaten yüksek bu konularda, ele falan uğraşmadım sonrasında... Direkt mısır granülü kullanıyorum şimdi, değişebilir durunlar tabi yine de. Granülden de memnunum şimdilik...Senin kullandığın kedi kumunun markasının söyleyebilir misin hocam?
Çok teşekkür ederim hocam.Bonacibo kedi kumu kullanıyordum. Herşeye rağmen tozlarından arındırmak için ince elek kullanıyordum. Ciddi derece de memnundum, koku, bakteri oluşumu vb. durumlarda çok etkili... Lakin iş gücüm zaten yüksek bu konularda, ele falan uğraşmadım sonrasında... Direkt mısır granülü kullanıyorum şimdi, değişebilir durunlar tabi yine de. Granülden de memnunum şimdilik...
Tmm dırMısır granülü kullanıyorum.
Bu arada bende sana BioNatura yı önerebilirim.4 senedir kullanıyorum gayet memnunumBonacibo kedi kumu kullanıyordum. Herşeye rağmen tozlarından arındırmak için ince elek kullanıyordum. Ciddi derece de memnundum, koku, bakteri oluşumu vb. durumlarda çok etkili... Lakin iş gücüm zaten yüksek bu konularda, ele falan uğraşmadım sonrasında... Direkt mısır granülü kullanıyorum şimdi, değişebilir durunlar tabi yine de. Granülden de memnunum şimdilik...
Evet hocam bende yazımda belirtmiştim.Gerçekten ilginç bir ürün.Dikkatimi çekti son zamanlarda bazı üreticiler alttaki ürünü tercih ediyorlar yuvalıklarda. Bana biraz kıymıklı gibi geldi ama doğal olması bir avantaj olabilir.
![]()
Chico Doğal Kekik Taban Ve Yuvalık Malzemesi 5 kg sadece 55,00 TL
Chico Doğal Kekik Taban Ve Yuvalık Malzemesi ve diğer tüm kuş ürünlerine sitemiz üzerinden çok hızlı kargo ve taksit seçenekleriyle sahip olabilir anında sipariş verebilirsiniz.www.petmarketburada.com
Merhaba peki okaliptüs yaprağı dış parazitlere iyi geliyorsa okaliptüs yağını kuşumuzun ensesinden bir damla damlatsak iyi gelir mi ?Chipsi elma aromalı kullanmıştım zamanında. İnanılmaz keyifli, rahatsız etmeyen ve iyi bir talaşı var. Yalnız fiyatı çok arttığından bırakıp, quik kemirgen talaşı kullanmaya başladım. Yapısı biraz kuru ama iş görüyor. Zaten talaşı kullanım süreniz 2 gün oluyor ve emilim sonrası atıyorsunuz. Yuvalarda mutlaka kullanırım okaliptus yaprağı. Bunu internetten değil de aktarlardan alınız. Paketi 5-7 tl arasında (güncel). Diğer taban malzemelerinin kullanılmasını ben pek önermediğim için yorum yapmayacağım.
Çok doğru bende aynı düşüncedeyimDoğada bu kuşlar buldukları ağaç kovuklarına yumurtlarlar. Kimse altlarına talaş, kedi kumu, mısır granülü koymazDışkılarını düzenli temizleyende olmaz
Üreyip giderler...
Bizler, kuşların dengesini bozuyoruz sadece. Onları belirlediğimiz yaşam biçimlerine adapte etmeye çalışıyoruz.
Köyde serbest yetişen bir çocuğun bağışıklı ile, şehirde el bebek gül bebek büyütülen çocuğun bağışıklığı aynı olmayabiliyor
Biraz bu duruma benzetiyorum. İyi yetiştirilmeye çalışılan kuşlarda neden problem olur? En iyi yem, vitamin, mineral, mama, türlü türlü ek besinler...üstelik programlarla...günlük temizlik, dezenfekte vsvsvs...
Buna rağmen hasta olurlar... Bazı şeylere çok karışmamak gerekli aslında.
"Tozu alınmış" hafif bir mısır granülü ya da talaş kafi gelecektir, şahsi düşüncem.
Merhaba , ben de yeni eşleşen kuşlarım için bu talaşı aldım. Nasıl bir değişim oluyor acaba yavruların kokularında? Bu arada teşekkürler Taha çok faydalı bir paylaşım.ben quik siyah çam talaşın kullanıyorum, internette 9tl civarı. kokuları engelliyor, yavrulara batabilecek kıymık ya da büyük parçalar yok. tek olumsuz yanı kötü kokuları tamamen engellemesi , yavruluğun kokusunu duyabilmek gerekir
Ben teşekkür ederim.Faydası olduysa ne mutlu bana.Bu arada teşekkürler Taha çok faydalı bir paylaşım.