Uçamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aysenurk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aysenurk

Forum Sakini
Paşa çok iyiydi ilk kez bugün dengesini kaybetti 3 gün kafesten çıkmamıştı misafirlikte. Kafeste yere düşmüş sonra da çıkardık dışarı bir yerlere çarptı zor tuttum sakatlanacaktı az daha çarpsa. Normalde tutmaya çalışsam asla yakalatmaz kendini ama yakalattı... Tüye girdi çok fazla tüy döküyor bu yüzden uçamayıp çarpmış olabilir mi? Tüyleri çok seyrek gibi şu anda... Nolur yardım edin sorunu ne anlayamadım kanatları falan mı hareketsizlikten rahatsız oldu acaba dışkısını da bırakıyorum şimdi buraya

Hâli bu şekilde hafif titriyor gibi kanatları üşüyor diye üstünü örttüm kafesinin ama çok hâlsiz yani resmen duvarlara çarptı ilk kez oldu böyle bir şey. Sabah da uçurduk ama böyle olmamıştı çarpmamıştı hiçbir yere. Vitamin olarak Aminosol markalı vitamin var elimde. Vermeli miyim? Tüy dökümünde demiştim hani yolunmuş tavuk gibiydi tüyleri kafes tabanında. Aşırı döktü. Acaba bunlarla mı ilgili uçamaması?

Son düzenleme:
Merhaba, tüy dönemlerinde uçurmamak en ideali. Yahut kısa süreli kafes dışı etkinliklerle süreç ilerletilmeli.
Çarpma sebebi ya dengesini kuramadı ya da tüyden kaynaklı olabilir. Çarpmaların etkisiyle ve korku/endişeyle doğru orantılı kanat titremesi olabilir. Şuan videoda keyifli görünüyor

Merhaba, tüy dönemlerinde uçurmamak en ideali. Yahut kısa süreli kafes dışı etkinliklerle süreç ilerletilmeli.
Çarpma sebebi ya dengesini kuramadı ya da tüyden kaynaklı olabilir. Çarpmaların etkisiyle ve korku/endişeyle doğru orantılı kanat titremesi olabilir. Şuan videoda keyifli görünüyor
Doğanay bey dışkılarının bu kadar lekeli olması normal mi? Ve çok hâlsiz uyuklayıp duruyor...

Ekli dosyalar

• IMG_20220506_093653.jpg
    IMG_20220506_093653.jpg
    829.1 KB · Görüntüleme: 12
Maalesef lekeler epey artış göstermiş. Başka belirti var mı uyuklama harici? Örneğin kusma gibi ya da kafes genelinde daha baskın kötü koku?

Maalesef lekeler epey artış göstermiş. Başka belirti var mı uyuklama harici? Örneğin kusma gibi ya da kafes genelinde daha baskın kötü koku?
Hayır kusması yok Allaha şükür. Bugün saldık uçması da iyiydi ama tüyde olmasından kaynaklı hâlsizliği var gibi. Dışkıları düzeldi, ortam ısısını arttırdım. Sabah yine bakacağım ama. Gece bozuyor sanki anlayamadığım bir şekilde. Konuşuyor uçuyor ama dışkılsrında sık sık bozulmalar görüyorum bu şekilde... Kötü kokudan kastınız ne anlamadım ama irite eten bir koku yok gibi.

Daha önce hangi ilaçalrı kullanmıştınız bu kuşa?
Mikostatin kullandık 7 gün kadar, sonra da 6 gün boyunca Enrocure. Neredeyse 1 ay konuşmadı, hep hâlsizliği vardı, iştahsızdı yeri geldi elle besledik. Enrocure'dan sonra yemeğini iştahla yemeğe, konuşmaya, etrafa tatlı tatlı kur yapmaya başladı. Sonra bayramda köye gittik biz, arkadaşıma bıraktım giderken. Döndüğümde tüye girmişti. Kafasının üzerinde bol bol tüy kapsülü vardı ve kafes tabanı tamamen tüydü. Acaba tüye girmesinden kaynaklı bir dışkı bozulması olabilir mi...

Stres + tüy döneminde elbette bu durum çok normal. Ancak yine de gözlem altında tutmak lazım. Gün gün güncel dışkıları kontrol ediniz. Bu sürede probiyotik ve vitamin desteklerini ihmal etmeyiniz.

Stres + tüy döneminde elbette bu durum çok normal. Ancak yine de gözlem altında tutmak lazım. Gün gün güncel dışkıları kontrol ediniz. Bu sürede probiyotik ve vitamin desteklerini ihmal etmeyiniz.
Yine dışkısı aynı şekilde bu sabah. Anlamıyorum neyi var ama çoğu zaman gayet de hareketli gibi. tüylerinin seyrelmesinden kaynaklı olarak kabartıyor kendini muhtemelen. Yine uyuyor. Ayrıca şeyi soracaktım, probiyotiği henüz temin edemedim. Kuru mayayı probiyotik olarak kullansam yeterli olur mu?

Ekli dosyalar

• IMG_20220507_082129~2.jpg
    IMG_20220507_082129~2.jpg
    967.3 KB · Görüntüleme: 6
Yine dışkısı aynı şekilde bu sabah. Anlamıyorum neyi var ama çoğu zaman gayet de hareketli gibi. tüylerinin seyrelmesinden kaynaklı olarak kabartıyor kendini muhtemelen. Yine uyuyor. Ayrıca şeyi soracaktım, probiyotiği henüz temin edemedim. Kuru mayayı probiyotik olarak kullansam yeterli olur mu?
Kuru maya bir süre idare edebilir. Solda ki dışkı beslenme sorunları olan kuşlarda gözlemlenen türden gibi. Sağdakiler normal.
Yeminizin iyi olduğundan emin olunuz

Kuru maya bir süre idare edebilir. Solda ki dışkı beslenme sorunları olan kuşlarda gözlemlenen türden gibi. Sağdakiler normal.
Yeminizin iyi olduğundan emin olunuz
Versele laga kullanıyoruz artık yem olarak. Elekten geçirdim güzelce, üfledim tozlarını. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Yemini de çok iştahlı yiyor aslında

Kuşa güzel bir organik yumurta haşlayıp ver bir kaç gün.. Her seferinde taze olarak haşlanıcak kafeste 3 saatten fazla durmayacak.. Toparlarsa ilaca gerek kalmaz. 3 gün sonra güncel durumunu yazarsın tekrar..

Geri