Üretim yapamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savas S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas S.

Forum Sakini
Geçen sene erkek kuşuma dişi almıştım ve salıncak kavgası dışında çok bir kavgaları olmadı bu zamana kadar. Dişi kuşum çok sakin, erkek kuşum da kızışmış durumda. Sürekli gidip oyuncaklarla çiftleşmeye çalışıyor. Yuvalığa ilgi duymadıkları için yuvalığı çıkaralı çok oldu. Ne yapmam gerek? Bir arkadaşım salıncakları, oyuncakları ve 2 tünek dışında tüm tünekleri çıkartmamı, kafeste çiftleşme sesi dinletmemi söyledi. Yem olarakta tarçınlı yumurta maması ve kırmızı dal darı vermemi önerdi. Sizce dedikleri doğru mu? Ben oyuncakları çıkartınca üzüleceğini düşünüyorum.

Çözüm
Geçen sene erkek kuşuma dişi almıştım ve salıncak kavgası dışında çok bir kavgaları olmadı bu zamana kadar. Dişi kuşum çok sakin, erkek kuşum da kızışmış durumda. Sürekli gidip oyuncaklarla çiftleşmeye çalışıyor. Yuvalığa ilgi duymadıkları için yuvalığı çıkaralı çok oldu. Ne yapmam gerek? Bir arkadaşım salıncakları, oyuncakları ve 2 tünek dışında tüm tünekleri çıkartmamı, kafeste çiftleşme sesi dinletmemi söyledi. Yem olarakta tarçınlı yumurta maması ve kırmızı dal darı vermemi önerdi. Sizce dedikleri doğru mu? Ben oyuncakları çıkartınca üzüleceğini düşünüyorum.
Merhaba
Daha önce bana buradan yapılan tavsiyeleri size sırası ile yazayım.

(Not: kuşların en az 1 yaş civarında olduğunu ve eş olduklarını düşünerek.)

İlk...
Merhaba

İlk kuluçkamızda başarısız, size sayacağım tavsiyeleri yaptıktan sonra 4 tane yavru alma şansım oldu.

İmkan varsa 50-60 cm uzun büyük üretim kafesi denen kafeslerden alın.

Oyuncak ayna v.s. ne varsa hepsini çikarın.

Tünek sayısını teke indirin. Mutlaka ahşap sallanmayan karşılıklı tellre tam oturan 1 adet tünek koyun.

Kafesi sessiz evde cok kullanılmayan ışığı akşamları açılmayan bir odaya alın. Kuşlar hava kararınca uyusun, gün doğunca uyansın. Bu kısım en önemlisi. Kafes artık yavrular doğup büyüyene kadar burada kalacak. O yüzden odayı dikkatli seçin derim.

Haftada iki kez birer dal olmak üzere taze nane verin.

Haftada 2 kez yumurta maması, bunun üzerine tuzlama şeklinde az tarçın. Yumurta maması içerisine havuç.

Kafes içerisinde mutlaka kalamar kemiği takılı olsun.

Yine haftada 1 dal darı.

3 hafta bu şekilde devam edin.
Bu süreç içerisinde kuşları çıkarmayın.
2-3 hafta sonunda yuvalığı takın.
Ve kafesin yerini değiştirmeyin.

Eğer imkan varsa bu işlemi kafeslerini ayırarak yapın. Kafesleri yine aynı odada yanyana koyabılirsiniz. 2-3 hafta sonunda birleştirirken dişiyi erkeğin kafesine alın.
Gerisi onların keyfine kalıyor biraz.
Bol şans.

Çözüm
Zaten yapilmasi gerekenleri yazmissiniz Bluefish'te desteklemis. Iki tunek disinda gereksiz her seyi cikarin. Yuvaligi takin kendiliginden gelisecektir her sey.

Merhaba

İlk kuluçkamızda başarısız, size sayacağım tavsiyeleri yaptıktan sonra 4 tane yavru alma şansım oldu.

İmkan varsa 50-60 cm uzun büyük üretim kafesi denen kafeslerden alın.

Oyuncak ayna v.s. ne varsa hepsini çikarın.

Tünek sayısını teke indirin. Mutlaka ahşap sallanmayan karşılıklı tellre tam oturan 1 adet tünek koyun.

Kafesi sessiz evde cok kullanılmayan ışığı akşamları açılmayan bir odaya alın. Kuşlar hava kararınca uyusun, gün doğunca uyansın. Bu kısım en önemlisi. Kafes artık yavrular doğup büyüyene kadar burada kalacak. O yüzden odayı dikkatli seçin derim.

Haftada iki kez birer dal olmak üzere taze nane verin.

Haftada 2 kez yumurta maması, bunun üzerine tuzlama şeklinde az tarçın. Yumurta maması içerisine havuç.

Kafes içerisinde mutlaka kalamar kemiği takılı olsun.

Yine haftada 1 dal darı.

3 hafta bu şekilde devam edin.
Bu süreç içerisinde kuşları çıkarmayın.
2-3 hafta sonunda yuvalığı takın.
Ve kafesin yerini değiştirmeyin.

Eğer imkan varsa bu işlemi kafeslerini ayırarak yapın. Kafesleri yine aynı odada yanyana koyabılirsiniz. 2-3 hafta sonunda birleştirirken dişiyi erkeğin kafesine alın.
Gerisi onların keyfine kalıyor biraz.
Bol şans.
En iyisi ben bu işe okullar kapanınca girişeyim. Bilgiler için çok teşekkür edeyim.

Geri