Tuhaf Kafa Hareketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andrea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Andrea

Forum Sakini
Çikonun bu hareketini ilk yaptigi zaman paylaşmıştım, kur gibi yorumlanmisti. Bu kez çok uzun bir sure yaptı elimdeyken, eşimden çekmesini istedim, 30 saniye kadar yapıyor videoda ancak 2-3 dk böyle parmaklarimda gezdi. Onu kafese koymak için parmağıma aldığımda bunu yapmaya başladı ve 2-3 dk boyunca herhalde 10 kez yapmıştır. Kusmaya mi çalışıyor, kur mu yapıyor yoksa başka bir şey mi öğrenmek istiyorum. Çünkü hem komik görünüyor hem de korkutuyor beni :D Bu şekilde kafa hareketinden sonra gagasini sonuna kadar açıp dilini sürekli sağladığını fark ettim, kameranın aksi tarafta yaptığı için dil hareketi gözükmüyor. Kusma falan yok bu arada. Çok mutlu görünüyordu.

Maşallah 🧿 eğitim iyi gidiyor gibi
Bu hareket kur yaparken kusma hareketi
Karşısinda bir eş olsaydı kusardi
Ben sorun görmedim dediğiniz gibi çok mutlu görünüyor endişe edecek bir durum söz konusu değil ☺️

Son düzenleme:
Hayır ama olası bir durum için kısa süreli bir kür uygulaması yapilabilir. 3 gün kullanmak yeterli olur
Hocam, tekrar ediyor hareketi yine paylaşmak istedim. Hiç yerinde durmayan her yeri kemiren ciko birden masum bir kuş haline bürünüyor, karnının altındaki tüyleri kabartip sağa sola yürüme hareketleri yapıyor, hemen anlıyorum bu kafa hareketini yapacağını, akabinde bi 5 dakika transa geçiyor böyle. :D @İpek.s

Hocam, tekrar ediyor hareketi yine paylaşmak istedim. Hiç yerinde durmayan her yeri kemiren ciko birden masum bir kuş haline bürünüyor, karnının altındaki tüyleri kabartip sağa sola yürüme hareketleri yapıyor, hemen anlıyorum bu kafa hareketini yapacağını, akabinde bi 5 dakika transa geçiyor böyle. :D @İpek.s

Bana kalırsa ciflesmek istiyor erkek kuşlarda tunege bu söylediğiniz hareketi yaparlar bazen ciflesmek istediklerinde
Doğanay hocam da baksın
Ama benim fikrim parmağınızı eşi sanıyor 🤭

Biraz az yem tüketiyor veya çok çıkartıyor gibi. Vücudu ile orantısız bir çökmesi var kursağın. Kür amaçlı ilaç kullanmanizi öneririm. Yem karisimini da biraz değiştirmek gerekebilir

Biraz az yem tüketiyor veya çok çıkartıyor gibi. Vücudu ile orantısız bir çökmesi var kursağın. Kür amaçlı ilaç kullanmanizi öneririm. Yem karisimini da biraz değiştirmek gerekebilir
Hocam gerçekten az yiyip çok çıkartıyor 1 haftadır. Ama videoda görünen şekle sadece bu kur hareketini yaparken giriyor normalde böyle bir formu yok asla normal duruyor. Kür uygulamasını nasıl yapmalıyım acaba Hocam başka bir üye de sormuş yukarıda.

Ağızdan 1 damla sabah akşam 3 gün veriniz hocam.
Hocam ilginiz için teşekkürler. İki ilaçtan hangisini önerirsiniz, ikisi de eczaneden reçetesiz alınabilir mi, bir de ağızdan veremezsem suyuna katabilir miyim?

Ayrıca yemde nasıl bir değişikliğe gitmeli, cedene ve aspur ağırlıklı, diğer tohumlar karışık, çekirdek az ve pelet az miktarda bulunuyor şu anda verdiğim yemde.

Yeni yem sipariş verdim bugün, ayrıca kendim için dahiliye randevusu aldım, reçete ile alabileceğim bir ilaç varsa doktordan rica edebilirim.

Hocam teşekkürler, bugün acil bir iş çıktı randevumu yarına almak zorunda kaldım o sebeple yarın temin edeceğim bu arada yem siparişim de yarın gelir umarım. Bugün yine çok kabuk yoktu yemliklerin hiçbirinde. 5 tane dolu yem kabı var içinde özellikle cedene de çok var içlerinde. Bugün bazı fotoğraf ve videolarını çektim kursak çökme durumunu yorumlarsaniz sevinirim. Bu arada tarttim 34 gr, ilk geldiğinde 35 günlük kadarken 32 2 aylık kadarken 33 gramdi. Bu arada nasıl beceriyor bilmiyorum ama kafesin içindeyken yan duvara diskilamayi başarıyor 1 haftadır bu nasıl olabilir aklım almıyor fotoğraf paylaştım. Bir de tüye girmiş olabilir mi iki 2 hafta içinde 3 tane kanat tüyü uzun düştü uçarken, simdi de ufak tefek tüyler görmeye başladım hep.

Ekli dosyalar

• IMG-20230622-WA0013.jpg
    IMG-20230622-WA0013.jpg
    106.9 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20230622-WA0009.jpg
    IMG-20230622-WA0009.jpg
    77.5 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG-20230622-WA0012.jpg
    IMG-20230622-WA0012.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG-20230622-WA0011.jpg
    IMG-20230622-WA0011.jpg
    150.7 KB · Görüntüleme: 3
Bahsettiğim duvardaki diski yakın fotoğrafı ve bahsettiğim uzun kanat tüyleri. Tüyleri 4-5 gün aralıklarla uctuktan sonra topladım 2 hafta içinde toplam.

Ekli dosyalar

• IMG-20230622-WA0015.jpg
    IMG-20230622-WA0015.jpg
    317.7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20230622-WA0010.jpg
    IMG-20230622-WA0010.jpg
    56.8 KB · Görüntüleme: 3
Dışkılama konusunda atlarken sıçratıyor ya da bırakıyorlar. Çok normal bu hocam :D
Kursak ise orantısız bir halde. Dönem dönem olabilir ama muhtemelen yağlanmaları başlayacak :( Kursak düz, bağırsak kısmı şişik halde, karın kısmı daha içe dönük olması gerekiyor. Tam anlamıyla sorun olarak algılanmasın ama kuşun soyundan gelen vücut şekli böyle olabilir. Örneğin kimi kuş yatık duruşludur, sebebi yine ailesinden gelenlerden kaynaklı. Bunları düşünerek eş seçimi yapıldığında iyileştirmek mümkün. Böyle bir durumsa şayet, çözümsüz kalacaktır yapılacak her şey.
örneğin bu görseldeki gibi normal bir görünüm. Genel görsellere baktığımda türe özgü bir çöküş var. Muhtemelen ben evham yaptım

Dışkılama konusunda atlarken sıçratıyor ya da bırakıyorlar. Çok normal bu hocam :D
Kursak ise orantısız bir halde. Dönem dönem olabilir ama muhtemelen yağlanmaları başlayacak :( Kursak şişik bağırsak bölgesi, karın kısmı daha içe dönük olması gerekiyor. Tam anlamıyla sorun olarak algılanmasın ama kuşun soyundan gelen vücut şekli böyle olabilir. Örneğin kimi kuş yatık duruşludur, sebebi yine ailesinden gelenlerden kaynaklı. Bunları düşünerek eş seçimi yapıldığında iyileştirmek mümkün. Böyle bir durumsa şayet, çözümsüz kalacaktır yapılacak her şey.
Sağ olun hocam ilginiz için :D Umarım bir sorun yoktur

Geri