Tek gözü sürekli kapalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ebrares
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebrares

iyikus.com Üyesi
Merhabalar kuşumun sabahtan beri tek gözü kapalı normalde sürekli öter kur yapardı bugün ötmüyor yem yemiyor arada bi kendini kaşımak dışında sürekli gömülüp uyuyor. Gözünü çok nadir açıyor dün ya da önceki gün kafesin kapısında otururken kapıya taktığım mandal düştü kapı yüzüne doğru çarptı emin değilim tam o an içeri kaçtı çünkü onun dışında bi şey olmadı Dışkıları da her zamanki gibi kendini elletmediği için de anca bu kadar çekebildim açık olan gözü sağlam göz nesi var sizce umarım kafesin kapısı kalıcı bi hasar vermemiştir bu saat oldu tek bi ötmesi yok

Ekli dosyalar

• IMG_20220811_155829.jpg
    IMG_20220811_155829.jpg
    811.2 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20220811_155807.jpg
    IMG_20220811_155807.jpg
    405.7 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20220811_155543.jpg
    IMG_20220811_155543.jpg
    727.4 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20220811_155538.jpg
    IMG_20220811_155538.jpg
    804.2 KB · Görüntüleme: 2
Tüy yoruyor olmalı. Gözü ise çarpma kaynaklı olabileceği gibi kaşıma, enfeksiyondan kaynaklı da olabilir. Göz için saf göz damlası /suyu kullanmak yeterli gelebilir. Elinizde varsa teramyin göz pomadını göz çevresine sürmeniz de iyi gelecektir.

Tüy yoruyor olmalı. Gözü ise çarpma kaynaklı olabileceği gibi kaşıma, enfeksiyondan kaynaklı da olabilir. Göz için saf göz damlası /suyu kullanmak yeterli gelebilir. Elinizde varsa teramyin göz pomadını göz çevresine sürmeniz de iyi gelecektir.
IMG_20220812_095348-min.jpgdışkılar gece bu hale gelmiş bunun sebebi ne ki

Hmm. Bir şeyler yanlış gidiyor gibi. Koksidyoz temelli bir diskiya benziyor. Bakteriyel problemler

Hmm. Bir şeyler yanlış gidiyor gibi. Koksidyoz temelli bir diskiya benziyor. Bakteriyel problemler
Dışkılar kendiliğinden düzeldi sadece gece yaptığı dışkılar böyle şu anki dışkılarda hafif bi leke var. Terramycn göz merhemi aldım az bi şey sürdüm. Dışkısı için de zeolit önerdiler besleme mamasına zeolit katıp vericem. Sanırım gözünden enfeksiyıon kaptı ama kafesi her şeyi temizdi dikkat ediyorum dışkıları neden böyle oldu anlamadım

Zeolit değil de kolay bulunur bir ürün olan divitsol gibi bir likit ürün daha uygun olur. Kuş kumunuz varsa oda mutlaka kafeste bulunsun. Kuşlarda en sık gözlemlenen problemlerden göz enfeksiyonu. Ne yazık ki kafeslerin dezenfeksiyonunu aslında yeterli yapamıyoruz. Çok fazla girinti var ve sadece silme ya da su tutmayla yüzeysel bir temizlik yapabiliyoruz. Çok derin fırçalanmalı + doğru dezenfektanlar ve son aşamada gün ışığında kurutulması gerekiyor.

Zeolit değil de kolay bulunur bir ürün olan divitsol gibi bir likit ürün daha uygun olur. Kuş kumunuz varsa oda mutlaka kafeste bulunsun. Kuşlarda en sık gözlemlenen problemlerden göz enfeksiyonu. Ne yazık ki kafeslerin dezenfeksiyonunu aslında yeterli yapamıyoruz. Çok fazla girinti var ve sadece silme ya da su tutmayla yüzeysel bir temizlik yapabiliyoruz. Çok derin fırçalanmalı + doğru dezenfektanlar ve son aşamada gün ışığında kurutulması gerekiyor.
Aslında her hafta virkon s ile güzelce siliyorum ama yeterli değil demek ki kuş kumum var ama hiç yemiyor ne yaptıysam o yüzden ben de nekton msa aldım. bahsettiğiniz divitsol düzenleyici sanırım o yeterli gelir mi bir de petshop ürünü daha kaliteli bir şey kullanmam gerekmez mi kuşun gözü de hala düzelmedi günde 2 kere sürüyorum o kremi 3 kere sürdüm toplam hala düzelmemesi normal mi

Aslında her hafta virkon s ile güzelce siliyorum ama yeterli değil demek ki kuş kumum var ama hiç yemiyor ne yaptıysam o yüzden ben de nekton msa aldım. bahsettiğiniz divitsol düzenleyici sanırım o yeterli gelir mi bir de petshop ürünü daha kaliteli bir şey kullanmam gerekmez mi kuşun gözü de hala düzelmedi günde 2 kere sürüyorum o kremi 3 kere sürdüm toplam hala düzelmemesi normal mi
divitsol'ün iyi modelleri var. Onlarda alınabilir tabi ancak kolay erişmeniz açısından onu önerdim. Hem tam fiyat performans ürünüdür. SKT dikkat ediniz yalnız. Göz damlası da kullanın gentagut gibi.

divitsol'ün iyi modelleri var. Onlarda alınabilir tabi ancak kolay erişmeniz açısından onu önerdim. Hem tam fiyat performans ürünüdür. SKT dikkat ediniz yalnız. Göz damlası da kullanın gentagut gibi.
Ben baktığımda hep apex in ürünü çıkıyor başka iyi model varsa önerir misiniz

röhnfried Intestifit veya avitestin olabilir. Varsa iyi bir probiyotik de iş görür. Yine röhnfried entrobac benzer görevi üstlenecektir

Geri