Triflucan Kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Merhaba,

Kuşum uzun süredir ishaldi. Ben de veterinere gidip parazit tahlili yaptırdım dışkısından ve temiz çıktı. Ama ishali devam ediyor. İştahı azaldı ve arada bir kusma hareketi yapıyor.

Kursak mantarı sanırım. Çünkü probiyotik de kullandım vitamin de kullandım dışkısını pek düzeltemedim.

Triflucan şurup aldım. Onu kullanacağım ama kuşun ağzına damlatamıyorum. Hem çok çırpınıyor hem de damlattığım zaman hemen kusmaya başlıyor. Önceden başıma geldiği için ilacı içme suluğuna (100 ml) damla olarak damlatsam ve 12 saatte bir yenilesem sorun olur mu?

probiyotik ne veriyorsunuz?

daha önce yazdığım gibi kuşun ilk dışkiları da kötü değildi zaten, ilaç sonrası önemli bir değişim yok. ilk attığınız gece dışkısı yanıltıcı olabiliyor.

Oyla 0
Sevdiği gidalari kesfetmeniz lazım. Onlari kullanip cazip hale getirebilirsiniz

Oyla 0
Diazyme uygun probiyotiklerden. İşe yarıyor mu derseniz evet, diğer probiyotikler gibi iş görüyor ancak daha iyileri var :=

Oyla 0
Oyla 0
Kusma hareketini yapmaya devam ediyor arada. Kusma hareketini kursak mantarı olmadığı zaman başka durumlarda da yapar mı?

Oyla 0
Kusma durumu bir çok hastalığın ortak belirtisidir. Aynı zamanda gündelik zamanlarında yaptığı bir hareket olabilir.

Oyla 0
triflucan kullanım dozunu sorduğunuz için yazmışız ama daha önce iki kere yazdığım gibi ne video ne dışkıda ciddi bir sorun göremedim (bu benim eksikliğim olabilir)

size yapılan dışkı incelemesi kuşun hasta ya da sağlıklı olduğunu göstermez. Sadece helmint (kabaca solucan) ve protozoa (koksidiyoz vb) sorgusu yapılmış. Ayrıca mikroskop incelemesi ile çıkan negatif sonuç yanıltıcı olabildiği için 1 hafta sonra tekrarlanması gerekir. yani özetle o sonuc tek başına fazla birşey ifade etmez

bahsettiğiniz kusma hareketini yaparken video paylaşırsaniz daha iyi olur

Oyla 0
triflucan kullanım dozunu sorduğunuz için yazmışız ama daha önce iki kere yazdığım gibi ne video ne dışkıda ciddi bir sorun göremedim (bu benim eksikliğim olabilir)

size yapılan dışkı incelemesi kuşun hasta ya da sağlıklı olduğunu göstermez. Sadece helmint (kabaca solucan) ve protozoa (koksidiyoz vb) sorgusu yapılmış. Ayrıca mikroskop incelemesi ile çıkan negatif sonuç yanıltıcı olabildiği için 1 hafta sonra tekrarlanması gerekir. yani özetle o sonuc tek başına fazla birşey ifade etmez

bahsettiğiniz kusma hareketini yaparken video paylaşırsaniz daha iyi olur
Çok nadir yapıyor. Günde 1 kere filan. O da 4-5 sn boyunca. Yakalayabilirsem paylaşacağım video.

Peki genel olarak hastalık tespiti için yaptırabileceğim en iyi analiz hangisidir?

Oyla 0
Çok nadir yapıyor. Günde 1 kere filan. O da 4-5 sn boyunca. Yakalayabilirsem paylaşacağım video.

Peki genel olarak hastalık tespiti için yaptırabileceğim en iyi analiz hangisidir?

size basit mikroskop bakısı yapıldı diye hatırlıyorum. veteriner analiz laboratuvarlarında dışkı ve swap analizi yapılır ancak biraz maliyetlidir

Oyla 0
Yem markanızı uzun süredir kullanıyorsanız karışımınızı biraz değiştirmenizi öneririm. Aspur oranını arttırınız. Ek olarak haftada 2-3 kez probiyotik katkı kullanın. Bir süre ilaç kullanmak doğru olmayabilir çünkü az bir tüy bile bu ayarda dışkı bozulmasına neden olabiliyor. Stres durumlarını da ihmal etmemek lazım.

Oyla 0
size basit mikroskop bakısı yapıldı diye hatırlıyorum. veteriner analiz laboratuvarlarında dışkı ve swap analizi yapılır ancak biraz maliyetlidir
Böyle devam ederse bir şekilde yaptıracağım mecbur.

Yem markanızı uzun süredir kullanıyorsanız karışımınızı biraz değiştirmenizi öneririm. Aspur oranını arttırınız. Ek olarak haftada 2-3 kez probiyotik katkı kullanın. Bir süre ilaç kullanmak doğru olmayabilir çünkü az bir tüy bile bu ayarda dışkı bozulmasına neden olabiliyor. Stres durumlarını da ihmal etmemek lazım.
Normalde haftada 1 kere veriyordum probiyotik. 2'ye çıkarayım o zaman. Kuşum yaklaşık 2 hafta önce tüye girmişti ama bu kadar kötü bir dışkı değişimi olmamıştı.

Oyla 0
Geri