Tek takım ile üretim ve süreç hakkında?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onr95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onr95

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,

Anladığım kadarıyla kuşlar genel olarak üretimhanelerde onlarca kuşun sesi ve yavru sesleri ile birlikte çiftleşmeye yöneliyorlar ve çok daha kolay ilerliyor süreç.
Evde beslediğim1 takım forpus papağanım var daha önce yumurta alınmış eş kuşlar 2 aydır bendeler ve gözlemlerimde eş olduklarına eminim diyebilirim. Dişi 1-1.5 aydır sürekli yuva ile ilgileniyor kızgın olduğunu düşünüyorum fakat erkek bir türlü yanaşmıyor. Bu durum uzun süredir böyle

Mekan değişikliği ve sessiz olması ortamın bu süreci uzatır hatta imkansız hale getirir mi? tecrübelerinizden yola çıkarak ne yapmalı ?
Haftada 1-2 mama takviyeleri, vitaminler, envai çeşit tohum ve yem karışımları ile destekliyorum. Kafes baş hizasının üzerine asılı durumda.

Daha önce açtığım konularda da bahsetmiştim fakat asıl soru bu üreme durumu ne kadar gerçekçi ? inatçı ve zor alışan kuşlar olduğunu biliyorum ama sabrın sonu selameti getiri mi ne dersiniz?

Garanti yöntem bir çift daha almak. Mümkün değilse çiftleşme ve yavru besleme videoları açın ama havaların serinlemesini beklemeniz her açıdan iyi olur 👍

Garanti yöntem bir çift daha almak. Mümkün değilse çiftleşme ve yavru besleme videoları açın ama havaların serinlemesini beklemeniz her açıdan iyi olur 👍

Konuyu açtıktan 1-2 saat sonra üretimhane videosu açtım ilk kez çiftleştiklerini gördüm :) 2 çift ses olarak bizi ve apartmandakileri rahatsız edebilir çünkü çok ötmeselerde bazen çok tiz ve yüksek çığlıklar atıyorlar 4 tanesini düşünemiyorum.

Şimdilik bi yola girmişler gibi gözüküyor bakalım ne gösterecek zaman.

1 haftalık süreçte üretimhane sesleri ile akşamları 18:30 civarında totalde 4 kez çiftleştiklerine şahit oldum. Kalsiyum, vitaminler, mamalar ve 3-4 gün e50 takviyesi ile devam ettim herşey yolunda gözüküyordu.

Ama dün kafes temizliği sırasında gece sakin oldukları bir anda folluğu çıkarıp virkons ile dezenfekte ettim kuruttum çok toz birikmiş içerisinde ve uzun zamandır temizlenmemişti. bir avuç granül ile birlikte tekrar taktım fakat dişi gün içinde hiç uğramamış folluğa, normalde her gün girer kemirir dağıtırdı granülleri vs hazırlık aşamasındaydı sizce bir sorun mu var ? ilgiyi böyle tak diye kaybetmesi normal mi ? ne yapmak lazım şu aşamada ?

Yuva ağzına daldarı koydum onu bile korkarak yiyorlar, çok sinir bozucu bir durum önce alışmaları için kafesin önünden dahi geçmedim 1-2 ay sonrasında 1 ay boyunca düzenli takviye + mama ile kızışmalarını sağladım dişi uzun zamandır yuvada her gün istisnasız saatler geçiriyordu.

Tak diye kesti ve öyle koku, yer değişikliği, yuvaya müdahale falanda yok birebir aynı şekilde granülün miktarına kadar koydum 3 gündür adım dahi atmamışlar içeriye.

4-5 kez çiftleşme olmuştu kalsiyum + mineral + mama takviyeleri ile yumurta oluşumu başlamıştır diye düşünüyorum. Bu durumda eritip atar mı vücudundan ? yoksa yine de girip yumurtlar mı ?

16 Haziranda ilk çiftleşmeyi gördüm. aslında bu zamanlarda gelmesi gerekiyor diye biliyorum ama sanırım tüm uğraş hüsranla sonuçlandı

yumurtlayacağı zaman girebileceği gibi tünekte de yapabilir. Bu kadar değişime kapalı dişiler maalesef üretimi zora sokuyor. Eğer dişi yumurta oluşturmuşsa 7 gün içinde yaklaşık gelmesi gerekir. Bu süre değişkenlik gösterir.

Geri