Sultan Papağanları Vitaform

Rıfkı

Yeni Üye
Sultan ciftimden erkek olan yavrumalaya hazirken disim hazir degil bu nedenle veterinerime danistim ve bana bu vitafotm sistematik antibakteriel ve vitamin ilacini verdi dedigine gore bu hem kuslarin genel sagligini olumlu yonde etkiliyor ve 1 hafta icinde disi kusumu uremeye hazir hale getiriyor yavrulu kuslar icinde kullanilabilecegini soyledi de biraz arastirma yapinca kizistirici etkisinin cok az oldugunu ve yavrulu kuslara verilmemesi gerektigini soyleyen siteler varken bazilari da kizistirici etkisinin oldugunu soyluyor sizce ne yapmaliyim yardimci olabilirmisiniz

Peki ilaci kullansam herhangi bir sikinti yasarmiyim bir bilginiz varmi acaba

Neden ilaç kullanılacak?
Vitamin ve türevleri gibi ürünler kullanılabilir.

Oyle yaptim iade edip e vitamini aldim

dostum e vitamini değil, vitamin + mineral + aminoasit iceren urunleri kullanin oncelikle

e vitamininin asil etkisi antioksidan olmasıdır, yani tek başina yeterli fayda sağlamayabilir. komple metilasyon ve glutatyon dongulerini desteklemeniz gerekir

Mutlaka enzim içerikli bir probiyotik, multi vitamin ve multi mineral kullanılmalıdır. Ve vitabolde önemli bir çoğunluk var. 3 in 1 denebilir vitabol için.

Antibiyotik ve diğer ilaçlar, kuş hasta olmadığı sürece verilmez. Çünkü özellikle antibiyotikler kuşların bağırsak floarasındaki dengeyi bozar, karaciğeri yorar. Hastalık ânında bile olumsuz etkileri göze alınarak kullanılır. Çoğu veteriner sadece kedi-köpek veya çiftlik hayvanı odaklı eğitim alır. Dolayısıyla kuşlar hakkında yanlış bilgi verme ihtimalleri yüksek, koşulsuz güvenmeyin.

Kuşların üremeye hazır olması, mikrobesinleri (vitamin, protein vs) dengeli şekilde almaları ile olur. Üreme döneminde özellikle E vitamini, selenyum, protein ve kalsiyum açısından zengin beslemenin gerekli. Herhangi bir takviye kullanın veya kullanmayın, beslenmelerinde zenginlik oluşturmanız yapacağınız ilk adım olmalı. Özellikle filizlendirmeyi sık hazırlayıp verin, haftada 1-2 kere haşlanmış yumurta gibi bir protein kaynağı verin. Günlük olarak sebze vererek vitaminleri dengeli almalarını destekleyebilirsiniz. Kafeslerinde kalamar kemiği ile kaya tuzu bulunsun, mineral ihtiyaçlarını karşılar.

Kafesi mümkünse direkt güneş alan bir yere koyun, bu üremeyi tetikler. Doğru ölçüde bir kafes ve yuvalık kullandığınızdan emin olun.

Geri