Üretim hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Savas S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas S.

Forum Sakini
Okullar açıldı, ev tüm gün neredeyse boş, ben de bu nedenle de kuşlarımı çiftleştirmek istiyorum. Şu anda yeni bir yuvalık sipariş verdim.

Kafeste 4 tünek ve 1 adet oyuncak bulunmakta.
Oyuncakla çok bir alakaları yok.

Duyduğuma göre kafesten çıkartmamam gerekiyormuş kuşlarımı ancak ne kadar süre çıkarmamam gerek bilmiyorum.

Bir sorum daha olacak. Kuşlarımı üretim sırasında kafesten çıkartmazsam benden soğurlar mı?

Bu sorularım cevaplanırsa çok sevinirim.

Öncelikle kuşların konumunu ve kafes düzenini görmek isterim
Eş olup olmadıkları da önemli
Tünek sayısı çok fazla
Kafesin boyutu nedir ?

Okullar açıldı, ev tüm gün neredeyse boş, ben de bu nedenle de kuşlarımı çiftleştirmek istiyorum. Şu anda yeni bir yuvalık sipariş verdim.

Kafeste 4 tünek ve 1 adet oyuncak bulunmakta.
Oyuncakla çok bir alakaları yok.

Duyduğuma göre kafesten çıkartmamam gerekiyormuş kuşlarımı ancak ne kadar süre çıkarmamam gerek bilmiyorum.

Bir sorum daha olacak. Kuşlarımı üretim sırasında kafesten çıkartmazsam benden soğurlar mı?

Bu sorularım cevaplanırsa çok sevinirim.

Kim diyor onu yaa.. Kafesten çıkarmamak kuşlara eziyetten başka birşey değil.. Kafese kapatıp birde yuvalık takmakla kuşlar üremez.. Kuşların üreyip ürememesi tamamen kuşların hazır hissetmesiyle alakalı bir durum..

Öncelikle kuşların konumunu ve kafes düzenini görmek isterim
Eş olup olmadıkları da önemli
Tünek sayısı çok fazla
Kafesin boyutu nedir ?
Kafesin boyutunu işim bitince ölçeceğim, 2 tünek yemlik için, 2 tünek ise günün diğer zamanını geçirdikleri nokta. Yani 2 tünek var gibi düşünebilirsiniz. 1,5 2 senedir beraberler. Kafeste ek olarak 2 salıncak var, eskiden 1 adet vardı ama gece salıncak kavgasını engellemek için ikiye çıkarttım. Kafesin fotoğrafını da atacağım.

Kim diyor onu yaa.. Kafesten çıkarmamak kuşlara eziyetten başka birşey değil.. Kafese kapatıp birde yuvalık takmakla kuşlar üremez.. Kuşların üreyip ürememesi tamamen kuşların hazır hissetmesiyle alakalı bir durum..
Bunu duyduğuma sevindim çünkü aldığımdan veri tüm gün 12 saat uçmaya alıştılar. Bu aralar normalden fazla öpüştüklerini gözlemledim :love:

Çiftleşme başladıysa eğer kafesten cikartilmaz. Dişi kuşun yuvayla alakadar olmasi ve yumurta öncesi yatma provalarına çalışması gerekiyor. Kısacası yuvayı benimseme süreci. Kuluçka (yumurtalı evre) tamamen bittikten sonra cikartilabilir kısa süreliğine

Çiftleşme başladıysa eğer kafesten cikartilmaz. Dişi kuşun yuvayla alakadar olmasi ve yumurta öncesi yatma provalarına çalışması gerekiyor. Kısacası yuvayı benimseme süreci. Kuluçka (yumurtalı evre) tamamen bittikten sonra cikartilabilir kısa süreliğine
Bir kere daha denemiştim ancak yuvalık kafese uygun olmadığı için çıkartmıştım. Yuvalığa girip bazı talaşları dışarıya atıyorlardır, hatta yuvalığın düzenini değiştirmişlerdi. Yuvayı benimseme süreci olarak bunu mu kast ettiniz?
Ek: Şu anda aldığım yuvalık kafese ve kuşlarıma uygun.

Bunlardan biri o evet. Dişi yumurta gelmeden yatacağı yeri hazırlıyor ve nasıl yatması gerektiğinin pratiğini yapıyor.

Ben muhabbet kuşuna en Uygun yuvaligin papağan yuvaligi olduğunu düşünüyorum
Hem yavrular rahat ediyor hemde anaçlar yavruları daha sağlıklı besliyor .
Anaçlar rahat etmediği zaman yavruları yarım yamalak besliyor
Bana kalırsa ben 4 tünek ve iki salıncağın çok olduğunu düşünüyorum oyuncak koymak onların birbirlerine olan ilgilerini azaltıyor
Kuşları salabilirsiniz
Tabi ama kuluçka süresi içinde yapılmaması gereken bir durum
Kafes düzeni ve konumu çok önemli bu durumda folluk içi hangi ürünü aldınız?
Kafes hangi odada duruyur.
Ve daha önce ayırma yöntemini denediniz mi ?

Son düzenleme:
Yeni kafes düzeni böyle, tüneğin dışında olan tahta parçası içe doğru monte edilmiş. Üreticiye mail attım, belki bir şekilde çıkarmam gerekiyordır.
Sonuç olarak iyi olmuş mı kafes düzeni?
Oyuncağı çıkartmak istemiyorum, çünkü bu zil erkek kuşumu aldığımızda ona aldığımız ilk oyuncaktı :( Bu kafes ilk geldiğinde içinde kuş dışında hiçbirşey yoktu
0F47D2B7-A407-4EC4-A709-2DDD199933CD.jpeg

Hocam üretim isteniyorsa iki tünek harici bir şey bırakmayın derim kafeste. İlla oyuncak gerekiyorsa tele yasli, dipte olmasi lazım yoksa uygun hareket ve eşleşme durumlarını engelleyecektir

Yeni düzeni beğenmedim
Tunegin yuvaliga yakın olacak şekilde ama ciflesme sırasında kuyruklarınin bir yere değmeyecek şekilde konumlanmış olması gerekiyor
Birden fazla oyuncak görüyorum
İplik fazla
Merdiven de aynı şekilde
Salıncağı bırakın baktınız ki dişi ile ilgilenmiyor o zaman çıkarın
Yeni oyuncağı dişisi olunca salıncağı kim ne yapsın ☺️

Geri