roadhouseblues
Veteran
2-3 gün vitamin ne?? Cok fazla veriyorsunuz onun yerine dal darı verin haftada 1 de vitamin verin. İlk tüy dökümü uzun sürer güzel bakarsanız sağlıklı bir şekilde atlatır güzelce tüyleri çıkar yeni yeniNerdeyse 1.5 aydır tüyde yavru mubişim bu süre normal bunu biliyorum ama her yeri hala kapsül dolu.Haftada 2-3 vitamin veriyorum , probiyotik veriyorum.Yemi garden mix ama içindeki yulafları yemiyo bile çoğu zaman.Bu normal mi?
Ekli dosyayı görüntüle 9512Ekli dosyayı görüntüle 9513Ekli dosyayı görüntüle 9514Ekli dosyayı görüntüle 9515
Bende vitamini 2 defa veriyorum. Tüyde olduğu için 2 defa yumurta maması yapıyorum üstüne de vitamin damlatıyorum. Abartı değil ilk tüyleri daha zor diğer tüylerinde zaten azaltabilir. Bu kadar abartmayın lütfen. Dal darı zaten kafesleri de her zaman bulunabilir.2-3 gün vitamin ne?? Cok fazla veriyorsunuz onun yerine dal darı verin haftada 1 de vitamin verin. İlk tüy dökümü uzun sürer güzel bakarsanız sağlıklı bir şekilde atlatır güzelce tüyleri çıkar yeni yeni
@Muratsani nin de dediği gibi ben ihtiyacı olan vitaminleri meyve sebze yoluyla karşılamaya çalısiyorum. çok Karsilayamadigim vitaminleri ( C D K vit) (benim kusumda tuyde) haftada 1 kez suyuna multivit damlatarak çözüyorum. Zaten kusum kokusunu sevmediği için çok da içmiyor genellikle diğer sulugundan içiyor. Bu yüzden onu da biktirmak istemediğim için ben haftada 2-3 gün vitamini doğru bulmuyorum. Benim kusumda ilk tuyunu geçirdiğinde haftada 1den fazla vermedim, genellikle meyve sebzeleri küp küp doğrayıp ikram ettim. Tabi herkesin kendi karari, karışamam.Bende vitamini 2 defa veriyorum. Tüyde olduğu için 2 defa yumurta maması yapıyorum üstüne de vitamin damlatıyorum. Abartı değil ilk tüyleri daha zor diğer tüylerinde zaten azaltabilir. Bu kadar abartmayın lütfen. Dal darı zaten kafesleri de her zaman bulunabilir.
Tabii herkesin kendi fikri ama benim kuşum yem seçmiyor. Geldiğinden beri de kafesinde. Ancak ben tabii ki tamamını vermiyorum. Bir tane dal darıyı bölüyorum. Küçük parçalar halinde veriyorum. Tüydeyken de 2 defa vitamin+1 defa probiyotik ve bol meyve veriyorum. Zaten yumurta mamasını fazla tüketmiyor en fazla 8-9 kere yiyiyor.@Muratsani nin de dediği gibi ben ihtiyacı olan vitaminleri meyve sebze yoluyla karşılamaya çalısiyorum. çok Karsilayamadigim vitaminleri ( C D K vit) (benim kusumda tuyde) haftada 1 kez suyuna multivit damlatarak çözüyorum. Zaten kusum kokusunu sevmediği için çok da içmiyor genellikle diğer sulugundan içiyor. Bu yüzden onu da biktirmak istemediğim için ben haftada 2-3 gün vitamini doğru bulmuyorum. Benim kusumda ilk tuyunu geçirdiğinde haftada 1den fazla vermedim, genellikle meyve sebzeleri küp küp doğrayıp ikram ettim. Tabi herkesin kendi karari, karışamam.
Haftada 2 kez mama yapabilirsiniz cok iyi.
Ama dal darı konusunda sizinle ayni fikirde değilim çünkü kafeslerinde hep bulundurmak kuşun sürekli dal darıyı yemesine bu yüzden de tembellesmesine ve ona bağlı olarak yem seçmesine neden olur.... Ben normal zamanlarda ayda bir falan veririm tuydeyken haftada 1-2 kere veririm yeterli oluyor