Uçakta yolculuk

Beyzanurr

Forum Sakini
Merhaba, kuşum bir türlü iyilesmedi ben de elimden geleni yapmazsam rahat edemeyeceğim. Uçak yolculuğu sıkıntı olur mu bilmiyorum tabi. Kuşum korkunca heyecanlaninca ve korktuğunda nefes sesi bayağı bir artıyor. Normalde tık tık seklindeyken lambayı yakınca ya da ani bir ses duyunca hemen nefes sesi artıyor. Ben bu yüzden götürmek istemedim uzağa 3 aydır, ama kuşumun sesi arttı iyice. Uçakla götürmemde sıkıntı olmayacaksa götürmek istiyorum İstanbul'a.
Gideceğiz ve ertesi gün geri döneceğiz. Yalnız yolcu kabininde taşımamız için soft kafes olması gerekiyormus. Aradım öyle söylediler. Ben normal kafes düşünüyordum ? farklı taşıma kafesi alırsam ona once bir alistirmam gerekecek. Bu soft kafes nedir? Böyle bir şey mi? Plastik yani çok yumuşak denemez ama bulamadım başka türlü bilgisi olan var mı?

3 tane daha kuşum var ama en çok seslerden korkan kuşum bu maalesef. Uçak iniş yaptiginda yere çarpınca falan korkar muhtemelen ama mecburum götürmeye. Tabi bu kadar fazla korkması sıkıntı olmayacaksa

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-02-24-09-46-01-919_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-24-09-46-01-919_com.android.chrome.jpg
    380.9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Bir de merak ettiğim bir şey var. Albino kuşlarin bağışıklığı diğer kuş türlerine göre daha mı düşük. Hassastan kasıt bu mu? Diğer kuşlarıma maşallah bir şey bulasmadi eşine de. Ama kendisi aylardır böyle. Türü nedeniyle mi etkilendi bu kadar

Bir de merak ettiğim bir şey var. Albino kuşlarin bağışıklığı diğer kuş türlerine göre daha mı düşük. Hassastan kasıt bu mu? Diğer kuşlarıma maşallah bir şey bulasmadi eşine de. Ama kendisi aylardır böyle. Türü nedeniyle mi etkilendi bu kadar
Merhaba, bu yanlış bilinen bir bilgidir. Hassas olduklari konular belki olabilir ama bu dediğiniz gibi bir durum yok. Soft kafesten kasitlari ne emin olamadim. ? Üstte ki taşıma kafesi çok iyi bir kafestir.

Teşekkür ediyorum veterinerle ve THY müşteri hizmetleri ile görüştüm. Her ikisi de solunum sorunu için uçak riskli dedi. Maalesef götüremeyeceğim. ? Otobüs kuşu daha çok yorar. Araba sesinden korkuyor zaten. Kayseri veterinerlik fakültesini önerdi ama 4 saat otobüs yolculugu yine sıkıntı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum veterinerle ve THY müşteri hizmetleri ile görüştüm. Her ikisi de solunum sorunu için uçak riskli dedi. Maalesef götüremeyeceğim. ? Otobüs kuşu daha çok yorar. Araba sesinden korkuyor zaten. Kayseri veterinerlik fakültesini önerdi ama 4 saat otobüs yolculugu yine sıkıntı diye düşünüyorum.
Eğer gece götürürseniz sıkıntı olmaz uyur zaten otobanda düz gidiyo araba çok sarsılma da olmaz.

bu kuşa son 1 yıl icerisinde hangi ilaçları, kaç gün, ne dozda ve ne şekilde uyguladığınızı üşenmeden özet olarak yazarmısıniz?

kuşun güncel net dışkı fotolarını ve kuşun kısa olmayan videosunu paylaşırmısınız?

bu kuşa son 1 yıl icerisinde hangi ilaçları, kaç gün, ne dozda ve ne şekilde uyguladığınızı üşenmeden özet olarak yazarmısıniz?

kuşun güncel net dışkı fotolarını ve kuşun kısa olmayan videosunu paylaşırmısınız?
Bu şekilde atmistim öteki gönderide. Ben şuan şehir dışındayim eve geçince diğer istediklerinizi atayım. Diski iyi ama yine atayım buraya. Şuanda mikostatin kullanımının 4. Günü. Bir tık azalma var gibi sesinde. Koku hala var ama. Sesindeki azalma ilaçla alakalı mi bilmiyorum çünkü ilaç kullanmayinca da bir artıyor bir azaliyor. ??‍♀️

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-02-24-12-20-16-109_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-24-12-20-16-109_com.android.chrome.jpg
    371.3 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2022-02-24-12-20-20-489_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-24-12-20-20-489_com.android.chrome.jpg
    223.9 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2022-02-24-12-25-46-278_com.miui.notes.jpg
    Screenshot_2022-02-24-12-25-46-278_com.miui.notes.jpg
    388.8 KB · Görüntüleme: 12
tekrar dıskı falan atip zahmet etmeyin. koksidiyoz tedavisi hariç nerdeyse herşeyi her ilacı denemişsiniz ki rahatsızlığin bununla pek ilgisi de yok

sadece şunu söyleyeyim, veterinere gidene kadar kullanabileceğiniz en hafif ilaç mikostatin

tekrar dıskı falan atip zahmet etmeyin. koksidiyoz tedavisi hariç nerdeyse herşeyi her ilacı denemişsiniz ki rahatsızlığin bununla pek ilgisi de yok

sadece şunu söyleyeyim, veterinere gidene kadar kullanabileceğiniz en hafif ilaç mikostatin
Teşekkür ederim yani şuan benim yapabileceğim bir şey yok değil mi? Kayseri'yi de buradaki veteriner pek önermedi genelde büyükbas bakıyor orası dedi. Antep'te Erdal cerkezoglu nun vet pet kliniğini önerdi. İyi derseniz salı günü buraya getirmeyi düşünüyorum

Maras'taki veteriner çok antibiyotik kullandığınız için bu şekilde olduğunu düşünüyorum dedi. Ama antibiyotikler böbrekte karaciğerde metabolize oluyor sonuçta yani akciğer ile alakasını çözemedim. Ağır mi geliyor ki kuşa

dışkılar kötü görünmüyor şuan. Sadece biraz dinlenmesi lazım. Vitamin fazla verildiği gün ya da biraz karaciğer, böbrek yorabilecek ürünler kullanıldığında bu sararma oluyor.

**Astımı var galiba kuşunuzun :(

Son düzenleme:
dışkılar kötü görünmüyor şuan. Sadece biraz dinlenmesi lazım. Vitamin fazla verildiği gün ya da biraz karaciğer, böbrek yorabilecek ürünler kullanıldığında bu sararma oluyor.

**Astımı var galiba kuşunuzun :(
Dün veteriner asist alıp sıcak suya koyun solusun demişti onu denerim artık o zaman. Burnunda koku devam ediyor ama ? Antep teki bu veterineri duydunuz mu peki

Son düzenleme:
@neanderthalensis in dediği gibi bütün ilaçları kullanmışsınız. İlaç haricinde solunumu rahatlatıcak bitkisel ürünler kullanabilirsiniz. Alttaki linki inceleyin..

Ürünlerin içeriği genelde benzer oluyor, nane yağı + okaliptus yağı + kekik yağı vb. Eğer linkteki ürünlerden temin edemezseniz bu yağları alıpta hem içmesi için suyuna hemde soluması için sıcak su buharı şeklinde kullanabilirsiniz..

@neanderthalensis in dediği gibi bütün ilaçları kullanmışsınız. İlaç haricinde solunumu rahatlatıcak bitkisel ürünler kullanabilirsiniz. Alttaki linki inceleyin..

Ürünlerin içeriği genelde benzer oluyor, nane yağı + okaliptus yağı + kekik yağı vb. Eğer linkteki ürünlerden temin edemezseniz bu yağları alıpta hem içmesi için suyuna hemde soluması için sıcak su buharı şeklinde kullanabilirsiniz..
Peki teşekkürler ?

Aslında evde kekik yağı ve sarımsak yağı var. Suyuna kaç damla önerirsiniz. Ya da kekik çayı yapabilirim suyuna katarim. Çay için 1/3 kadar demistiniz sanırım. Yağı hatırlayamadım

Aslında evde kekik yağı ve sarımsak yağı var. Suyuna kaç damla önerirsiniz. Ya da kekik çayı yapabilirim suyuna katarim. Çay için 1/3 kadar demistiniz sanırım. Yağı hatırlayamadım
Yağ durumu biraz tedirgin ediyor beni. Bu nedenle çayı belirttiğiniz oranda demlemenizi öneririm.
Kekik ya da sarımsak yağı 1 damlası bile fazla gelebilir.

Geri