veteriner sonrası geçmeyen kuyruk sallama ve kursak hareketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nilufer s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nilufer s

iyikus.com Üyesi
Merhaba
Zerdali - sarı kuş- birkaç aylıkken pandemi döneminde evimize geldi, bir süre sonra kursak hareketi yapıp boğulur gibi yere düştü. Enrocure ilacını kullanınca iyileşti. şimdiye kadar iyiydi. Bu sıralar videodaki kursak hareketini yapmaya başladı, kuyruğu da hafifçe oynuyor.

Maviş yem yerken ve uçarken vik vik sesler çıkarmaya başlamıştı bir süre. Kapı gıcırtısı sesi de başladı uçarken. Ekim ayının sonuna doğru veterinere götürdük. Toz şeklinde vitamin içerikli bir ilaç verildi - adını malesef bilmiyorum - bir hafta hergün suluğa damlatarak kullandık. Bir hafta sonra geçmeyince tekrar götürdük bu sefer sarı renkli kıvamlı bir antibiyotik verildi -adını malesef bilmiyorum- bir haftadan sonra yine bir değişiklik olmadı.
22.11.2022 tarihinde veteriner fakültesine götürdük şu tedavi uygulandı:
baytril 2.5 günde ikişer damla ağızdan iki kuşa birden
diazyme 256 probiyotik suluğa
aminosol vitamin suluğa
ventolin buhar solutma

bunları 1 hafta uygulayıp kontrole gittik. Daha iyiydi kuşlarım, tedavi sonlandırıldı. Ancak eve dönünce ve şimdiye kadar tekrar semptomlar geri geldi. mavişin kuyruğu çok sallanmaya başladı. Artık ne yapmalıyım bilemiyorum. maviş ve zerdali nin ayrı ayrı videolarını yüklüyorum. videolar dün ve bugünden yeni. çok teşekkür ederim şimdiden

IMG_2569 zerdali

IMG_2560 maviş

Diazyme, ventolin ve aminosol hekim vermişti
Aviast, bronchipur petshoptan almıştım
Skatrixx veteriner ürünü, üretici veterinere danışarak almıştım
Skatrixx sizin işinize yaramaz ki. Kuşunuzda yara varsa hadi kullanın ama onun haricinde kullanım alanınız olmaz. Diazyme dışında benzer özelliklere sahip şeyler almışsınız. Aviast zaten işlevsiz denebilecek durumda. Daha kuşlara yönelik destekleyici ürün almanızı tavsiye ederim.

Kuşun durumuna gelirsek, hekimin verdiği antibiyotiği doğru dozda kullanamamış olabilirsiniz veya antibiyotik baştan yanlış olabilir. Kuşunuza detaylı bir şekilde yaklaşılması gerekiliyor enfeksiyon varsa hangi bakteri daha doğrusu hangi etken yüzünden var bunun anlaşılması gerekiyor.

Son düzenleme:
Skatrixx sizin işinize yaramaz ki. Kuşunuzda yara varsa hadi kullanın ama onun haricinde kullanım alanınız olmaz. Diazyme dışında benzer özelliklere sahip şeyler almışsınız. Aviast zaten işlevsiz denebilecek durumda. Daha kuşlara yönelik destekleyici ürün almanızı tavsiye ederim.

Kuşun durumuna gelirsek, hekimin verdiği antibiyotiği doğru dozda kullanamamış olabilirsiniz veya antibiyotik baştan yanlış olabilir. Kuşunuza detaylı bir şekilde yaklaşılması gerekiliyor enfeksiyon varsa hangi bakteri daha doğru etken yüzünden var bunun anlaşılması gerekiyor.
Skatrixx i kafesi temizlerken dezenfekte amaçlı kullanıyorum aslında, kullanım yerlerinden birisi de bu şekildeymiş, bir de hava temizleyici amaçlı
Tabi ben ikisine de ağızdan ilaç verirken zorlandım, belki ben beceremedim ya da ilaç yanlıştı bunu bilemiyorum
Ama yazdığım gibi buradan önerilen tedaviyi uygulayınca son durum nispeten daha iyi şu an
Bursa da kuşlardan anlayan iyi bir veteriner var mı bilmiyorum, vet fakültesi tedavisi bile etkili olmadı, elimdekilerle destekleyebilir miyim diye merak ettim ben de en son çare

merhaba hocalarım @neanderthalensis @Doğanay Y. çok teşekkür ederim öncelikle
maviş ve zerdaliye 3 gün uyguladım ilaçları dediğiniz şekilde
gece yatarken ikisinin de tıslamaları devam ediyor, gün içinde çok nadir ara ara oluyor özellikle mavişin oluyor
zerdali kursak hareketini çok nadiren az ve kısa yapıyor
mavişin vik vik sesi yok artık, kapı gıcırtısı sesi bazı uzun uçuşlarından sonra oluyor
bariz şekilde tedavi iyi geldi ancak devam etmeli miyim ya da ne yapmalıyım bundan sonra?

kuyruk sallamalarının videosunu ekliyorum

elimde bu ürünler var, destekleyici olarak kullanmalı mıyım?

ilaçlara devam edip 5. gün tekrar yazmanızı öneririm

Merhaba, biraz kuşları huzursuz edelim. Kafesi ve tüm malzemelerini dezenfekte edip iyice kurulayınız. Ardından oyuncak, salıncak ne varsa kafesten uzaklaştırınız. Sadece tünekler, yemlik, suluk ve diğer gaga taşı gibi ürünler kalsın.
Yetersiz ortam ışığı gün içinde dingin durmalarına neden oluyor. Kuyruk atması aslında az, ventolin hafif solunum sıkıntısını kesmedi ise başka ve daha etkili bir ilaç etken maddesi denemek gerekiyor (doksisiklin gibi).
Alttaki konumu inceler misiniz?

Merhaba, biraz kuşları huzursuz edelim. Kafesi ve tüm malzemelerini dezenfekte edip iyice kurulayınız. Ardından oyuncak, salıncak ne varsa kafesten uzaklaştırınız. Sadece tünekler, yemlik, suluk ve diğer gaga taşı gibi ürünler kalsın.
Yetersiz ortam ışığı gün içinde dingin durmalarına neden oluyor. Kuyruk atması aslında az, ventolin hafif solunum sıkıntısını kesmedi ise başka ve daha etkili bir ilaç etken maddesi denemek gerekiyor (doksisiklin gibi).
Alttaki konumu inceler misiniz?
hocam dediğiniz gibi kafesi temizleyeceğim
okudukça şimdi anlıyorum ki hastalanmaları çok büyük ihtimalle malesef benim hatam :cry:
mutfak salon birlikte ve yaşam alanımız o oda olduğu için orada bizimle beraber tutuyorduk onları, diğer oda soğuktu onlar için
benim cahilliğim mutfağın onlar için çok riskli olduğunu bilmiyordum :(
gün ışığı da az ama maşallah gün içerisinde hep çok hareketliler ışığa rağmen
şimdi uygun odanın sıcaklığını ayarladım gün ışığı da çok iyi, onları mutfaktan çıkarıyorum artık

paylaştığınız yazıları okumuştum hocam forumda gezinirken
sanıyorum belirtilere göre en uygunu hava kesesi akarları oluyor
ilk götürdüğümüz veteriner bahsetmişti hava keselerinde problem olabilir diye- malesef adını bilmediğim ilaç işe yaramayınca veteriner fakültesine götürmüştük sonra

doksisiklin içeren eczaneden bulabileceğim bir ilaç varsa önerirseniz deneyebilirim hocam
@neanderthalensis hocam da 7 güne tamamlayabilirsiniz demiş
7 günü bitirip sonra başlamak mı uygun olur doksisiklin e?

doksisiklin etken maddeli antibiyotik çoğu veteriner kliniğinde satılir

flagyl ve mikostatin hangi dozda kullanmıştınız?
İki kuşunuz olduğundan ürünü de bitirmemek adına mercimek tanesi kadar fungostatin ve 3-4 damla flagy suyuna karıştırın.
Fungostatin normalde tüm şişe arıtılmış ya da hazır suya litrelik hazırlamak gerekiyor ancak gerekli değil. Suluğa aktarmadan ürünleri karıştırıp suluğuna dökünüz olur mu?
@Doğanay Y. tavsiyesi ile bu şekilde hocam

hocanın tavsiyesi doğru, ancak son iki gün için iki ilacın da dozunu ufak bi tık artırabilirsiniz.

misal flagyl 5 damla gibi

bu iki ilaç hastalığı geriletti diye hatırlıyorum
olur artırayım hocam
evet iyi geldi bariz fark var görünürde
sadece mavişin kapı gıcırtısı sesi uzun uçuşlarından sonra hala duyuluyor, bugün 3-4 tur attı odada sesi duydum, kuyruğu da oynuyor hala
zerdali zaten mavişe göre daha iyiydi, ağır olan mavişti

bulabilirseniz elbette yardımcı oluruz hocam.
@neanderthalensis

flagyl ve fungostatin i 7 güne tamamladım
bu ilacı bulabildik hocalarım
nasıl kullanmalıyız? mümkünse ağızdan değil de suluğa olabiliyorsa hem ben hem kuşlarım için daha rahat olur
çünkü her gün yakalanmaktan korkuyorlar, ağızdan ne kadar verebiliyorum emin değilim

IMG_2753.JPG

Bu tip ürünleri çay kaşığının ucuyla, pirinç tanesi kadar belki çok azıcık daha fazlasını suya eklmelisiniz. Gün içinde 2 kez suyu ilaçlı suyla tazelemelisiniz.

Bu tip ürünleri çay kaşığının ucuyla, pirinç tanesi kadar belki çok azıcık daha fazlasını suya eklmelisiniz. Gün içinde 2 kez suyu ilaçlı suyla tazelemelisiniz.
ilaçlı su kaç dakika ya da saat suluğunda kalacak hocam anlayamadım tam
bu sefer 12 saatte bir değiştirmek şeklinde değil sanırım önceki yaptığım gibi
kaç gün boyunca devam etmeliyim?

Geri