Tavukla alakalı soru.

dogukancyr

Forum Sakini
Merhaba herkese. Biliyorum burası kuş platformu ama çok çaresiz kaldım. Tavuğumun gözündeki şişlik inmiyor Kırşehirde yaşıyorum,neredeyse tüm veterinerlere götürdüm birçoğu tavukla ilgilenmiyoruz dedi ilgilenenlerin de verdiği tedavi işe yaramadı. Gözünün fotoğrafını atsam anlayacak arkadaşlar var mı? Çok teşekkür ederim.

buyük kanatlı oldugu için yanlış yonlendirmek istemem ama, muhabbet kuşunda mevsime gore 1 litre suya 40 damla (2 ml) rahatlikla verilebilir, bu doz tavuklara da uygundur
Tamamdır hocam bu sabah ben de öyle ayarlamıştım. Bugün ikinci gün yarın da herhangi bir iyileşme belirtisi olmazsa amoksisilin etken maddeli antibiyotik alacağım. Teşekkür ederim.

Hocalarım tekrardan merhaba. Enrocurede 4. günüm bugün. Salmonella olan horozda gözle görülür herhangi bir değişiklik olmadı. Ağzını açarak hırıltılı nefes alması devam ediyor ve yerinden kalkamıyor. Enrocureye ek olarak amoksisilin alacağım. Amoksisilin etken maddeli hangi antibiyotiği almam daha iyi olur, sadece veterinerlerde mi bulunur eczaneden de alabilir miyim?

Hocalarım tekrardan merhaba. Enrocurede 4. günüm bugün. Salmonella olan horozda gözle görülür herhangi bir değişiklik olmadı. Ağzını açarak hırıltılı nefes alması devam ediyor ve yerinden kalkamıyor. Enrocureye ek olarak amoksisilin alacağım. Amoksisilin etken maddeli hangi antibiyotiği almam daha iyi olur, sadece veterinerlerde mi bulunur eczaneden de alabilir miyim?
Eczanelerde de olur etken maddesi amoksisilin olsun marka önemli değil. Birde kolay kullanım için şurup formu almaya çalışın.

Ağırlığına göre hesap etmek gerekiyor. Bir tam ilaç gün için çok. Litrelik suya hazırlayıp içme suyuna bir miktar ekleyebilirsiniz.

Hocam sürekli rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Augmentin 400/57 ve 200/28 var hangisini almalıyım? Bir de hocam şimdi buldum evde klamoks tablet var kırıp ağzına versem olur mu?

horoz yaklaşık kaç kg? türüne göre 3-4 kg civarı diye hatirliyorum

Hocam klamoksun tüketim tarihi geçmiş kusura bakmayın.Yarın augmentin alayım. Horoz tavuklardan ayrı yerde duruyor hocam,horoza da suyu ben içiriyorum yerinden kalkamıyor suyu yanına koyunca da kanatlarını çırparak içine giriyor.Günde 3-4 defa inip içiriyorum. Yaklaşık 5-6 yudum içiyor. Buna göre augmentini nasıl vermem daha uygun olur?

Evet hocam o civarda

1 tableti havanda iyice ezip karıştırın. 12 saatte 1 kere 50 mg'ı (tabletin 1/20 si) horoza veriniz

bi miktar suyla kariştırip direkt enjektörle verebilirsiniz. bu dozun tamamını almalı, suluğa koyup içmesini beklemeyiniz

kalan tozu hava ve ışık almayan küçük bi kavanoza vs koyabilirsiniz, toz haline getirdiğiniz ilacı 2 günden fazla kullanmayın yenisini yapınız

enrocure suluktan vermeye devam ediniz. eğer enjektörle direkt içirebiliyorsaniz, 12 saatte 1 kere 15 damla (0.75 ml) verebilirsiniz

Geri