Tavukla alakalı soru.

dogukancyr

Forum Sakini
Merhaba herkese. Biliyorum burası kuş platformu ama çok çaresiz kaldım. Tavuğumun gözündeki şişlik inmiyor Kırşehirde yaşıyorum,neredeyse tüm veterinerlere götürdüm birçoğu tavukla ilgilenmiyoruz dedi ilgilenenlerin de verdiği tedavi işe yaramadı. Gözünün fotoğrafını atsam anlayacak arkadaşlar var mı? Çok teşekkür ederim.

Hocam klamoksun tüketim tarihi geçmiş kusura bakmayın.Yarın augmentin alayım. Horoz tavuklardan ayrı yerde duruyor hocam,horoza da suyu ben içiriyorum yerinden kalkamıyor suyu yanına koyunca da kanatlarını çırparak içine giriyor.Günde 3-4 defa inip içiriyorum. Yaklaşık 5-6 yudum içiyor. Buna göre augmentini nasıl vermem daha uygun olur?

klamoks son kullanma tarihi nedir?

sorun olmaz , beşeri ilaçlarin skt marjı yüksektir
Hocam bugün amoksisilin ve enrocurede 6. günüm. Horozun ağızdan hırıltılı nefes alması önemli ölçüde azaldı yem yemesi su içmesi arttı ama henüz yerinden kalkamıyor. Amoksisilinin dozunu günlük 50 mg olarak anlamışım bugün tekrar okuyunca fark ettim. Düşük doz verdim yani 6 gün boyunca. Enrocureyi de sabah akşam 15 damla şeklinde kullandım 1-2 günlük yetecek kadar kaldı. İkisini de kaç gün daha kullanmalıyım?

Hocam bugün amoksisilin ve enrocurede 6. günüm. Horozun ağızdan hırıltılı nefes alması önemli ölçüde azaldı yem yemesi su içmesi arttı ama henüz yerinden kalkamıyor. Amoksisilinin dozunu günlük 50 mg olarak anlamışım bugün tekrar okuyunca fark ettim. Düşük doz verdim yani 6 gün boyunca. Enrocureyi de sabah akşam 15 damla şeklinde kullandım 1-2 günlük yetecek kadar kaldı. İkisini de kaç gün daha kullanmalıyım?
Enrocure yi kesin amoksisilinle devam edin. Enrocureyi direk ağzına mı damlatıyordunuz ?

bence çok iyi, açıkçasi ölür diye düşünmüştüm. yerinden kalkamaması şimdilik normal

ikisini de 6 gun kullandiysaniz bence 10 gune tamamlayın tekrar bakaĺım

ilaçların dozunu yaklasik 3 kg horoza göre hesapladım, iki ilaç birlikte kullanılacağı için de dozlarını özellikle düşük yazmıştim

ancak amoksisilin 12 saatte 1 kere 50 mg kullanilmalı , siz çok düşük doz kullanmıssıniz

enrocure sabah akşam 17 damlaya çikarabilirsiniz

burada iki ilaci aynı anda kullanmadaki amaç sinerjik etkiden yararlanmak , yani 1+1=3 yapmak

horoza haşlanmıs yumurta verebilirsiniz yiyorsa, max 8 dk haşlanmalı. kabuğunu yedirmeyin, ilacın etkisini azaltır

evdeki sebze meyve artıklarından da veriniz

bence çok iyi, açıkçasi ölür diye düşünmüştüm. yerinden kalkamaması şimdilik normal

ikisini de 6 gun kullandiysaniz bence 10 gune tamamlayın tekrar bakaĺım

ilaçların dozunu yaklasik 3 kg horoza göre hesapladım, iki ilaç birlikte kullanılacağı için de dozlarını özellikle düşük yazmıştim

ancak amoksisilin 12 saatte 1 kere 50 mg kullanilmalı , siz çok düşük doz kullanmıssıniz

enrocure sabah akşam 17 damlaya çikarabilirsiniz

burada iki ilaci aynı anda kullanmadaki amaç sinerjik etkiden yararlanmak , yani 1+1=3 yapmak
Enrocure bitmek üzere hocam 1 günlük kaldı. Tekrar alayım mı? Sadece amoksisilin yeterli olur mu?Gözü iltihaplı tavuğun da 6. günü hocam enrocure ve gentada. Gözünün şişi bayağı azaldı,nefes alması çok rahatladı,gözündeki köpüklenmeler gitti. Gentayı bitene kadar kullan demiştiniz enrocureyi ne kadar kullanayım? Emekleriniz için çok teşekkür ederim hocam tavuğa da horoza da çok büyük faydanız dokundu gerçekten.

Enrocure bitmek üzere hocam 1 günlük kaldı. Tekrar alayım mı? Sadece amoksisilin yeterli olur mu?Gözü iltihaplı tavuğun da 6. günü hocam enrocure ve gentada. Gözünün şişi bayağı azaldı,nefes alması çok rahatladı,gözündeki köpüklenmeler gitti. Gentayı bitene kadar kullan demiştiniz enrocureyi ne kadar kullanayım? Emekleriniz için çok teşekkür ederim hocam tavuğa da horoza da çok büyük faydanız dokundu gerçekten.
Tekrar almayın. Amoksisilin ile devam edin. 10 güne tamamlamak iyi olacak çünkü dozu biraz az kullanmışsınız.

est bişey yapmadik. ben inek, tavuk civciv, buzağı vs alışkinim çocukluğumdan beri :)

ben olsam risk almam, enrocure + amoksisilin şimdilik 10 gün kullanirim horoza, yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiniz. butce olarak rahatsız edecekse bisey diyemem tabi ki fiyatlar uctu.

tavuğa 6 gün amoksisilin yeter, ancak enrocure alirsaniz 2 gün daha kullanabilirsiniz (dozu artirarak , sabah akşam 13 damla

genta (göz damlasi) şişe bitene kadar kullanıniz

Geri