Üst gagası olmayan muhabbet kuşum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ponpon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ponpon

Forum Sakini
Merhabalar, bir bebek kuş, annesi tarafından 17 gün önce hırpalandı, ben sahiplendim, Belki postu hatırlayanlar olur. Üst gagası ve ceresinin yarısı baya darbe almıştı. 4-5 gün ince tabaka halinde bepanthol uyguladım sadece ceresine , çok şükür iyileşti eski halini almaya başladı. Maalesef üst gagası tamamen gitmiş, oradaki siyahlaşmış dokuyu ben gagasının bi kısmı zannediyordum, ama ölü dokuymuş😔 O doku gidince altta sadece pembe bir doku kaldı. O günden bu yana a21 mamayla besliyorum, ancak bu uzun vadede ona iyi gelmeyecek. Hem de nedbe doku gittiği için burun boşluğuna kolayca kaçabiliyor mama. Elimde pelet ,kabuksuz yem ve cede mama var.Kabuksuz yemi ve pelet yemi küçük parçalar haline getirip kafesin tabanına seriyorum , biraz kurcalıyor ama yiyemiyor. Acaba gagası uzar mı hiç, farklı bilgiler var sormak istedim. Uzamasa bile alt gagasıyla yem yemesi mümkün olabilir mi? A21 mama harici nasıl besleyebilirim, hem çok ishal oluyor doğal olarak hem de beslenme olarak yetersiz kalacağını düşünüyorum.
Biraz uzun oldu, şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.
Bu da son halimiz😍 kendisi zıpır bir Şirine.

Maşaallah iyi görünüyor burnu düzelmiş en azından :) Daha önce gördüğüm bir vakada gaga 7-8 ayda anca yarıya kadar uzamıştı.. Kuş o şekilde bile yemi gagasına sıkıştırıp kırabiliyormuş.. Gaga uzasa bile bu baya bir zaman alır. Bu şekilde kendi biraz beslenebilse aslında çok iyi olucak..

Pelet yemi yada mamayı kafes tabanına sermek yerine bir kaba doldurup önüne koysanız daha iyi olabilir. Yere serili yemi toplayamayabilir ama kabın içine alt gagayı daldırıp bir şekilde beslenebilir belki..

Birde protez gaga olayını arştırdınızmı yapan bir yere götürme imkanınız varmı?

Maşaallah iyi görünüyor burnu düzelmiş en azından :) Daha önce gördüğüm bir vakada gaga 7-8 ayda anca yarıya kadar uzamıştı.. Kuş o şekilde bile yemi gagasına sıkıştırıp kırabiliyormuş.. Gaga uzasa bile bu baya bir zaman alır. Bu şekilde kendi biraz beslenebilse aslında çok iyi olucak..

Pelet yemi yada mamayı kafes tabanına sermek yerine bir kaba doldurup önüne koysanız daha iyi olabilir. Yere serili yemi toplayamayabilir ama kabın içine alt gagayı daldırıp bir şekilde beslenebilir belki..

Birde protez gaga olayını arştırdınızmı yapan bir yere götürme imkanınız varmı?
Kuş veterinerleri kuşu görmeden bir şey demiyorlar telefonda bile bilgi alamadım. Kuş kendisi beslenebiliyor mu protez gagayla, ömrü ne kadar oluyor. Bunun için de bir ameliyat süreci geçirecek zannediyorum. Yani kendisi yemini yemesi şu an ilk önceliğim. Ama kendisi beslenemezse en kısa sürede götüreceğim.
Yemlikte de var ancak hep kafesin tabanında oyalanıyor diye kafes tabanına da serpiyorum. İnşallah beslenebilir en büyük temennim bu. Ama bu tembellikle zor, her acıktığında mutfağa uçuyor😅

Kuş veterinerleri kuşu görmeden bir şey demiyorlar telefonda bile bilgi alamadım. Kuş kendisi beslenebiliyor mu protez gagayla, ömrü ne kadar oluyor. Bunun için de bir ameliyat süreci geçirecek zannediyorum. Yani kendisi yemini yemesi şu an ilk önceliğim. Ama kendisi beslenemezse en kısa sürede götüreceğim.
Yemlikte de var ancak hep kafesin tabanında oyalanıyor diye kafes tabanına da serpiyorum. İnşallah beslenebilir en büyük temennim bu. Ama bu tembellikle zor, her acıktığında mutfağa uçuyor😅

Evet protez gagayla yem kırabiliyorlar.. İzmirde özvet sanırım bu tarz operasyonlar yapıyordu. Diğer veterinerlerede sormak lazım tabi..

Ya minnoş nasıl canlı canlı bakıyo etrafa maşallah. Çok güzel bakmışsınız ❤️ Gaga uzayacak gibi duruyo sanki. İnşallah uzar 🥺 Zorlu bir süreç olacak hem onun için hem sizin için
İnşallah Hande hanım🙏🏼 Dışardan sesler duyuyor ben de kameraya baksın diye şşt yaptım o yüzden biraz heyecanlı durmuş🥰 teşekkür ederiz.

Maşallah ona. Maalesef gagası dipten gitmiş:( Genelde böyle vakalarda uzama olmuyor ama süreç götürülebilir. Yine de veterinere danışmak en doğrusu. Yapılabiliyorsa protez bir şeyler tasarlanabilir.
Bu aşamada sakin huylu bir arkadaş da iyi eşlikçi olabilir. Birbirlerine beslenme konusunda destek olabilirler.

Geri