Tekrarlayan ishal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haleee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Takviye olarak mutlaka probiyotik, 2 günde bir. Haftafa 2 multi vitamin haftada 1 mutlaka çinko ve iyot da içeren multi mineral, haftada 1 de aminoasit desteği 👍

Kızgınlık Yumurtası

Merhaba. Son bir haftadır muhabbet kuşumun poposunda bir şişlik fark ettik. Başlangıçta yağlandı mı kilo mu alıyor acaba diye şüphelendik çünkü daha önce ayak engeline bağlı hareketsizlik sebebiyle lipom oluşmuştu. Ama Kuşumun ceresi normalde açık mavi beyaz tonlardaydı şuan hafiften kahverengi oldu ve yaklaşık bir haftadır kızgınlık davranışları da gösteriyor.
Eşi yok ve daha önce hiç yumurtlamadı. Haftada iki gün kanatlıoil probiyotik veriyoruz. Sebze ve meyve de yiyor son 2 3 aydır versele laga yemi kullanıyoruz. Kızgınlık yumurtası mı başka bir şey anlamak için bir yol var mıdır acaba?

Eğer kızgınlık yumurtası ise kolay yumurtlaması için neler yapabiliriz? Hareket edemediği için yavaş bir sindirim ve boşaltım sistemi olduğunu düşünürsek önceden bir şeyler yapmam gerekiyor diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler

En başta şunu söylemeliyim ki. Kuşta ufak bir bağırsak enfeksiyonu var. İlacı erken mi kestiniz acaba ? 3-4 gün daha kullanılabilir bactrim. Sizi özellikle uyarmıştım düzeldi diye düşünüp ilacı kesmeyin diye. 5 güne tamamlamışsanız bile yeterli gelmemiş veya tekrar başka enfeksiyon oluşmuş bilemeyeceğim.
Yumurta konusuna gelince net olarak yumurta var dememekle birlikte ihtimal yüksek diyorum.

Olası yumurta sıkışmasını engellemenin en temel yolu uçmasıdır ama kuş engelli. Yine de parmak atlatmaca falan yapabiliyorsanız kanat çırpmaya teşvik edici oyunlar oynayın onunla.
Ayrıca multi mineral desteği önemli mineral eksikliği olmamalı kuşta. Elinizde yoksa edinin.
Ayrıca mutlaka carnitin de içeren bir multi amino asit desteği verin. Keten tohumu gibi yağlı tohumlar ve yumurtada olmalı diyetinde
Son olarak oilmix-s gibi nefes açıcı yağ ekstrelerinden bir ürün temin edip 2 günde bir verin bu süreç atlatılana kadar.

En başta şunu söylemeliyim ki. Kuşta ufak bir bağırsak enfeksiyonu var. İlacı erken mi kestiniz acaba ? 3-4 gün daha kullanılabilir bactrim. Sizi özellikle uyarmıştım düzeldi diye düşünüp ilacı kesmeyin diye. 5 güne tamamlamışsanız bile yeterli gelmemiş veya tekrar başka enfeksiyon oluşmuş bilemeyeceğim.
Yumurta konusuna gelince net olarak yumurta var dememekle birlikte ihtimal yüksek diyorum.

Olası yumurta sıkışmasını engellemenin en temel yolu uçmasıdır ama kuş engelli. Yine de parmak atlatmaca falan yapabiliyorsanız kanat çırpmaya teşvik edici oyunlar oynayın onunla.
Ayrıca multi mineral desteği önemli mineral eksikliği olmamalı kuşta. Elinizde yoksa edinin.
Ayrıca mutlaka carnitin de içeren bir multi amino asit desteği verin. Keten tohumu gibi yağlı tohumlar ve yumurtada olmalı diyetinde
Son olarak oilmix-s gibi nefes açıcı yağ ekstrelerinden bir ürün temin edip 2 günde bir verin bu süreç atlatılana kadar.
Hayır ilacı 5 güne tamamladık kesinlikle. 5.gün sonunda çok enerjik ve dışkısı normal geldi kestik ilacı. keşke size tekrar danışsaydım 7 gün yapardık. dünki dışkısını da ekleyim ona da bir bakın enfeksiyon devam ediyor mu diye

egzersiz elimden geldiğince deneyeceğim. multi mineral ve vitamin bakınıyorum ama trendyoldaki bölünmüş ürünler sizce güvenilir mi güvendiğiniz satıcıları önerirsiniz sipariş vereyim hemen

Ekli dosyalar

Dışkı çok kötü değil ama istediğim gibi de değil. Bana kalırsa 3-4 gün bactirim kullanmak iyi olur. Elinizde varsa takviye yazın ona göre tavsiyede bulunayım. Yoksa eğer ;
Versela laga colombine böşünmüş olarak satılıyor örneğin karadeniz pet de. Gerwit de bölünmüş var. Oilmix de var. Depovit marka aminovit de var. Colombine bulamazsanız depovit kırmızı toz da alabilirsiniz. Ütünler gelene kadar da bactrim + probiyotiğe devam 👍

Son düzenleme:
Dışkı çok kötü değil ama istediğim gibi de değil. Bana kalırsa 3-4 gün bactirim kullanmak iyi olur. Elinizde varsa takviye yazın ona göre tavsiyede bulunayım. Yoksa eğer ;
Versela laga colombine böşünmüş olarak satılıyor örneğin karadeniz pet de. Gerwit de bölünmüş var. Oilmix de var. Depovit marka aminovit de var. Colombine bulamazsanız depovit kırmızı toz da alabilirsiniz. Ütünler gelene kadar da bacteim + probiyotiğe devam 👍
Daha önce petshoptan alınmış 2 vitamin var kullanmadık pek iyi değillerdir diye ama yine de bi bakın
Bu dışkıyı da az önce yaptı

Ekli dosyalar

Dışkılar kötü sayılmaz dediğim gibi. Ama karnında bağırsağın yeşil görünmesi enfeksiyona işarettir. Ben olsam riske atmayıp 3-4 gün bactrim kullanırdım.
Elinizdeki ürünlerin içerik kısmını çekip paylaşır mısınız

Dışkılar kötü sayılmaz dediğim gibi. Ama karnında bağırsağın yeşil görünmesi enfeksiyona işarettir. Ben olsam riske atmayıp 3-4 gün bactrim kullanırdım.
Elinizdeki ürünlerin içerik kısmını çekip paylaşır mısınız

Ekli dosyalar

Clear bird'i çeyrek suluğa 10 damla şeklinde kullanın. Diğer multivitamin gelene kadar. Siz nasıl kullanıyordunuz ?

Kloak bölgesi yumurtlamaya elverişli açıklıkta. Ancak bacak sorunu yüzünden zaman zaman sürtünmenin etkisi ile o bölge normalden daha şişkin olabiliyor. Ayrıca dışkılaması da sağlıklı işlemediğinden büyük yapıyor olabilir. Yumurta var demem için erken, ihtimali var ama bana göre zayıf.

Merhaba yine ben maalesef. Son yazdığımdan beri vitamin ve mineral ve nefes açıcı yağ takviyelerine devam ediyoruz. Ancak şubat başında aynı dışkı sorunu tekrarladığı için 7 gün bactrim kullanmıştık üzerinden çok geçmedi ve şimdi dışkısında ve ağzında kötü bir koku var. Genel enerjisi iyi normal davranıyor ama yemi seçerek, iştahsız yiyor. Sitede okuduğum vakalara göre koku için tekrar bactrim kullanmam gerekiyor sanırım ama üst üste çok kullandık bağışıklık durumu gibi bir şey olur mu olmaz mı kararsız kaldım. Elimde teknomezathine flagyl de var duruma uygun mu bilmiyorum tabii

Ekli dosyalar

Merhaba yine ben maalesef. Son yazdığımdan beri vitamin ve mineral ve nefes açıcı yağ takviyelerine devam ediyoruz. Ancak şubat başında aynı dışkı sorunu tekrarladığı için 7 gün bactrim kullanmıştık üzerinden çok geçmedi ve şimdi dışkısında ve ağzında kötü bir koku var. Genel enerjisi iyi normal davranıyor ama yemi seçerek, iştahsız yiyor. Sitede okuduğum vakalara göre koku için tekrar bactrim kullanmam gerekiyor sanırım ama üst üste çok kullandık bağışıklık durumu gibi bir şey olur mu olmaz mı kararsız kaldım. Elimde teknomezathine flagyl de var duruma uygun mu bilmiyorum tabii
eklemeyi unuttum bazen severken kusma hareketleri yapıyor ama bi şey çıkarmıyor. mantar mı acaba diye ağzında beyazlık var mı diye baktım yok

Eczaneden trifuculan alın yarım suluğa 6 damla şeklinde 14 gün tedavi edin. Korkmayın ağır ilaç değildir. Bu akşamdan suluğu alın yarın 10 gibi suyu hazırlayıp verin.

Geri