Ben de bir süredir pelet kullanıyorum,ilk günler benzer durumlar oldu bizde de fakat kısa sürdü.Bir kaç gün gözlemleyin derim.Yemliği tamamen doldurmuyorum en fazla 2 günde bir yemi taze koyuyorum.İhtiyacı kadar yiyor zaten arada almıyorum sürekli önünde.Merhabalar herkese, benim 2 ebeveyn 2 de yavru olmak üzere 4 muhabbet kuşum var. Veterinerimizin önerisi üstüne pelet yeme geçtik. Bu süreçte hiçbir yerde pelet yem bulamayınca Versele Laga'nın genel merkezine mail bile attım. Neyse ki sonunda B14'ü temin ettim. 3.günün sonunda pelet yemi 4 kuş da tüketmeye başladı. Yavrular canavar gibi hareketlerinde hiçbir değişiklik yok ancak büyük kuşlar kusma hareketi yapmaya başladı, arada da kustukları oldu. Eskiye oranla uyku süreleri arttı. Ya yemek yiyorlar ya uyuyorlar. Yeme yeni geçiş yaptıkları için midir yoksa yine veterinere gitmekte fayda mı var?
Bir de bu yemden ne kadar yemeleri gerekli, boş durdukça yiyorlar arada kafesten almam gerekir mi? Günlük olarak değiştirmek gerekir mi bir önceki günden kalanları? 4 kiloluk dev gibi kutu geldi bi kullanma kılavuzu saklama koşulları çıkmadı :/
Saklama şeklim ise bir kısmını cam kavanoza koydum,kalanı da kendi poşetinde ağzı kapalı serin ve karanlık yerde saklıyorum.Yalnız kullanma kılavuzunda 41 günlük bir tablo var geçiş dönemiyle ilgili ona uyarak gittim ben.