Tüy yolma mı var?

minikmichael

Forum Sakini
Merhaba
Sevda papağanında tüy yolmaya benzer boyun bölgesindeki tüylerde azalma var. Önceden eşi ayağını ısırıp kanatmıştı ve o dönem de tüyleri sağlıksızdı. Şuan niye böyle bir çizgi halinde dökülme olmuş olabilir? Stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum o yüzden b vitamini vermeye başlayacaktım fakat size danışmak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG_7113.webp
    IMG_7113.webp
    112.8 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba, maşallah ona öncelikle. Takip etmenizde yarar var çünkü stres sebepli gibi görünse de bazı kuşlar dur durak bilmiyor. Alışkanlık haline getirmemesi için stresin nedenini bulmanızda yarar var. İyi gözlemle çözebilirsiniz...
Ayrıca düzenli (bu havalarda her gün bile olur) banyoluk takınız, b kompleks ve elektrolit takviyelerini pas geçmeyiniz.

Bt amin forte gibi B kompleks vitaminini, tüyler sorunsuz olsa bile düzenli vermek çok önemli zaten. Ayrıca probiyotik desteği de öyle. Başlamakta gecikmişsiniz. Kuş size gelir gelmez başlanmalıydı bunlara.

Ayrıca her ihtimale karşı iç dış parazit ihtimaline karşı ense damlası uygulayın. ( ivermectin etken maddeli )

Tüy yolarken ciyaklama sesi çıkarıyor mu mesela ? Ağzında, dışkısında koku var mı ?

Dediklerimi yapıp gelişmelere göre yol çizmeliyiz. Tüy yolma problemi kısa vadede çözülecek bir problem değil maalesef. İhtimaller tek tek elene elene gözlem yaparak ilerlenmesi gerekiyor.
Şu ilacı kullan olay bitsin gibi bir durum olamaz maalesef.

Geri