Tavukla alakalı soru.

dogukancyr

Forum Sakini
Merhaba herkese. Biliyorum burası kuş platformu ama çok çaresiz kaldım. Tavuğumun gözündeki şişlik inmiyor Kırşehirde yaşıyorum,neredeyse tüm veterinerlere götürdüm birçoğu tavukla ilgilenmiyoruz dedi ilgilenenlerin de verdiği tedavi işe yaramadı. Gözünün fotoğrafını atsam anlayacak arkadaşlar var mı? Çok teşekkür ederim.

est bişey yapmadik. ben inek, tavuk civciv, buzağı vs alışkinim çocukluğumdan beri :)

ben olsam risk almam, enrocure + amoksisilin şimdilik 10 gün kullanirim horoza, yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiniz. butce olarak rahatsız edecekse bisey diyemem tabi ki fiyatlar uctu.

tavuğa 6 gün amoksisilin yeter, ancak enrocure alirsaniz 2 gün daha kullanabilirsiniz (dozu artirarak , sabah akşam 13 damla

genta (göz damlasi) şişe bitene kadar kullanıniz
Tamamdır hocam yarın enrocure alıp 10 güne tamamlayacağım. Sabah-akşam enrocure 17 damla amoksisilin de sabah-akşam 50 mg olacak şekilde devam edip 10 günün sonunda haber edeceğim teşekkür ederim.

Son düzenleme:
est bişey yapmadik. ben inek, tavuk civciv, buzağı vs alışkinim çocukluğumdan beri :)

ben olsam risk almam, enrocure + amoksisilin şimdilik 10 gün kullanirim horoza, yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiniz. butce olarak rahatsız edecekse bisey diyemem tabi ki fiyatlar uctu.

tavuğa 6 gün amoksisilin yeter, ancak enrocure alirsaniz 2 gün daha kullanabilirsiniz (dozu artirarak , sabah akşam 13 damla

genta (göz damlasi) şişe bitene kadar kullanıniz
Hocam bir de diğer tavuklara da amoksisilin kullansam nasıl olur?
Bazılarının gözünde hafif şişlik ve köpüklenme var. Nefes almalarında biraz seslilik var ve yumurta verimi çok az. 1 haftadır sularına enrocure atıyorum. Enrocureyle birlikte amoksisilin de karıştırsam sularına olur mu? 20 tavuk var ve yaklaşık 1.5 litre su içiyorlar günde.

Bazılarının gözünde hafif şişlik ve köpüklenme var. Nefes almalarında biraz seslilik var ve yumurta verimi çok az. 1 haftadır sularına enrocure atıyorum. Enrocureyle birlikte amoksisilin de karıştırsam sularına olur mu? 20 tavuk var ve yaklaşık 1.5 litre su içiyorlar günde.
1 haftada işe yaramayan antibiyotik işe yaramayacak demektir. Enrocureyi kesip amoksisilin ile devam edin. Her bir tavuğun günlük 60 mg etken madde içmesi gerekiyor. Ona göre hesap yaparsınız. Kaba taslak hesapla 1.5 litre suya 2 tablete denk geliyor sanırım ama siz detaylı hesaplayın yanlış olmasın.

Tamamdır hocam yarın enrocure alıp 10 güne tamamlayacağım. Sabah-akşam enrocure 17 damla amoksisilin de sabah-akşam 50 mg olacak şekilde devam edip 10 günün sonunda haber edeceğim teşekkür ederim.

dogru dozlar aşağıdadır, lutfen bunlari dikkate aliniz. maddi durumunuz uygunsa iki ilaç da kullanilmalıdır

klamoks : 12 saatte bir 50 şer mg , az miktar suya karistirin, tamamini tek seferde icirin (50 mg : 1/20 tablet)

enrocure : 12 saatte 1 kere 17 damla

enrocure hangi dozda verdiniz?

7 gün 1.5 litre suya 6 pompa şeklinde hocam. Nefes almalarındaki ses yüksek oranda azaldı. Gözünde hafif şişlik olan tavuğun gözündeki şişlik yüksek oranda indi ama sanki biraz daha antibiyotiğe ihtiyaçları varmış gibi hissediyorum.

yani aslinda horoz gibi son aşamaya gelmiş ciddi bir hastalık yoksa antibiyotiklerde 7 günü pek geçmemek gerekir

ancak 20 tavuk 1.5 lt suyu 1 gunde tuketiyorsa 6 pompa doz çok düşük kalmış. dozu en azindan 12 pompaya çıkarip 2 gün daha kullanabilirsiniz bence

yani aslinda horoz gibi son aşamaya gelmiş ciddi bir hastalık yoksa antibiyotiklerde 7 günü pek geçmemek gerekir

ancak 20 tavuk 1.5 lt suyu 1 gunde tuketiyorsa 6 pompa doz çok düşük kalmış. dozu en azindan 12 pompaya çıkarip 2 gün daha kullanabilirsiniz bence
Tamamdır hocam. Amoksisiline gerek var mı hocam diğer tavuklarda?

bence şu aşamada gerek yok, enrocure yeterli etkiyi saglamazsa kullanilabilir tabi ki
Hocam tekrardan merhaba. Bugün 10. günü de tamamladım horozda. Amoksisilinini sabah-akşam 50 mg, enrocureyi de sabah-akşam 17 damla olacak şekilde uyguladım. Şuan tek sıkıntısı ayağa kalkamamak. Devam edeyim mi antibiyotiklere,yeterli mi?

Hocam tekrardan merhaba. Bugün 10. günü de tamamladım horozda. Amoksisilinini sabah-akşam 50 mg, enrocureyi de sabah-akşam 17 damla olacak şekilde uyguladım. Şuan tek sıkıntısı ayağa kalkamamak. Devam edeyim mi antibiyotiklere,yeterli mi?

tam 10 gün olduysa bence şimdilik yeterli, 1-2 hafta dinlendirip gerekirse tekrar kullanilabilir

ayağa kalkamaması normal uzun süre kalkamayabilir

Çok teşekkür ederim hocam. Emeğinize sağlık.

r.e birşey yapmadık

hastalik tekrar nuksedebilir . yine ayni ilaclari bu kez 5-7 gün kullanabilirsiniz

o da olmazsa farkli etken madde denenebilir, ornegin eczaneden doktor recetesiyle bactrim surup alinabilir, ucuza gelmiş olur

Geri