Vitaminler veteriner eşliğindemi verilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Arkadaşlar birkaç kişiden duydum veteriner demedikce kuslarda vitamin kullanmayin diyor. Sizce düzenli olarak kullanılmalı mı yoksa veteriner eşliğinde mi kullanılmalı?

Aslında kuşların daha sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için pelet yemler mevcut. Fakat stok ve kuşların bu tür besinlere alışamama durumundan mütevellit zorlu ve sıkıntılı bir durum.

Vitaminlere gerek kalmadan doğal yollarla kuşların ihtiyacı karşılanabilir. Burda da özen ve analiz önemlidir.

Oyla 0
Aslında kuşların daha sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için pelet yemler mevcut. Fakat stok ve kuşların bu tür besinlere alışamama durumundan mütevellit zorlu ve sıkıntılı bir durum.

Vitaminlere gerek kalmadan doğal yollarla kuşların ihtiyacı karşılanabilir. Burda da özen ve analiz önemlidir.
Sizce pelet yemler tohum yemden dahamı iyi? Denemek amaçlı almayı düşünüyorum pelet.

Oyla 0

Biz pelete geçiş yaptık gibi :) vitamin verme sıklığını ay da 1 yapmayı düşünüyorum.Yeterli mi sizce?

Oyla 0
Biz pelete geçiş yaptık gibi :) vitamin verme sıklığını ay da 1 yapmayı düşünüyorum.Yeterli mi sizce?
Peletle ilgili epey direndiniz diye hatırlıyorum, yanlış mı :D nihayet sorunsuz geçiş oldu yani? Kullandığınız pelet yem markasını rica edebilir miyim, içeriğine bakmam gerek:)

Oyla 0
Peletle ilgili epey direndiniz diye hatırlıyorum, yanlış mı :D nihayet sorunsuz geçiş oldu yani? Kullandığınız pelet yem markasını rica edebilir miyim, içeriğine bakmam gerek:)
Ben direndim o direndi,ikimizin de gönlü oldu :) şu an yaklaşık %70 pelet %30 tohum gidiyoruz.Versele Laga G14 ve stok kalmaz diye C15 aldım.C15 i bir tık daha fazla sevdi.Şu an onunla devam ediyorum.

Oyla 0
Oyla 0
Herşey var vallaha. :D Fiyatida keşke uygun olsaydı fakat dolar kurundan dolayı pahalı maalesef. :(
Maalesef öyle,ucuz ne kaldı ki :( zaten sırf pelete geçiş yapmıyorum şu an,hem ilerde stok sıkıntısı olur hem de tohum kırmayı unutmasın diye.O yüzden elimdekiler çok uzun süre yetecek gibi duruyor.

Oyla 0
Sadece probiyotik ve arada sebzeli mama versem diye de düşünüyorum aslında ama,o vitaminlere katkılara krem paralarımı harcadım ben bitsinler bari :ROFLMAO: zaten yem miss gibi meyve kokuyor.Tadı da harika.
İçerisinde prebiyotik de var:) Taze sebze ve meyve, mama desteğini sürdürebilirsiniz elbette. Probiyotiği uzun süre aralığıyla verebilirsiniz. Prebiyotikler proların varlığını korumalarını sağlayacaktır.

Oyla 0
İçerisinde prebiyotik de var:) Taze sebze ve meyve, mama desteğini sürdürebilirsiniz elbette. Probiyotiği uzun süre aralığıyla verebilirsiniz. Prebiyotikler proların varlığını korumalarını sağlayacaktır.
Evet bağırsak sağlığını destekler gibi bir ibare de var içeriğinde doğru :) taze sebze,meyvenin yerini tutmaz tabi hiç biri.

Oyla 0
Aynen öyle. Aslında çok sağlam bir programla sağlanabilir tamamen doğal beslenme süreci, fakat bu da zorlu bir aşama malesef...
Kesinlikle,keşke doğada beslenme şartlarına yakın bile olsa düzenleyebilsek ihtiyaçlarını.Elimden geldiğince uğraşıyorum sağlığı,mutluluğu için.

Oyla 0
Geri