Vitaminler veteriner eşliğindemi verilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Arkadaşlar birkaç kişiden duydum veteriner demedikce kuslarda vitamin kullanmayin diyor. Sizce düzenli olarak kullanılmalı mı yoksa veteriner eşliğinde mi kullanılmalı?

Hazal, pelet yeme geçiş serüvenini detaylıca anlatır mısın? Geçmek isteyenlere bir yol olur belki.
İlk 3 gün hiçbir şekilde yediremedim.Elimle verdim yemedi,ben yermiş gibi yapıp dikkatini çektim yanıma gelince verdim geveleyip attı ağzından.Yemliğe koydum gene olumsuz.

Sonra mamaya kattım bir kaç tane,baktım sadece kırmızıları yemiş.Paketten kırmızıları ayıkladım bir miktar,yemine kattım.Onları da öyle yedi.Gündüz hep dışarıda olduğu için oyun alanına pelet yemi serptim,baktım arada yiyor gidip gelip.Bir kaç gün de bu şekilde ilerledi.

Yemliğe de koymaya başladım az az,ilk tercihi tohumlar olsada peleti de yemeye başladı.Miktarı giderek arttırdım.Hala önce tohumları yiyor ama onlar bitince çekilmiyor yemlikten.Pelete geçiyor :) Dışarıya koyduğum yemler işe yaradı bence. Oynarken arada gidip gelip yemesi iyi oldu.Hala bu şekilde yapıyorum.Yemlik harici koyuyorum oyun yerine,şu an çıtır çıtır yiyor mesela.Şaşkınım açıkçası,bu kez tahminimden çok kolay oldu.

Oyla 0
Geri