Tedavi Sonrası Bakım Süreci

Zubeyde G

iyikus.com Üyesi
Selamlar,konu daha önce belki açılmıştır diye forumu soyle bir taradım ama kendime uygun cevap bulamadım.O yüzden yeni başlık aciyorum.Kusumun antibiyotik tedavisi bugün itibari ile sonlandı.Kursak Mantari vardı ve kuruma başlangıcı vardı.Aslinda süreç biraz alengirli ilerledi.2 gün triflucan, 2 gün Sulphametazine verdim.Sonra 1 gun probiyotik verip,yine 5 gün Zolax kullandım.Bagirsaklariyla alakalı bir durum da vardi, sırtı kamburdu...Dışkı normale döndü,yeme içme toplandı,ötmeler başladı,hareket çabası çok fazla ama ayakları maalesef hala felçli gibi..Ayakları Triflucan 2.gununde kötü olmustu,hala aynı... Felc durumu icin eczaneden devit3 ve bavet meloxicam aldım..Ama bugün taze su verdiğim için, ve yavrucuguma hali hazirda zaten 10 gündür antibiyotik verdiğim için yüklenmek istemedim..Probiyotik ve vitaminle desteklemem gerektiğinin farkındayım ama ne zaman nasıl hangi dozda vermeliyim(elimde mevcut hepsi) + mantar yeniden nükseder mi , sonucta şeker var onların içinde. Son olarak ;felç için meloxicam ve devit3 u , probiyotik+vit takviyelerinden sonra mı vermeliyim? Çok teşekkürler 🙏

Ekli dosyalar

• 16576571289743140893092008416224.jpg
    16576571289743140893092008416224.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
Antibiyotik 2 gun vermissiniz sadece. Bu da bakteriyel bir enfeksiyon varsa bakterileri daha direncli hale getirir. Diger kullandiginiz ilaclar antifungal. Ilac kullaniminiz biraz yanlis olmus. Antibiyotige tekrar baslamali ve kus tamamen iyilesene kadar devam etmelisiniz. Kuruma baslangicindan kastiniz nedir teshis nerede nasil konuldu? Uygun antibiyotik secilmesi gerekiyor. Mantar suphesi varsa da antibiyotikle birlikte antifungal kullanabilirsiniz. Ilac kullanimindan korkmayin kuslar sandiginizdan daha guclu. 3 ay araliksiz antibiyotik kullandigim kuslarim oldu ve cok sagliklilar.

Antibiyotik 2 gun vermissiniz sadece. Bu da bakteriyel bir enfeksiyon varsa bakterileri daha direncli hale getirir. Diger kullandiginiz ilaclar antifungal. Ilac kullaniminiz biraz yanlis olmus. Antibiyotige tekrar baslamali ve kus tamamen iyilesene kadar devam etmelisiniz. Kuruma baslangicindan kastiniz nedir teshis nerede nasil konuldu? Uygun antibiyotik secilmesi gerekiyor. Mantar suphesi varsa da antibiyotikle birlikte antifungal kullanabilirsiniz. Ilac kullanimindan korkmayin kuslar sandiginizdan daha guclu. 3 ay araliksiz antibiyotik kullandigim kuslarim oldu ve cok sagliklilar.
Veteriner söyledi,gogus kurumaya başlamış dedi ama hiç ilerlemedi hastalık boyunca..Mantar tedavisi için Zolax önerdiler Zolax devam ettik 5 gün.. Simdi artık o saydığımız ilaçlara direnç kazanmışsa hangi antibiyotigi vereceğiz.. Felç belirtileri kaldı geriye , dışkı ve diğer semptomlar düzeldi..Cevap için teşekkürler

Geri