triflucan sonrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bengs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hocam tekrar merhaba, rahatsız ediyorum kusura bakmayın. triflucan 10. günündeyiz ve üç dışkısından birinde yine sindirilmemiş yem var. kusma yok. iştah yerinde. su içmesi iyi. sadece değişik bir huy geliştirdi ve yemliğin içinde sürekli vakit geçiriyor. bu kuşa ne yapmam lazım hasta desem hasta değil ama dışkısı bi iyi oluyor bir kötü oluyor anlayamadım. yemini de değiştirdim yemdendir diye. gold wings aldım. maması da aynı marka. verdiğim probiyotik ve vitamin de röhnfried. ne yapmalıyım şaştım kaldım. mesela şu an yemliği olması gerektiği gibi kafesin yemlik bölümüne taktım başına geçmiş yemlere bakıyo bakıyo ölçüp biçiyo bi içine girmeye çalıştı olmadı. ama genel itibariyle sürekli yemlik başında. tünekte gün boyu bir ya da iki defa görüyorum.
Bana göre trifuculana devam etmenin mantığı kalmadı. İşe yarayacak olsa kuşta gelişme olurdu şimdiye kadar. Kuşun karnında şişlik var mı ve o şişlik sert bir yapıda mı ? Ayrıca tüylerinde soluklaşma var mı ?

Son düzenleme:
Bana göre trifuculana devam etmenin mantığı kalmadı. İşe yarayacak olsa kuşta gelişme olurdu şimdiye kadar. Kuşun karnında şişlik var mı ve o şişlik sert bir yapıda mı ? Ayrıca tüylerinde soluklaşma var mı ?
kuşun dışkı dışında başka hiçbir belirtisi yok hocam ben de buna şaşırıyorum. tüy olayını pek anlamam ama diğer muhabbet kuşumla karşılaştırırsam aynı parlaklıktalar. göğsü hiç şiş değil fakat sertlik var. göğüs kemiği keskin. zayıf olmasına yoruyordum ama yaklaşık 20 gündür bende, hiç geçmiyor o sertlik. internetten araştırdım kemik sertliği zayıflıktan olurmuş asıl kemik yanları önemliymiş, iki parmağımla göğüs yanlarını kontrol ettiğimde ise gayet dolgun. üç gündür de sürekli yiyor. yemlik başından ayrılmıyor. vücut ağırlığı 20 gram. yaklaşık 2 aylık bir kuş. triflucan’ı öncesinde 7 şimdi 10 olmak üzere toplam 17 gün verdim dışkısı öncesinden iyi ama yine kötü. resimlerini de ekliyorum hocam. bana dünden beri cere kısmı kırmızı geldi fotoğrafta da belli oluyor ve sanki artık yem yemekten midir bilmiyorum cerenin bir tarafında kurumuş kan var sanki anlayamıyorum.

Göğüs değilde karın kısmı şiş mi bir bakar mısınız.. Ve şişlik sert mi ? Flagyle eczaneden temin edilebilir ama reçetesiz vermezler. Flagyle almadan önce bir değerlendirme yapalım. soruma hızlı cevap verseniz alıp almayacağınızakarar veririz.

Son düzenleme:
Göğüs değilde karın kısmı şiş mi bir bakar mısınız.. Ve şişlik sert mi flagyle eczaneden temin edilebilir ama reçetesiz vermeyebilirler. Flagyle almadan önce bir değerlendirme yapalım soruma hızlı cevap verseniz karar veririz.
hocam karında da aynı kemik ele geliyor, orta kısmında başka herhangi bir sertlik yok. yan tarafları da aynı göğsü gibi olması gereken dolgunlukta. dışkı resmini de ekliyorum. bu sabah yaptığı dışkılar. ek olarak dediğim gibi bazen sindirilmemiş yemli de oluyor.

Siyah gibi görünen birşey var oda dışkı mı ? Ve parlak siyah renkte mi ? Yemlikte uzun süre duruyor demiştiniz yem içi veya kırıntıları var mı yemlikte yoksa yemiş mi hepsini ?

Siyah gibi görünen birşey var oda dışkı mı ? Ve parlak siyah renkte mi ? Yemlikte uzun süre duruyor demiştiniz yem içi veya kırıntıları var mı yemlikte yoksa yemiş mi hepsini ?
evet o da dışkı. parlak değil aslında mat bir görünümü var. yem kabukları yemliğin içinde ama bu kadar yemliğin başında durmaya yem kabukları çok çok az geldi bana. o kadar çok duruyor ki bir yemlik bitmeliydi dün akşamdan beri.

dışkı analizi için başka kafes dibinde başka dışkı bulamadım çünkü hep yemlik başında durduğu için dışkıları yem tüneğine bulaşıyor ya da poposunda kalıyor.

misal dün akşamdan sabaha kadar böyleydi. bu gece yanıma aldım ara ara uyanıp baktım sabaha kadar yemlikte yattı ve sürekli yem yer vaziyetteydi. sabah yemlikten çıkardığımda tüm dışkıları kuyruğuna yapışmıştı peçeteyle sildim. çok fazla dışkı yapması da var kafes dışına çıkardığımda abartmıyorum neredeyse 5 dakikada bir dışkılıyor.

hocam yeni bir güncelleme yapacağım çünkü tam şu an farkettim. aldığım gold wings mama kurtluymuş… diğer kuşum hiç yememişti bu kuş da aksine çok beğenerek yedi. dışkıda yem mamadan önce de vardı evet ama bu sürekli yemde durma olayı bu mamadan sonra başladı. bununla bir alakası olabilir mi? toplasak bir yemek kaşığı falan yemiştir. zehirlenmiş olabilir mi?

sanırım son gözlemlerim doğrultusunda kursak mantarı gagaya atmış olmalı ki ağzında yara çıkmış ve bir tane yemi 10-15 dakikada anca kırabiliyor belki hiç kıramıyor yani öyle bir durumda. yemlerin sadece beyaz olanlarını seçip yiyor belki de o daha yumuşak olduğu için bilemiyorum. kuş bu yüzden aç. yumurta maması yapıp vereceğim karnı doysun zaten çok zayıf. gaga kızarıklığı ve yanındaki pıhtımsı şeyler de sanırım mantar. bu durumda ne yapmam gerekiyor? kuş bana geldi geleli zaten triflucan veriyorum belli ki işe yaramamış ağzı da mantar oldu.

pardon, siz 3+10 gün triflucan kullandıniz di mi?
evet. 5-6 gün kullandım ardından probiyotik vermiştim, burada bir 10 gün daha verelim denildi 10 gün daha verdim ama fayda yok kuşun ağzı da mantar olmuş sanırım, son mesajımı okuyabilirsiniz. yem kıramıyor. bir yemi kırmak için 10-15 dakika uğraşıyor. zaten attığım fotoğraflarda da gaganın yanında yara belli oluyor…

evet. 5-6 gün kullandım ardından probiyotik vermiştim, burada bir 10 gün daha verelim denildi 10 gün daha verdim ama fayda yok kuşun ağzı da mantar olmuş sanırım, son mesajımı okuyabilirsiniz. yem kıramıyor. bir yemi kırmak için 10-15 dakika uğraşıyor. zaten attığım fotoğraflarda da gaganın yanında yara belli oluyor…

tamamdır bence triflucan yeterli artık kullanmayın. kafes tabanına biraz daha fazla dışkı yapsın, onların fotosunu da paylaşirsaniz iyi olur

ben son fotolara tekrar baktım, net dışkı fotoları var, bakteri ya da koksidiyoz olabilecegini düsünuyorum. mantarın yaninda baska enfeksiyonlar da eşlik etmis olabilir, triflucan iyi gelmişti cünkü

bu durumda bactrim şurup her iki ihtimale karşı da kullanilabilir. o da işe yaramazsa flagyl surup denenebilir

ama acele etmeyin diger arkadaslar da yorum yaparlar

ben son fotolara tekrar baktım, net dışkı fotoları var, bakteri ya da koksidiyoz olabilecegini düsünuyorum. mantarın yaninda baska enfeksiyonlar da eşlik etmis olabilir, triflucan iyi gelmişti cünkü

bu durumda bactrim şurup her iki ihtimale karşı da kullanilabilir. o da işe yaramazsa flagyl surup denenebilir

ama acele etmeyin diger arkadaslar da yorum yaparlar
evet triflucan iyi gelmişti. normal şartlarda şu dışkılarda yediği tüm yemleri görebilirdiniz o kadar kötüydü dışkısı. ayrıca bazen ağzından tüm tüm yem de çıkartıyordu. teşekkür ediyorum bilgi verdiğiniz için. herkes düşüncesini yazarsa duruma göre bakalım…

Bana kalırsa hızlıca flagyle ve bactrim eş zamanlı başlanmalı. Kuşta hastalık çok ilerlemiş çünkü. Risk alacak durumda değiliz. Mantar hastalıkları başka hastalıklara davetiye çıkarıyor maalesef. Küçük bir ihtimal megabacter de olabilir. Umarım değildir.

Son düzenleme:
Bana kalırsa hızlıca flagyle ve bactrim eş zamanlı başlanmalı. Kuşta hastalık çok ilerlemiş çünkü. Risk alacak durumda değiliz. Mantar hastalıkları başka hastalıklara davetiye çıkarıyor maalesef. Küçük bir ihtimal megabacter de olabilir. Umarım değildir.
ikisi de şurup olacak şekilde değil mi? kabarması da var artık yem yemediği sürece kabarık uyku halinde.

Geri